Fórum témák
» Több friss téma |
Ugyanúgy hibázik mindíg máshol és más mennyiségben. 26-os sebességgel se jó pedíg a régi gépen 6-os sebességgel ment.
Sajnos van olyan LPT port, ahol az ACK miatt nem működik a visszaolvasás. Többszöri visszaolvasáskor is ugyanott van a hiba? Mert lehet, hogy ami bele van égetve az jó.
Minden visszaolvasáskor máshol és más számú hiba van.
Sajnos ez hardver hiba, és nyílván nem abban van, ami eddig jól működött. Nekem egy PCI-os LPT kártyám van, jól működik, igaz inkább PK2-t használok...
A tartalmakat nem bogarásztam viszont kész áramkörben lepróbáltam és minden funkciója jól működik, tehát a progid tökéletesen beégette, csak valamiért a visszaolvasásnál lehetett gubanc. Fő, hogy működik. Ez a remek program számomra emberbarátibb így alkalmi égetésekre, mint a pickit szoftja. Elég kezdő vagyok a témában és abban sok a homályzóna. Van pickitem is amit szintén ezzel sikerült beégetni, de ez valahogy jobban bejön. Köszi a segítséget, és, hogy közhasználatra bocsájtottad! A fejlesztésével abszolút leálltál, vagy csak szünet? Üdv
Szia! Örülök, hogy hasznos számodra is! Leálltam, mert időm sem engedi és a PK2-3 óta nincs sok értelme. Talán, ha majd a PK3 utánépítéssel bajok lesznek és a PK2 már nem támogat újabb típusokat, akkor lehet...
Sziasztok, kis szünet után újra elővettem a hobbimat, és azt tapasztaltam a watt féle WCOM_mini_4 es utánépített égetőn hogy a PIC16F877A típusú procimat nem akarja felismerni.
Manuális kiválasztásnál olvasom, törlöm, de ha írni akarom akkor azt írja ki, hogy nem hozzá tartozó program. Az égetőn a feszkók megvannak, sőt a Vpp lábon +5V ot mérek, amikor nincs bepipálva semmi a port check ablakban. Fogalmam sincs mihez kezdjek. Ötletek, esetleg? üdv :Jocc
Vannak fordítók, amik megjegyzéseket tesznek a hex fájlba, annak ellenére, hogy a szabvány szerint ez nincs megengedve. Ki kell törölni, ha van ilyen, mert a program nem tud velük mit kezdeni.
A felismerés hiányának sok oka lehet, többek között a PIC tápkörében túl nagy elko, vagy a szűrések hiánya, esetleg nem jó bekötés.
Szia Watt!
A WPB_F18_F16_F12_v1.32b hex betöltésekor azt írja ki, hogy "Nem intel hex formátum" ettől az égetés még tökéletes lesz? Köszönöm.
Van a hex-ben olyan sor, amit néhány fordító megjegyzésként tesz bele, annak ellenére, hogy ezt az intel hex formátum nem támogatja.
Ezeket a sorokat törölni kell, utána rendben lesz. Könnyítésként, minden olyan sort, ami nem kettősponttal kezdődik. Ne maradjon felesleges sor alul sem, akkor sem, ha nincs benne semmi(vissza kell törölni a space-eket.).
Szia!
Vettem egy ilyen kártyát segítenél beállítani? A programozón csak a zöld led világít folyamatosan. Köszönöm.
Szia! Meg kell nézned a PC eszközkezelőjében(LPT tulajdonságok, Erőforrások fül), hogy a kártya milyen címen települt(gondolom telepítetted, vagy magától települt). Ezt a címet kell beírni a WPB LPT címéhez.
Igen telepítettem.
I/O tartomány E000-E007 egyikre se reagál.
Az E000-t kell megadni. Amikor a programot újra indítod, kiírja, hogy LPT port van kiválasztva és E000h ?
Igen ezt írja ki, de a port check-nél nem reagál semmire.
Mérj rá az LPT vonalakra műszerrel, ott sincs állapotváltás?
1 4 10 11 12 13 14 15 16 vonalon van alapból 3.3V, de a programra nem reagál. /2 kártyát vettem, a másikkal is ugyan ez/
Amikor az eszközkezelőben változtatom a port beállításokat / lpt port szám, megszakításkérelem/ akkor felvillan a programozón a piros led, tehát a kártya reagál csak a program nem látja valamiért.
Nincs valamilyen LPT tesztelő programod? Nekem gyanús az a 3,3V mindenhol...
Ezt nézd meg... A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
Vagy ezt: Bővebben: Link
Mindegyik D vonalat vezérli, a programozót is.
Közben eszembe jutott hogy 64 bites oprendszerem van a programod elindul a mellette lévő inpout32.dll-lel de nem tudja hajtani a kártyát. Erre van ötleted?
Megoldódott, csak másik input.dll kellett neki.
Köszönöm a segítséget.
Igen, talán ott is volt a csomagban, csak én nem teszteltem! Ha szóltál volna előre... Örülök, hogy működik!
Megnéztem, nincs benne, csak annó még találkoztam vele és talán itt a fórumban is szó esett róla, na mindegy... A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Helló.
A program tudja kezelni a 16F1829 vagy 1939-es picet? Nem láttam a listán vagy nem jól néztem?
Helló,
Megépítettem a watt féle soros WPB programozót és sehogy sem tudom beállítani, amikor kiválasztom a portot és újra indul a program akkor a programozón a zöld led folyamatosan világít és nem reagál semmilyen tesztre. Tudna nekem valaki segíteni esetleg? Előre is köszönöm.
Szia!
Ha nem olvastad, akkor javaslom: Égető áramkörök élesztése Melyik sorosat építetted meg? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Ezt építettem meg. http://wattmep.tvn.hu/WPB_RS_v2/WPB_RS_v2.html
|
Bejelentkezés
Hirdetés |