Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   51 / 193
(#) Sihu12 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Tehát mindenképpen welleresre lesz szükség, ami kifejezetten a WSP80-hoz van?
(#) zolika60 válasza Sihu12 hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Vagy egy kis átalakításra a másik tartón.
(#) gordonfreemN válasza Sihu12 hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

A dontes a tied. En csak azt mondom, ne ess bele abba a hibaba, amibe en is beleestem. A weller amit linkeltel, abba nem esik be, de az se az igazi tarto. A tobbi meg aranyaron van...
(#) Gabó válasza Sihu12 hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Az elsőt nem ajánlom! Súlya közel a nullához, a páka átesik lyukon, ill. könnyen eldől a súlyhiány miatt. A szivacs nem olyan nagy lényeg. Vakerán lehet látni WSP80as tartót 3-4e körül. Azok jóval masszívabbak, és el se dől a súly miatt.
Látom eldöntötted a páka kérdését, és jól döntöttél! Rengeteg hegy, és hegyfajta van hozzá, strapabíróbb mint a solomonos társaik, hosszabb használat mellett se megy szét a hegy. Azok az állomások a szemembe kb 5eFtot érnek weller mellett.
Ja a tartó így néz ki amit mondtam Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
(#) nemazoty hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok!
Jó ár/érték arányú forrasztóállomást keresek Sihu12-höz hasonlóan. Amit kinéztem az az SMA050 típusú forr.állomás. Tényleg igaz, hogy ez tulképp Solomon belsővel van? Az eladó szerint csak a rajta levő "címke" más. Alternatívaként 10.000 Ft-ért lenne (n)agyon használt Solomon SL-10. Nálam kb. a max 12.000 Ft, ami belefér. Ritkán forrasztgatnék, viszont SMD-hez is szeretném használni. Várom a tanácsotokat!
(#) Johnee87 hozzászólása Feb 9, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Solomon SR-963 (40W) pákám...ehhez szeretnék venni hegyet. Alapból 75mm-es van benne, lehet amatőr kérdés, de amatőr vagyok én is szóval nézzétek el nekem, tehát lehet belerakni 75mm-es helyett egy 42mm-es hegyet?

Előre is köszönöm a választ!
(#) qvasz2 válasza Johnee87 hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Beteheted. Picit kevésbé fog túlfűteni, mert rosszabb lesz a hőátadás. Cserébe, ha ereszcsatornát akarsz átmelegíteni vele, az nem fog sikerülni
(#) vzoole válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Mihez kell 18 bit felbontás?

Én 10 bites ADC-vel mérem, 100 mérés/mp.
(#) vzoole válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Igen, van erősítés. 10 bittel 0,5°C felbontást kapok, ami több is mint ami kell.
(#) TalhoSan hozzászólása Feb 24, 2013 /

Üdvözletem Mindenkinek!

Szeretnék egy kis segítséget/tanácsot kérni.

Nagyon úgy néz ki, hogy forrasztóállomás vásárlás előtt állok vagy rövidesen oda fogok kerülni.
Tudnátok ajánlani valami jó és megbízható forrasztóállomást ajánlani olyan 30 000-35 000Ft-ig?
Fontos, hogy állítható hőfokkal rendelkezzen (bár ezt minden állomás tudja, a visszacsatolás már más kérdés) és megbízható legyen. Hobbinál jelentősen többre kell, de profi rendszereket egyenlőre még nem engedhetek meg magamnak anyagilag.

Jelenleg egy Fahrenheti 28003-asom van. Közel 8-9 éve szolgál már engem és meg vagyok vele elégedve. Ez idő alatt egyszer kellett csak szervizelnem, de az betudható sajons egy tervezési hibának. Az állomást és a pákát összekötő kábel belsejében 2 vezeékt fut, melyek vékonyabbak, mint azt UTP kábelben található erek. Ennek meg is lett a hatása, a pákában egy ponton megégett és szakadás lett a vége. A kábelt kicseréltem egy legalább 4-szer vastagabb hangszóró kábelra. Azóta a vezeték kicsit hosszabb, kicsit színesebb és hajlékonyabb, de tökéletesen működik.

A jelenleginek gondjai vannak mostanság a hőmérséklet beállítással. Sikerült rájönni, hogy a trafó amikor kedve szottyan kiad 20VAC-t, de amikor olyan kedve van csak 9VAC-t ad ki és ez független attól, hogy fűt-e vagy sem. Egy trafócsere megoldaná a gondot, mert az elektronika többi rész azt csinálja, amit kell. Behozta már az árát bőven, szóval egy új beszerzésén gondolkozom. Később valszeg kicserélem a trafót és vagy aranytartaléknak vagy második állomásnak lesz befogva a munkaasztalomon.

Jelenleg szemezgetek egy Fahrenheit 28011-essel. Bár a Fahrenheit-eknél az nem tetszik igazán, hogy csak 3-4 féle pákahegy van összesen. Bár én mindössze szinte csak 2 félét használok ( egy "véső alakút és egy hegyeset, ezzel kettővel szinte mindent megoldottam), de így még válogatási lehetőség sincs. Bát el kell ismernem, hogy a pákahegyek nagyon tartósak. Még mindig az eredetit használom az eredeti fűtőszállal. Mindegyikből van legalább 2 db tartalék, azokat még nem kellett használnom.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) vzoole válasza TalhoSan hozzászólására (») Feb 24, 2013 / 1

Egy használt jó minőségű állomással sokkal jobban jársz.

Pl. Weller WSP-80 páka az egyik legjobb használt vétel ebben az árkategóriában.
Modern, jó páka, sokféle pákaheggyel.
(#) Gabó válasza TalhoSan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Én is csak a weller WSP80 ill WP80 pákákat ajánlom. Én használtam az említett 28011est, és nagyon nem vagyok megelégedve vele. Mondhatnám, hogy szó szerint wellerhez képest guano. És a hegyei is amik manapság vannak... nem tartósak. Ha tényleg 30-35e szánsz rá és nem csak hobbinak kell akkor keresel egy wsd80as állomást és egy wsp80as pákát (lehet kicsit több lesz a kettő együtt de vakerán ki lehet fogni jókat) de rá fogsz jönni megéri! Számtalan típusú és formájú hegy van hozzá. Ezek a farenheites cuccok csak hobbinak jók (de szerintem még arra se...).
(#) TalhoSan válasza Gabó hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszönöm a véleményed Gabó!

Nem, nem csak hobbinak kell, de mostanság volt pár váratlan elkerülhetetlen kiadás, ami ha nem baj nemigazán tartozik a nagyközönségre.

A forrasztóállomás cseréje be volt már tervezve az elkövetkezendő egy éven belül (Weller-eket már nézegettem ebből a célból), de hatrozottan nem mostanra. Nélküle dolgozni nagyon necces, de most többet nem tudok rá áldozni akármennyire is szeretnék. Ismerőstől kerítettem egy kölcsönállomást, hogy addig is tudjak dolgozgatni.

Amúgy régen ez a 28003-as csak kezdőszintű hobbinak lett megvéve. Azóta kiscit más szintre léptek a dolgok, de mindent tökéletesen meg tudtam vele csinálni. Lehet, hogy régebben sokkal jobb minőséget gyártottak. Ki tudja?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) Gabó válasza TalhoSan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Nincs mit. A régebben jobb minőséget nem vitatom (más termék is jobb volt 10éve mint most, pl Bosch), én csak a kb 1-2éve gyártottakra írtam a véleményt. Nem mondok sokat, de 300panelt kellett csinálni, ezzel a 28011essel, ami ugye azt jelenti, hogy napi min 9óra folyamatosan, és ezalatt a 300panel (1panel kb 350-400forrasztás) alatt 5 hegy ment szét. Nem volt túlfűtve, jó minőségű ón volt, belül a felület ment szét és a hőátadás teljesen lecsökkent. Így gyorsan számolva 10-15ból megvan a páka és 20körül van állomás. Digitális kijelzős.
Én csak a te általad írt összegbe gondolkoztam, a kicsit több az +5e körül lenne.
(#) gordonfreemN válasza Gabó hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Pontosan ezt a jelenséget produkálja egy hegy ha "szétmegy", hogy nem adja át a hőt, olyan mintha nem olvasztaná rendesen az ónt stb?
(#) TalhoSan válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Az, hogy nem adja át a hőt, csak egy módja annak, hogy tönkremenjen a hegy. Ez máshogy is megtörténhet. Mondjuk mindenfélét barmolsz vele (műanyagok,...stb). Ahhoz, hogy egy állomás/páka/pákahegy jól működjön, ahhoz neked azt karban kell tartanod és megfelelően kell használnod.
(#) gordonfreemN válasza TalhoSan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ez a válasz számomra egy katyvasz. Két külön dologról beszélünk.
Én arra lennék kíváncsi, mi a jelenség olyankor, amikor egy hegy szétmegy?
(#) Gabó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Igen ezt produkálja, ha belül "elég". Bár kérdéses, hogy miért ég el... ha nincs túlfűtve.
Ha leveszed és megrázod, esetleg ütögeted az asztalhoz, ilyen hamuszerű cucc jön ki belőle. na akkor kuka.
(#) gordonfreemN válasza Gabó hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

A hegyből hamuszerű cucc??? Azt meg hogy? Nekem Weller hegyem van, de el nem tudom képzelni, hogyan mehet tönkre, milyen jelenséget produkál akkor, ha kapa lett neki.
(#) Gabó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Nem weller hegy amiről beszélek! Hanem a farenheit "csodálatos" hegyei. Weller hegyem nekem se ment még tönkre. Pedig az is van használva.
(#) SALáta válasza TalhoSan hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Milyen karbantartásra gondolsz ? Állandó tisztítás ? Igen kell, vannak hegy regenerálók is. Tisztítani meg szappanos vízzel lehet az állomást, ki kell rázni a szivacsot, és persze a hegyet tisztítás után illik "piszkosan" eltenni egy kis forrasztó ónnal a végén. Ha ezt normális minőségű hegynél és állomásnál betartja az ember sokáig örömét leli a forrasztásban.
(#) Johnny0004 válasza TalhoSan hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Üdv! Leginkább szerintem attól függ mennyit szánsz rá, és mennyit használod. Azért ha azt nézzük, hogy egy használt wellerből vehetsz 5db fahrenheit, vagy solomon pákát, valamint Gabó írta, hogy napi 9 órát mentek a 28011-esek folyamatos forrasztásban, azért ez már kicsit ipari szerű használat, tehát arra nyilván nem jók. Igaz egy weller hegyből szintén 4-et veszel ezekbe. A használt weller meg kitudja hányszor 24 órát volt használva, hány éven át, és ha a fűtőbetét vagy a hőérzékelő elpusztul, megint 2-3 gagyi páka ára. Egyébként nálam a solomon 4-szer izzott vörösen másodpercekig , mert forrasztóállomást próbálgattam, programoztam, és megfeledkeztem a pákáról, a lényeg még mindig ugyanúgy működik, a hegy is túlélte. Amúgy még egy infó, a solomon pákába tökéletes a weller tcp hegy, nekem is van hozzá, így ez a probléma orvosolható. A legolcsóbb párosítás, solomon páka, weller hegy
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) agressiv válasza Johnny0004 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Én is így használom a solomont és semmi gondom vele, amióta ez van, már nem vágyom a weller-re.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok! Véleményeteket szeretném kérni. Nem minden napos forrasztásra szeretnék venni egy forrasztót aminek a hegyét is lehetne cserélni ha lehet minél vékonyabbra. És persze nem drágát. Ha van 2-3-4 ezerért olyat amit tudtok hogy jó,és megosztanátok velem azt megköszönném. Vettem egy ilyet mint a képen, de egy párszor használtam és az a része amit bekereteztem már össze is olvadt. (2 ezer Ft volt ) de úgy érzem kidobott pénz volt. Ha valamit ajánlotok azt megköszönöm. Üdv.
(#) gordonfreemN válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

(#) vzoole válasza gordonfreemN hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Olyat pont ne... alatta írja a forgalmazó, hogy nincs hozzá tartalék hegy, és nem is igazán lesz.

vladcepes...
Ha van benned egy kis építési hajlam, akkor hozz össze egy állomást solomon pákával.
Attól hogy ritkán forrasztól még neked is jár a lehetőség egy használható szerszámra.
(#) gordonfreemN válasza vzoole hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Akkor bocs, azt hittem a pákára nézve, hogy az is solomon...
Köszi a kiigazítást.
(#) vladcepes válasza vzoole hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Az építési hajlam meg van, kérdés hogy az állomás mennyire bonyolult.
(#) vzoole válasza gordonfreemN hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Amúgy jó eséllyel igazad van, tehát belemegy az a hegy.
Csak a forgalmazóknak általában fogalmuk sincs arról mit is árulnak.

De a fő problémám a pákával, hogy csak teljesítmény vezérlése van és a páka is 230V-os.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
(#) vladcepes válasza vzoole hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Konkrétan melyik állomásra gondoltál?,mert itt most elkezdtem keresgélni és találtam de nem tudom melyik lenne ideális,aztán milyen Solomon pákával? Köszi! Üdv.
Következő: »»   51 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem