Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   103 / 293
(#) VIM válasza zschne hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Szia! Ha ventillátor hiba van, akkor először meg kellene nézni, hogy kézzel könnyen forgatható-e. A ventillátor (ha ilyen típus van beépítve) csak kettő vezetékkel van bekötve, a másik három a nyomáskapcsolóra csatlakozik. A ventillátor csapágyait meg lehetne kenni ha nem akarna forogni könnyedén. A termosztát hiba az egy más dolog, mert lehet, hogy a használatos típus kapcsa nem működteti rendesen a kazánt.
(#) VIM válasza kalazoli hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Szia! Légy szíves írd meg mit javított és milyen hibára alkalmazta, ha már itt tartunk. Talán másnak is hasznára válik majd.
(#) zschne válasza VIM hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Sztem nem ilyen.Megnéztem,nem szorul,könnyen forog,viszont áramot biztos nem kap,mert meg sem akar mozdulni indításkor...

S6302062.JPG
    
(#) zschne hozzászólása Feb 13, 2013 /
 
Na,ahogy buzeráltam,visszatért a "beakarokkapcsolnidenemtudok" állapot.Tehát:egy kattanás,ahogy szokott indulni,venti megmozdul,de csak fél fordulatot,oszt ennyi.Ilyenkor szokta elkapni és elindulni.Hibakód nincs,csak ez a kapcsolgatás a végtelenségig,vagy elindulásig.Most várok... Közben a clima manager hülyeségeket írkál,váltakozik a nappali,éjszakai beállítás,vagy épp 2C-t ír beállítottnak...Teljesen rendszertelen.A manager nélkül is megy a kapcsolgatás,kipróbáltam.HMV-re és fűtésnél is.
(#) DoDo69 válasza zschne hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Üdv! A 612hiba : venti.seb.mérő nem müködik 407 hiba szobai érzékelő kör nyitott. Legalább is a leírásban. A külső érzékelő a külső id.köv. érzékelő ami ugye más hiba.
Magyarul nincs termosztát jel . Igaz a HMV előnyben van ,de téli állásban lehet kell neki a jel mivel itt szinte biztos, hogy nem rövidzárat vár, hanem egy NTC jelet . Ha ez így van a szakadás az hiba . Nyári állásban viszont a tárolót fűti csak. A meneger szerintem nincs jól illesztve a rendszerhez mivel a belső menüben 4 főmenü 2 almenü /és az érték
0: Fix előremenő hőmérséklet 1: alap hőszabályozás 2: csak szobatermosztát vagy
Climamanager 3: csak külső érzékelő 4: szobatermosztát vagy Climamanager
+ külső érzékelő és itt biztos elvan állítva, mivel minden hülyeséget ír . Az nem elég, ha a panelon rádugja valaki a menegert ,ha nincs jól beszabályozva. A panelnak szerintem nincs feltétlen baja , mivel tájékoztat a hibáról. A motor 5 vezetéke : a földelése Két szélső 24v és két középső a szabályozás jele 12 v -5 között de ezt csak írtam mert lehet más . tájékoztató jelleggel !! A motor tartalmazza a vezérlést ,és ha elment akkor jön a vakarózás. Szinte biztos drága lesz . első kör : nyári állás , és ha ott is csak rángatózik a motor akkor lehet csak kellene egy műszerész aki rámér a csatinál.
(#) VIM válasza DoDo69 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szia! Nem is gondoltam volna, hogy már ezekbe is fordulat érzékelős a ventillátor. A "mikrogenus"-ban van hasonló megoldás és az is hall-os jeladóval van ellátva. Ezek a kis érzékelők nem nagyon bírják a rezgések okozta igénybevételt, lehet, hogy az egyik lába már "lóg" és ezért nem működik.
(#) toro válasza zschne hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Állj meg!
A Te kazánod kondenzációs!
Nem mindegy, hogy a ventillátor mikor és hova kap feszültséget!
A tengely forgatását kézzel ne tedd, mert a panel felé jelet kell adnia, hogy mekkora fordulata van!
Nézd meg a hibakód mit jelent!
Ha a kazánod kb. 2-3 éves és még nem volt karbantartva, szükséges a kondenzedény tisztítása!
Remélem időben szóltam (írtam)!
(#) zschne válasza toro hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A vezérlőpanel fosta el magát,már kicserélték.Természetesen a manager össze volt szabályozva a kazánnal,nem csak rádugva.Még garis volt,csak érdeklődtem,mégis mi lehet a baj,meg merre induljak ha esetleg valamiért nem akarják megcsinálni garanciában.Egyébként 48000 lenne a panel hivatalosan,fél év garival az aristontól.Valami univerzális panel,úgyhogy más aristonokban (nem tudom pontosan melyikben) is ilyen van.
(#) toro válasza zschne hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 

Az Aristin kazánodat, ha hivatalosan karbantartatod meghosszabodik a garancia!
(#) zschne válasza toro hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Ez már a meghosszabított garanciában volt.
(#) toro válasza zschne hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Még szerencséd is volt vele - ezek szerint.
(#) jspapa válasza jspapa hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Sziasztok!

Köszönöm szépen a nagyszerű ötleteket!
Aki nem tudná D-ÉG Colibri FT-E N kazánom hibás működése miatt irtam erre a fórumra (előzményeket el lehet olvasni, aki nem tudná.)
Igaz, hogy egy hónap eltelt, de meglett a hiba forrása. A beüzemelő benne felejtett a kéményben egy "torló" vagy füstgáz karimát. A gyári kézikönyv is előírja, hogy ezeknek több mérete van, attól függően, hogy milyen hosszú a kémény, 3 méter felett pedig nem is kell használni. Az enyémben a 0,8 - 1m közötti mérethez használatos karima volt benne, 3,30 m-es kéményemhez.
Pénteken ismét leállt a kazán, mert túlmelegedett. Nos egy lelkes szerelő csapat, szétbontotta a kazánomat, hogy kiderüljön ténylegesen mi a hiba. Kiderült, hogy amikor az égésteret és a ventillátort jobban megnézték, hogy rengetek lerakódás és kormolódás van. Innen indultak el a kémyény felé, és ekkor vették észre, hogy ez a gyűrű benne van.
Nos a kiszerelés után azonnal el is indult a kazán, és a hőérzékelő elemek cseréjével, meg egy komoly takarítással meg is lett oldva a probléma.
Mégegyszer köszönöm az iránymutatásokat!
Nagyon hasznosak voltak az iránymutatások!
Mégegyszer köszönöm!
(#) jmartin válasza SKT hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Üdv!
Én is így voltam vele.
Mindenki dícsérte, milyen frankó! Én 6 évig kínlódtam vele.
Már egy ideje keresgélek helyette valamit.
FÉG-ben, és Aristonban gondolkodom.
De az Ariston is olasz. A FÉG meg francia talán.
(#) SKT válasza jmartin hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Hali!
Atiston Genus Premium Evo-t szereztem be az Inka helyére. Eddig nagyon meg vagyok elégedve, hangja alig van, 10%-ig tud modulálni. A szervíz viszont csapnivaló volt, helyettesítő kollégát küldtek ki. Próbálta nekem elmagyarázni, hogy ha beköti a külső hőmérséklet-érzékelőt, akkor a szobatermosztát nem tudja vezérelni, hanem ha kint valahány fok alá csökken a hőmérséklet akkor állandóan menni fog a kazán. Sajnos csak telefonon kommunikáltam a szakival, és nem volt előttem a beszerelési útmutató, mogy megmondjam neki hányadik oldalon van leírva a beállítása. Nagy nehezen sikerült rávegyem, hogy kösse csak be és hagyja egyszerű termosztátos vezérlésen. Miután haza mentem a melóból beléptem a "szakértők" számára fenntartott szervíz menübe és beállítottam az időjárásvezérelt működést.
Egy elektrotechnikus ismerősöm felajánlotta, hogy alkalomadtán ránéz az Inka vezérlőpaneljára, hátha életet tud bele lehelni, úgyhogy az alkatrészek eladásával még várok. Ha sikerül működésre bírni, majd megírom, hátha másnak hasznos lehet.
(#) toro válasza SKT hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
A külső érzékelőt azért találták ki a kazánokhoz, hogy minél pontosabban és kevesebb gázzal tartsa hőmérsékleten a rendszert!
(#) yllithi hozzászólása Márc 10, 2013 /
 
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mekkora ellenállású tartományban lehet a gázkazán melegviz-szabályzó pótmétere/trimmere, mert tönkrement és szeretném cserélni. Seunier duval themis 19 régi kiskazán. Köszönöm segitségeteket!
(#) toro válasza yllithi hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Hát ez jó kérdés!
Sajna én még nem mértem.
(#) gaborfia hozzászólása Márc 21, 2013 /
 
Üdv Sorstársak!
Unical BEA TFS 28 ( Supermaster ) kombi kazánom csak melegvizet csinál, elfelejtett fűteni. Gyakorlatilag nem indul el, sem rövid sem hosszabb időre. A termosztát szerint az indító jelet megkapja. A vezérlő panelon semmiféle "égés" vagy egyéb olyan nyomot nem látni, ami egyszerüsítené a helyzetet. Esetleg volt valakinek hasonló tapasztalata? Egyébként a kazán részt csak ritkán, az elmúlt 3 évben egyszer sem használtuk, alternatív fűtéssel melegedtünk. A szivattyú tengelyét könnyen lehetett mozdítani. Van valakinek elképzelése a javítás módjáról? A szakszervízt a telefonos egyeztetést követően anyagiak miatt nem szívesen venném igénybe.
(#) tibibalogh520 válasza gaborfia hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Szia!
Idézet:
„A termosztát szerint az indító jelet megkapja.”

Erről hogyan győződtél meg?
Műszerrel kimérted a kazánnál, hogy zárt a kontaktus, vagy csak ráfogtad?
(#) gaborfia válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
A termosztáton megjelent az ikon, miszerint a kazán "bekapcsolt". Egyébként a termosztáthoz menő vezetékeket rövidre zártam, esetleg az rossz-e, de úgy sem volt változás.
(#) tibibalogh520 válasza gaborfia hozzászólására (») Márc 21, 2013 1 /
 
Idézet:
„A termosztáton megjelent az ikon, miszerint a kazán "bekapcsolt"”

Ez gyenge elem esetén is megjelenik, viszont a relé már nem biztos, hogy kapcsol is a valóságban.

Mivel írtad, hogy a kazánt nem használtátok fűtésre, ezért érdemes lenne a "Tél, Nyár" üzemmód kapcsolót megnézni, hátha beoxidálódott az érintkezője. Lehet elég lesz "megjáratni" néhányszor.
(#) gaborfia válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Rendben, hazamentem és megjáratom, illetve cserélem az elemeket, utána jelentkezem. Üdv:
(#) gaborfia válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Nos, azt hiszem nem is volt olyan nagy dolog. Igazad volt, szerencsémre. A Nyár-Tél járatása igaz nem vezetett eredményre, de az elemek cseréje mindent megoldott. MŰKÖDIK !!!!
Köszönöm a hozzáértő tanácsokat, remélem ha más olvassa, akkor az is tanulhat belőle.
Még egyszer köszönöm.
Üdv:
(#) tibibalogh520 válasza gaborfia hozzászólására (») Márc 21, 2013 /
 
Szívesen!
(#) balzsi hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e olyan "lángőr" készülék, mely vegyes tüzelésű kazánba be lehetne építeni és gyakorlatilag egy áramkör kapcsoló szerepét látná el. Gyakorlatilag, ha elalszik a tűz, akkor zárna, vagy nyitna egy áramkört.
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) mahlo hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Tisztelt Moderátorok!
Szeretnék kapni a " Riasztó szerelés, ötletek/csak haladóknak/ "fórumról értesítést, ezt be is állítottam magamnak, de ha megnyitom az értesítés után, csak a "Gázkazán vezérlő elektrónika" nyílik meg!
Köszönöm ha segítetek!
(#) proli007 válasza mahlo hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Hello! Miért ide "szemetelsz"? A fejlécben a pipára kattintva közvetlen írhatsz a modi-nak. Vagy a "Fejlesztési ötletek" topikba. De még most is megkérheted Őket, tegyék át, töröljék.. üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) toro válasza balzsi hozzászólására (») Márc 26, 2013 / 1
 
Megoldható egy fotóellenálással, mely egy relét működtet.
(#) Edit1987 hozzászólása Márc 27, 2013 /
 
Sziasztok! S.O.S. segítség kellene! Bár holnap jön a szerelő, de szeretnék előre tájékozódni a lehetséges kiadások nagyságáról. Nem értek hozzá, totál laikusként érdeklődöm! Egy Ariston Egis 24 FF vagy CF gázkazánunk van, ami nem akar bekapcsolni, melegvizet adni. Jobb oldalon van egy áthúzott csepp ikon és amellett egy lámpa, ami néha villog, néha folyamatosan világít pirosan. Ez mit jelenthet (anyagilag)? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) toro válasza Edit1987 hozzászólására (») Márc 28, 2013 / 1
 
Az áthúzott csepp egy lángot akar jelképezni.
Ha világít, azt jelenti, hogy nem tudott begyújtani a kazán. Nincs láng és ilyenkor hibára áll. Ekkor a szivattyúnak működni kell.
Következő: »»   103 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem