Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
tessék (ezek után elvárok valami véleményt! ).
azért görbe a nyák, mert nagyítóval fényképeztem
Vélemény:
Kezdetnek nem rosz. Tényleg minimalista stílus. Majd ha bedobozoltad szépen és komplett, tegyél fel képeket.
Az igen!
CSak kíváncsi voltam, hogy hogy lehet ezt kihozni próbapanelon... Egész ügyes. Amúgy ha nem mondod , hogy nagyítóval van, akkor csodálkoztam is volna, hogy miért ilyen "görbe"
Most találtam pár képet a pár hónapja elkészített áramköreimről. Az egyik egy labortáp, a másik egy 5V-os kapcsolóüzemű táp.
SZépen néz ki Pláne az a multiméter! Mien multi az?
Elég zsír lehet Amúgy most nézem hogy a labortápod még hőmérsékletet is jelez? A dobozolást is te csináltad mert nagyon jó lett?
Szerintem az egy pákatrafó, nem a táp irja a hőfokot
Kicsit megtévesztő az utolsó kép. A laportáphoz a feszt a pákaszabályzómról vettem, és azt meg be kellett kapcsolni, hogy tudjam mérni a labortápot, ezézt írja a hőmérsékletet, de nem a tápét, hanem a pákáét.
Jólvan nemrég keltem De jónak néz ki akkor is
Sziasztok,hát ez egy abszolút egyszerű kábel teszteleő.Sokat szoktam hangosítani és arra a célra csináltam hogy ne keljen a kábeleket multiméterrel ellenőrizni hanem csak becsatlakoztatni és megnézni a LED-eket.még lessz egy egy RCA és az XLR(canon) másik fele.Egy 9Voltos elemmel működik,a három LED: L;R;GND-a kébel polusait jelzi.
Azon kívül hogy egyszerű,sztem hasznos dolog. Üdv.:csikosgabi
hasznos, én is valami hasonlón töröm a fejem.
a tied tudm ajd olyat is, hogy pl. rca-jack kábelt teszteljen, vagy csak az azonos végűeket tudja majd?
nem,akár hogy tugdoshatom
Szevasztok.
Sokan szertnétek működő kapcsitápot. Új weblapunkon megosztottunk ,és a jövőben még több rajzot osztunk meg veletek.... Üdv.: Hatala István & Kalmár László
Eléggé sok minden kifutott a kezeim közül, de hirtelen most ezt a két dolgot tudtam doksizni.
az egyik a lustaságomnak volt köszönhető. Kezdődött úgy, hogy füvesítettem. No igen, de azt öntözni is kell. Egy régi házivízműből kiszuperáltam a szivattyút, majd tömlővel a kívánt helyen felállítottam egy locsoló fejet. Igen ám, de az kb a 2bar nyomással 3 m -es kört locsolt és vége. Semmi baj, gondoltam, ráteszek két locsoló fejet. No ekkor már kb 1 m-es köreim voltak belocsolva..., igaz 3. Pipa lettem. Hát én nem fogom azt az egy fejet pakolgatni...veszek egy vezérlőt...aha 40-60e Ft, jó akkor csinálok egyett. A lényeg: Egy időzítő, mely a beállított kb 3 percenként léptet egyet. Igen-igen, mágnes szelep is kellett, mindenki a toro-t javasolta. 24VAC és tutti. Nos a léptetőm a szelepeket nyitogatja (mindíg csak egyet) zárogatja a megfelelő ütemben, mint egy lassú futófény. Így letelepítettem kezdetnek 4 fejet, beleépítettem egy"dugalzatos" timer-t és gyönyörő a gyepem. Íme:
Nos a másik művem az1986-os NIKKO BIGFOOT, melyről már a 27MHz es autók rovatban írtam.
Ma délutánn készült el a füleserősítőnek valóm.
Története: Egy régi fellángolásból maradt egy tda2005-ös ic-m. Na ebből is kellene valamit csinálni mondom! Legyen egy füleserősítő.Erre uccu neki elkezdtem rajzolgatni. A panel kézzel készült "filc rulez".Illetve egy széttermelt 19"-os monitor alkatrészeiből készült meg ami hirtelen volt itthon. Apropó ha valaki ezzel az ic-vel építkezik vigyázzon mert az adatlapban leközölt értékekkel hatalmasat gerjed célszerű lejjeb venni az erősítését.A 3.3ohm ellenálatot szerintem 33ohm-ra kell cserélni.De mindenki kiszámolhatja a neki megfelelő erősítési mértéket amir az 1,2k/3,3ohm ad az nagyon magas. Nekem most 1k/39ohm van de még így is nagyon érzékenyre sikeredett.Fejhallgatóra kötve tökéletes illetve kisseb hangfalat is elhajt simán. Íme a tákolmány:
hoppá... ez a bigfoot ez nagyon jóó! :eek2:
egészen korrekt az alja ahoz képest hogy rajzolva van
Ez kézzel van rajzolva? :eek2: Akkor elég jó kézügyeséged van mert nagyon jó lett
egy elvi (kapcsolási) rajzot tudsz róla küldeni?
Egy tizenpárév utánn megy az könnyedén.
Meg kell tanulni hogyan kell kikönnyíteni a kezed és hogyan kell egybefüggően húzni a vonalakat úgy hogy közben nem szakítod meg a vonalakat. Most fognak meglepődni eggyesek hogy legtöbbnyire kézzel rajzolom a nyákokat , akár 300W-os erősítőhöz is.Hogy miért nem tudom de én a kezemben és annak tudásában bízok a legjobban és eddig bevállt. Ahol lehet mindig ráerősítek a rajzolatra márcsak a magam kedvére is.
Régen én is mindent kézzel rajzoltam, de azért ezt megnézném hogyan rajzolod meg!
TQFP_Nyák TQFP_Készen Ma már inkább vasalok! sokkal könnyebb, mint rajzolni, és láthatóan jobb eredményt ad. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit készítettél nem jó, csak a dolgok változnak! Van mikor érdemes változni magunknak is!
Na igen, ilyet kézzel nem nagyon rajzol senki...
(Honnan szedtél olyan nagy ceruza elemnek látszó tárgyat, amit a 20 centis NYÁK mellé tettél? :hehe: )
Hi
szép sűrűn vannak a lábak, profi munka. Én még nem csináltam hasonlót, viszont egyszer már cseréltem már egy Ilyesmi (240 lábas chipet) egy fénymásoló kontrollerébe, 0,5 mm-enként voltak a lábak, és az idióta cég amelyik postán küldte, egy sima nejlonzacsiba, tette.... szóval csak a lábak kiegyengetése bő 1 óráig tartott. de a végén jó lett. üdv
Hali!
Igaz ezt már nem most építettem, de ez a legjobban dokumentált művem: egy "vezeték nélküli mikrofon" alias poloska A kapcsolás Skoritól van (http://skory.gylcomp.hu/), a nyákot én terveztem hozzá. A négyzetrácsos lapon jól látszanak a méretek: a nyák 40*17mm-es. Igyekeztem egyen 5mm-es raszterekkel dolgozni. Szerintem még a kézzel rajzolás sem kizárt, bár én vasalással csináltam. Jól működik, éles bevetésen viszont még nem volt...
Ha joll ertem kezzel rajzolasrol van szo? En eletemben nem probaltam mast, bar egyszer nekikezdek! De ha hiszitek ha nem eddig mindent amit eddig epitettem kezzel rajzoltam! ;o)) Nekem jol bevalt es erre szoktatott az elektro tanarom (mesterem) Ja es versenyeken is mindig a kezzel rajzolas volt kotelezo! Szoba sem johetett mas megoldas! Adtak egy darab nyakot meg rajzot + szukseges alkatreszeket! Aztan meg egy fureszlapot es furugepet es vaskloridot!
Eredmenykent 1. Mukodes 2. Dizajn 3. Ido
Látom a méret nem volt lényeg! Nem szerencsés úgy előadni ezt a kézzel való dolgot, mintha ez lenne a legjobb lehetőség! Ma olyan nyákokat tervezek, amiket kézzel az életbe nem rajzol meg senki! Nyomtatni, meg gyerekjáték! De nem offolok tovább, eldugultam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |