Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mai napig lehet kapni gyári Quad-okat. Pl a fehérvári Giant cég is csinál reprezentásokat. Szóval ebből kifolyólag nem hiszem, hogy a Quad, mint komplementer az lenne, tehát csak elméletben nevezhető "gyárinak".
Értem,akárki csinálta nem kis energiát fektetett bele,sajna zúg-búg mint az atom
Meg,eddig sem rajongtam az IC-ért ezután se fogok nekem nem szép a hangja
Ha a bemenetet rövidre zárom akkor csendben van,ha tekerészem a hangerő potit,alul zúg feljebb csendesedik,a tetején már búg
Én személy szerint sose voltam oda az ilyen "all in wonder" full integrált IC-kért oda.
Pontosan,bár izlés kérdése,de nekem sose lesz nem kell.A jó öreg MJ sorozat az az igazi
Nézzük meg leges legelsőnek, mi történik ha leforrasztasz a bemenetéről mindent?
Poti, előerősítő, kivezérlésjelző stb.
Az lesz,de minden csak pénteken akkor lesz időm rá,aztán kérdés hegyek jönnek
Ja! A kimenetére pedig ne hangszórót köss !!! Szúrj be neki egy multit Vdc 200V os állásán.
Szól rendesen csak búg nincs fesz a kimeneten sehol
Az előfokban TBA231A régi ic dolgozik de gyanús,ha kiment akkor na azt honnan,de majd szkóppal kivizsgálom a jel útját A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Ezt már megtanultam,drága volt a tandij
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Szia, bocsánatot kérek de annyira meg örültem a nyák terveknek, hogy átsiklottam a hozzászólásod felett. Vettem a bátorságot és én vissza tettem őket. Ma csak idáig jutottam.
Remek Még így is milyen szellős a beültetés.
Szia Pedig kész van a 6 centis verzió is De látom arra már nem lesz szükség.
Hát igen.. 2 db tl074-el megépítve még szebb lett volna.
Szia, meg mondom őszintén be voltam tojva, hogy nem fog sikerülni a maratás, mert én nem szoktam ilyen vékony vonalakkal dolgozni, de hál istennek és persze nektek csak sikerült elsőre a vasalás és a maratás.
Ha meg lesz, én el mentem kelhet még jobb időkbe.
Az általam eddig hallott D osztályú IC-k közül a legjobb hangú. ( 9 félét ismerek) Sigma -delta modulációval működik, a többi a nyomába sem ér...az én fülem szerint.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Csak azért kérdem mert gondolkodom rajta hogy építenék egyet (bár már kijöttem a gyakorlatból) / vagy rendelek egy készet eBayről.
Egy Sound Blaster X-FI hangkártya mellé szerintem pont jó lenne. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Az építésbe ne fogj bele, ez tényleg csak smd-vel működő dolog. Az ebay-ról rendelhetőek közül a Lepai a legjobb, feltéve, hogy kikötöd a hangszínszabályozót benne.
Rendben. Lepain kívül még találtam Muse ill. S.M.S.L. típusokat is. Ezekben nincs hangszinszabályzó. Talán a Muse felé hajlok, bár diyaudion írják hogy ezt se árt kicsit turbózni pár alkatrész cseréjével.
Sziasztok!
Ismeri valamelyiktek az UPC1263 típusú (NEC) sztereo erősítő IC-t? Én csak a csatolt kapcsit találtam eddig, amelyinek van 2 "névtelen" ellenállás, illetve "értéktelen" hangszórók. Tudna valamelyiktek segíteni ebben? BOCSI, MEGTALÁLTAM KA2214 NÉVEN! A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Akai AM2400-as erősítőm,szeretnék hozzá kapcsolni egy aktív mélynyomót. Az aktív mélynyomóm egy Sal sub 250-es. Ha a magas jelszintre (erősítőből jövő kábelre) kötöm,akkor maxra kell tekernem a subot,és akkor is kevés a mély,de ha az erősítő fejhallgató kimenetére, akkor tökéletes. A felhallgatókimenettel csak az a baj hogy ki-és bekapcsoláskor nagyot kattan,majd szét robban a sub. Honnét tudnék levenni line kimenetet aktív subhoz. Arra gondoltam,hogy a hangerőszabályzó környékén kellene keresgélnem. Aki tud kérem segítsen ! Köszönöm !
Ő az Akai,neki kéne kimenet...
Szia! A hangszóró kimenetről készíts leosztást, és azt kösd a SAL alacsony szintű bemenetére.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |