Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   154 / 376
(#) sunraw válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Végeztem már próbákat vele, fára tudtam vele égetni, szivacsot (5mm-es) gond nélkül vágta.
A Z manuális, mivel egyenlőre csak síkban gondolkozom.
Itt van még pár kép, folyamatosan töltöm, ahogy haladok.
Bővebben: Link
(#) Gagyicom hozzászólása Feb 16, 2013 /

Sziasztok!
Most építgetem a saját vezérlőmet, mivel a kínai igen instabil volt és pukkant egyet. Kész a programom is a PIC-re, viszont azt nem tudom elképzelni, hogy az áramkorlátozást hogyan oldják meg szoftveresen. Tud valaki nekem útbaigazítást adni?
Előre is köszönet.
(#) nagy hoho válasza sunraw hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Ez nagyon szuper nem tudom hol, mennyiért kapható de elkezdtem a gyűjtést.
(#) sunraw válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Mit szeretnél megvenni? A diódát, házat, generátort és a szemüveget egy embertől vettem, úgy, hogy minden be volt állítva, csak a fókusszal kellett játszani.
(#) emmzolee válasza sunraw hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Szabad a gazda.

Mennyiért vetted?
(#) nagy hoho válasza sunraw hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Én a lézerre gondoltam.
(#) x555 hozzászólása Feb 27, 2013 /

Üdv mindenki!
Nem ismertek esetleg olyan külföldi oldalt ahonnét jó áron lehetne beszerezni léptetőmotort?
Ebay-en keresgéltem de nem találtam megfelelőt.
Előre is köszönöm.
(#) Zoli_bácsi válasza x555 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Szia!

Hobby CNC Fórum. (sgfórum-sárga oldal.)

Sárga oldal

Az adok veszek-ben szokott lenni
(#) emmzolee válasza x555 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Milyen lenne a megfelelő?
(#) x555 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Heló!

Nekem ehhez a kínai TB6560 vezérlőhöz kellene a lehető legnagyobb motor.

Üdv.
(#) emmzolee válasza x555 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

A vakerán árul a ramotai bika motorokat. Az ebay is tele van.
Milyen lenne ami megtenné?
Mit építesz? Milyen orsók (emelkedések) lesznek?
A TB6560 elég jól megbirkózik a nagyobb motorokkal is. 3Nm-ig A vezérlő csak 2.8A-t tud. Ezzel számolj.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) x555 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Vaterán is néztem beszéltem is az úrral de 16e túlságosan drága nekem. Ebay meg egyszerűen nem találok jót.
(#) emmzolee válasza x555 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Milyen lenne ami megtenné?
Mit építesz? Milyen orsók (emelkedések) lesznek?
(#) NZotya válasza Gagyicom hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Üdv!
Impulzus szélesség modulációval (PWM).
De szerintem már megoldódott...

Én egy méterszer méteres asztalút álmodtam meg. Az orsókat még nem döntöttem el hogy milyenek lesznek, mert igazából golyós orsóra gondoltam de az nagyon drága. Most meg az jutott egyembe hogy az y tengely mehetne valami fogaslécen, az tutira nem kottyanna. Motorból meg olyasmi lenne jó amit vakerán is árul ramotai, igaz ebay-en láttam hasonlóan 3A-el 4Nm-es motorokat.

Csak azért kérdezem, mert szerintem nincs szükséged olyan erős motorokra. Nekem a 0.5Nm-es motorom van. Egy 10-es trapézmenetes orsót hajt, aminek a menetemelkedése 3mm. Azt számoltam, hogy a 0.5Nm majdnem 1T terhelést képes kifejteni az orsómon axiális irányban. Ez rengeteg ám. Akkor egy 3-4Nm-es. Az nagyon bika. Oda komoly váz is kell, mert különben nincs értelme olyan erős motorokat betenni. Szerintem 1.9Nm fölé nem kel menni. Azok meg sokkal olcsóbbak.
Fogasléc? Szerintem az fog koppanni. Akkor inkább használj bordás szíjat. Az nem kottyan és a kuplunggal se kell szenvedni.

Néztem gyári plazma vágót az is fogaslécen futott, a foghézagot csavarokkal állították, szerintem az is járható út, de mondjuk még csak spekulálok várom hogy megjöjjön a vezérlő és a táp. Egyenlőre ezek a fix pontok.
Így hogy most kezdtem ezzel foglalkozni elég nehéz kiigazodni hogy mit hogy mert elég sok az igaz működőképes de nem jó konstrukciójú gép.
A trapézorsónál a kottyanást hogy érdemes kiküszöbölni?

Üdv.
(#) szabics válasza x555 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Rúgós feszítővel Még egy "anya" van az orsón amit egy spirálrugó feszít össze vagy szét. Így a menet oldalára ráfeszül a vezetőanya és nem kotyog.
(#) mex válasza szabics hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Na ez az amit nem szabad alkalmazni, mert a terhelés függvényében mozdul a rúgó, és máris hibát eredményez.

Lehet kapni olyan kontra anyát, ami állítható és úgy lerögzíthető. A golyós orsó sokkal pontosabb, de sokkal drágább is. Nekem a trapézmenetessel nincs kontra anya és ugyan biztos kottyan egy picit, de ha lukat marok alumíniumba, akkor se lehet látni, hogy megtorpant volna a kottyanás miatt. Tehát elégedett vagyok.
(#) x555 hozzászólása Márc 6, 2013 /

Az nem lenne járható út hogy az anyát teljesen félbevágom és ezt a két felet húzatom össze rugókkal?

Tudnál ilyet mutatni mert még nem láttam ilyet.
(#) mex válasza x555 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

rugó???
Oda valami fiksz rögzítés kell.
(#) emmzolee válasza mex hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Igen ezek is jók és nem is drágák.
(#) nagy hoho válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

X555 azt írta ,hogy 1 x 1 méteres asztala lesz. Ahhoz a 12 mm-es orsó nagyon karcsú. Én is ezeket az orsókat használom 400 mm-en. De az asztalhoz már 16 mm-es golyósorsot rakok.
(#) x555 válasza mex hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Ez jó cuccnak néz ki.
A belsejében min futhat az orsó valami teflonon? Mert oda a danamid szerintem karcsú lenne.
(#) emmzolee válasza x555 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Ennek az anyagnak a neve: ZX100 Ez egy marha jó anyag. Csúszik, de szinte nem kopik. Nem danamid!
(#) emmzolee hozzászólása Márc 9, 2013 /

Segítsetek légyszi.

SprintLayout-ból akarok valami file-t csinálni a Mach-3 -hoz. Addig rendben van, hogy a SL-ben exportálom Drill Data EXELLON formátumban. Ezt nem eszi a Mach-3. Ezért meg nyitom a LaziCam-mal, ami a Mach kedvenc progija. Ez már elrontja, mert hiába jelöltem ki a SprintLayout-ban, hogy mm legyen a mértékegység, még is nagyon nagy lenne a cucc. Tehát erre ha tudnátok okosságot.
Nem szeretnék új programot letölteni. Ne is ajánljatok, mert ezekkel elvileg meg lehet oldani, csak kell egy kis segítség.
Még egy dolog érdekelne.
Ha egy nyákon vannak ic-k 0,7-es lábakkal, meg vannak biztosíték házak 1,25-ös furatokkal, akkor hogy lehet ketté szedni, hogy fúrót tudjak cserélni, amikor a nagyok következnek.

Köszi.
(#) vanzerr válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Szia!

Az előző hozzászólásomat kitöröltem kezdem elölről.
Én 2 fájlt generáltam. Egyik a kontúrmarás másik a fúrófájl.

Kontúr:

Először is tükrözd a panelt. Következő lépés: File- Exportálás - Munkafájlok - Izolációs file. Én itt csak a Layer fülön állítottam K2-re, én ezen a rétegen készítettem az áramkör rajzát. Ezután Ok, és elmentettem a generált plotter fájlt. Ezt a filet megnyitottam a LazyCammal, generáltam G kódot és kész is a kontúr.

Fúrás:

File - Exportálás - Bohrfile beállít mm -ok,elment.

A generált filet másold be értelemszerűen EBBE a táblázatba, töltsd ki a szükséges adatokat és megkapod a fúrófájlt. Egy dologra figyelj, hogy a generált file elején "G20" kód legyen ez jelenti a metrikus mértékegységet. Ha esetleg "g21"-et generált írd át nyugodtan "G20"-ra és rendben lesz minden. Ezt a filet már meg tudja emészteni a Mach3. A nagyobb fúróval a fúrást én úgy oldottam meg, hogy utólag a szükséges furatokat kifúrtam a kívánt átmérőre.

ITT van néhány kép a végeredményről.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Következő: »»   154 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem