Fórum témák
» Több friss téma |
Egyáltalán melegít?Nem kikapcsolható esetleg a szárítás?(mert tudok olyanról ahol ki lehet)
Igen.Egyébként a mosogatótérben van a fűtőszál?
Igen a hideg vizet melegíti. Meleg a belseje ha kinyitom.
Nem csak a lapát van a mosogatótérben.Tök üres az egész.
Akkor valószínűleg nem fűti fel kellőképpen az utolsó öblítővizet mert ugye ez a gép az utolsó öblítővíz hőjével szárít.De az is megoldás lehet ha a program végén csak kikapcsolod és nem nyitod ki egy kis időre.
Szerinted mit lehet vele csinálni?Ha nem nyitom ki az ajtaját akkor még reggel is vizes az edény.
Meg kéne nézni hogy felfűti a vizet a beállított hőmérsékletre vagy sem.Olyan 50-60C szokott lenni.
És hogyan tudom megmérni?(a kifolyó vizet?)
Akár.Vagy a program végén kinyitod az ajtót és megméred.De lehet hogy a fűtőszál gyengélkedik.Tisztára mos?
Igen tisztára mos.Ha kinyitom az ajtót akkor csak a belső hőmérsékletet tudom megmérni.mivel már akkor nincs benne víz.
Sziasztok légyszi segiteni ha tudol itt küldöm a képet a panelről mejik lehet a hibás kondi.
Nem tud kifolyni nem lesz belőle gond csak lassan nyisd ki.A gép le fog állni.
Nos a képről nem látom de ha a bal szélső fekete a kondi akkor a környékén egy X2 es jelzést kéne látnod.Elvileg.
Tökéletes lett!Köszönöm a segitségeket!
Sziasztok kollégák! Van egy BOSCH WFK2831 -es tip. mosógépem. Mindene megy, kivéve a dobot hajtó motor nem indul. Levettem a hátulját. Lehíztam a dobot hajtó motor csatiját, ráméregettem... A motor tekercsei nem szakadtak. Aztán visszadugtam. Majd láss csodát működött. Működött vagy 5 kanyar mosás erejéig. A hiba újra ugyanaz. Nem forog a dob. Valaki találkozott már ilyen csodával? Előre is köszönöm! Üdv mindenkinek Tibor
Idézet: „Sziasztok. Van egy Candy Futura 312 mosogatógépünk. Ne melegíti a vizet, és a normál 65 fokos program hosszabb ideig tart, a végén pedig vizet hagy a gép alján, miközben a led gyorsan villog. Végigolvastam a fórumot, és úgy gondolom, egy próbát megér kicserélni az 1µF-os kondit. Az alábbi linken http://hqelektronik.hu/info/hu/c__1u0_ac275_x2.html csak 22.5mm-es lábtávú van elvileg a boltban. Ha esetleg nincs 1µF-os, csak 1,5-es (http://hqelektronik.hu/info/hu/c__1u5_ac275_x2.html) akkor az megfelelő lehet bele? Mivel nekem a 27,5 mm-es lábtávú kellene. Előre is köszi a válaszokat.” Idézet: „Akkor a történet. Kihívtunk egy szervizt. Első körben megállapította, hogy a fűtés rossz. Felhívtak, hogy kijönnének újra, mert többféle alkatrész lehet jó hozzá típustól függetlenül, és nem emlékszik, melyik is kell pontosan. A második körnél pont én voltam itthon. A szaki kb. egy órát vizsgálódott, méricskélt (újra mindent). A végén pedig benyögte, hogy sajnos nem a fűtés rossz, ez drágább lesz. Kivette az ajtóban lévő panelt (amin a kondi is van). Ha meg tudják javítani (forrasztani), akkor nem lesz túl drága, ha nem, akkor zsebbenyúlós. Az ígért napon (3 nap múlva) nekünk kellett rájuk csörögni, hogy mi a helyzet. Természetesen nem tudják javítani, 26.000 + ÁFA + munkadíj. Köszönjük, nem kérjük. A panelt visszahozta, visszaszerelte, így is 2500 Ft-ba került a semmi. Így a fórumról kapott ötlet alapján gondoltam kicserélem a kondit.” Ez történt egy éve, eddig működött tökéletesen. A probléma újra előjött kondit cseréltem, a vizet leszívja, de nem melegíti a vizet és nem szárít a végén. Mi lehet a gond. Valakinek van tapasztalata ezzel a géppel? Hol keressem a hibát? Fűtést? Mit mérjek? Bocs, ha hosszúra sikerült, de így kerek a történet. Előre is köszi a válaszokat.
A panelen a fűtésrelé behúz?A fűtőszál jó?NTC?
Kösz a választ botesz.
Hogy teszteled a fűtésrelét, és melyik az a panelen? A fűtésrelé a kondis panelen van? A fűtőszálat hol találom a gépben? Mi az az NTC? Műszaki ember lévén kicserélek átforrasztok egy kondit, de sajnos a gépet nem ismerem (mi hol található), és a többi villamos ismeret, szerszám is hiányos. Nagyobb, mechanikus dolgokhoz vagyok szokva inkább. Kéziszerszámok vannak, multiméter van.
Úgy tudom hogy ezekben a gépekben 1 panel van.Az NTC(thermisztor) a hőérzékelője.Az ellenőrzése egyszerű.Alul van valahol 2 vezeték megy rá.Én úgy szoktam ellenőrizni hogy kiveszem és gyertyával melegítem közben pedig mérem az ellenállást.Akkor a jó ha az érték melegítésre csökken.A fűtésrelé elvileg azon a panelen van.A relének 5 lába van és ha jól emlékszem az egyik oldalon 3 a másikon 2.Arra a 2 re kell kb 9V-ot(én aksiról 12 szoktam neki adni bár nem tanácsos) biztosítani és akkor kattognia kéne.A fűtőszál általában alul van vagy ha candy akkor meg a egy csőben van ami a mosogatótérbe nyúlik be.
Arról szeretnék kérdezni zanussi mosogstogép olyat csinál hogy beengedi a vizet aztán mindjárt ki is engedi hogy ez mitől lehet köszönöm a válaszokat előre is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |