Fórum témák
» Több friss téma |
Ja, értem, akkor lényegét tekintve lényegtelen. Azt hittem még az van benne. De egyébként az SU169 és BUY69 alapvetően ugyanaz, mindkettő 1000V 10A sorvég tranzisztor, nagyfrekis kapcsolásra való, persze a szám más, de szerintem a lap közel azonos.
No ezzel a részével nem vagyok nagyon tisztába.Köbzoli és sokan mások azt tanácsolták,hogy cseréljem ki,megtettem.. Nincs még kész a gép,most halazok.. ha lesz időm,nyilván folytatom..
Jól mondták, nem igazán erősítőbe való tranyó, inkább kapcsolásra, nagyfrekvenciára, nagyfeszre.
Szia! Évtizedekig épültek a Quad405-ök 709-cel, annak idején mindenki megelégedéssel hallgatta. A mai műveleti erősítők mindegyike kisebb zajú és torzítású.
Van akkora hangzásbeli különbség pl. egy TL071-hez képest amit meghallok? Vagy csak zajosabb? Gondolom régen azért volt benne mert nem volt más.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
330p kondinak jó az a kis barna kerémia? Az enyémre az van írva hogy 331 1kV
Arra a kérdésre, hogy ki mit képes érzékelni igen nehéz a válasz. Mivel olcsó alkatrészekről van szó, legjobb ha magad próbálod ki.
A 330pF kerámia is lehet, működni fog vele.
A fólia jobb lenne? Mert akkor olyat teszek. És a 120pF milyen legyen?
Mindkét helyre fólia-kondenzátort javaslok.
A zajt sem kell feltétlen hallanod.
A nagyfrekis felharmónikusok pl nem hallatszanak, csak hatnak a tranzisztorra. Esetleg amikor a zene szerint le kellene zárnia, nem teszi, mert gerjed a 150kHz-től. Ezért lehet, hogy jobban melegszik is.
A 18. és egyben az utolsó Quad 405 projektem amit egy kiszuperált CD lejátszóba építettem be.
Egyszerűen letisztult forma jellemzi! Készültség: 90%
Ezen én is lamentáltam, még itt is kérdeztem, honnan szerezzek jó minőségű 120p kondit. Végül vettem az eb@y-en egy csomag Mica kondit. Maradt belőle pár darab... Sajnos itthon csak kerámiából valót találtam, amit nem tartottam a legjobb választásnak. A régebbi építésű Quad-jaimban viszont kerámia volt, nem éreztem nagy bajt vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Kimeneti DC védelem?
A két külön potméter nem kényelmetlen?
Igen azért írtam 90%-ot. Természetesen kapni fog kopp. gátló/Dc figyelőt!
A potikat én mindig csatornánként rakom. Engem nem zavar, mert az asztalomtól vezérlem keverőpulton keresztül.
Hamarosan belekezdek egy újabb kis Quad projektbe. Táptrafónak vettem egy Videoton aida trafót. 120VA-es. Érdekes módon hiába egytápos volt az erősítő, a szekunder meg van csapolva középen. Kipróbáltam és terheletlenül van +-28,4V egyenirányítva. erről még megy a quad rendesen? 30-35W-ra saccolok kimenő teljesítménynek. MEV BDY73 lesz a vége, TL071 az eleje. A skálavilágításnak szánt külön 6,5V-ból meg feszkétszerező egyenirányítóval lesz a hangfalvédelemnek tápfesze.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Szia! Jó lesz ez! Az Aida a megcsapolással biztosít fél-tápot a stab. IC-nek.
A félvezetők és a teljesítmény is rendben.
Igyekszem nagyon kevés anyagi ráfordítással jó erősítőt építeni. A puffer elkók 2x10000µF 35V lesznek. Lehet hogy elhagyom a túláram védelmet az erősítőből, még nem döntöttem el.
Szia!
Szerintem nem az a száz forint fogja a költségeket megemelni amibe a túláram védelem kerül. Viszont pár ezrestől alkalmasint megszabadíthat a hiánya. Üdv: Gábor
Szia!
Én próbatrafónak használom az AIDA trafóját a Quad-okhoz. Kitűnően működik vele.
Jani nem spórolásból hagyná el a túláram védelmet, szerintem hangzásbeli okai vannak.
Szia!
"Igyekszem nagyon kevés anyagi ráfordítással jó erősítőt építeni." Bocsánat de ebből a mondatból nem ez jött le nekem. Üdv: Gábor
Így igaz nem spórolásból gondoltam hanem akkor tuti nem szól bele a hangba.
Ez a tápszűrés megfelelő lesz?
Szép! Ahogy látom ez +-50 voltra lesz ugye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |