Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Death of Zen (DoZ) 20W-os A osztályú erősítő
Témaindító: vendelkiraly, idő: Dec 17, 2007
Témakörök:
itt van teliföld nélkül is
Így már jó a kimenet a többit hirtelen nem látom nem vagyok teljesen ok állapotban de még mindíg nincs ott a bipoláris elkó a kimenővel párhuzamosan ezt látom hitelen.
A bemenetre többféle távolságot szoktunk betervezni, hogy variállható legyen a bemeneti kondi.
Mekkora kimenő kondi kell?Akkor beleteszem gyorsan
A kimenő az jó csak rakj vele párhuzamosan egy 2-4 mf bipoláris-t.
Igazad van... Azt elnéztem a negatív része megy a kimenetre. Bocsánat. De pont ezért raktam be ide hogy más is nézze meg
A bipoláris kondit nem felejtettem el hanem majd a végén közvetlen a nagy elkó lábaihoz akarom forrasztani
Az nem gond ha a teliföldes vátozatos csinálom ugye? Így egyszerübb lenne a maratás is mert kevesebbet kell leszedni azért gondoltam h teliföldel csinálom...
Itt van beletettem a szűrőkondit is
Teljesen mindegy hogy melyik verziót csinálod meg
a lényeg ugyan az
Ok. Nekem tetszik.
Érdekel a teliföld nélküli is?
Tessék itt van teliföld nélkül szűrőkondival
Ez így még nem teljesen jó mert fenn a jobb felső sarokba a tranyónak is kell föld, plusz még van ott 2 ellenállás is.
Hali!
Megépítettem a kapcsolást. Maradtam a teliföldes tervnél. Felteszem a véglegest amit kimarattam. Nos megépítettem... de nem igazán akar működni. Ugymond nem csinál semmit... Áramfelvétele 0! Mikor ráadom a tápot akkor vesz fel egy kis áramot, gondolom amíg a puffer feltöltődik... de utána semmi. Megcsináltam hosszá a tápot is. Ott meg a 470 Ohmos ellenállás nagyon melegszik. 5w-os van benn de így is bekapcsolás után nemsokkal már 130 fokos az ellenállás. Vagy ez normális? Biztos h minden oké a nyákkal? Nem szurtam el valamit?
Nos a tápban nézd meg a D3 -at mer a nyákterven ha jól látom fordítva tervezted be utána csak a táp rész önállóan ellenőrizd le meg van-e a kimenő feszültség stb, ha megvan terheletlenűl terheld be izzóval és úgy is ellenőrizd le.
Átnézem az erősítő panelt is de egy fénykép sokat sgítene több szem többet lát.
Az erősítő nyákja jónak tűnik a bemeneti tranzisztor bekötését ellenőrizd le mert gyártmányonként változhat és már sokan szivtak vele.
D3 jól van bekötve. nem tom mért van fordítva a rajzon. Nos akkor itt van pár kép...
Átnéztem én nem látok hibát marad az előzőekben leírt külön a tápélesztés és külön az erősítő egy izón keresztűl közvetlenűl a pufferől most más nem jutt eszembe.
Szia! A 470 ohm-ról itt olvashatsz.
Az erősítő kimenetén, a csatoló kondenzátor előtt mekkora a feszültség testhez képest, és mennyi az erősítő tényleges tápfeszültsége?
Haladósan menne a hibafeltárás, ha a kapcsolási rajzra ráírnád mind az öt tranzisztor kollektor, bázis és emitter feszültségeit, melyeket a táp testpontjához képest mérnél meg.
Milyen egy "elvileg jó" tranzisztor? Jó, vagy rossz?
Hali!
Tényleg a bemeneti tranyó volt rosszul. Bekötöttem helyesen de még most se akar működni. Áramfelvétele most már van és tudom is állítani P2vel. Viszint P1-re nem reagál semmi. Kötöttem a kimenetre egy hangszórót és csak súúg. A bemeneti jelre nem reagál...
Remek! A BC212 hibás, vagy hibás beültetésű (kollektor-emitter felcserélve!). A bázis-emitter között 0,6V lenne a normál feszültség. A korábbi fotón úgy láttam még helyesen volt beültetve.
Átnéztem és szerintem most van benne jól. Mikor másik pozícíóba volt akkor nem csinált semmit... Ha fordítva volt benn akkor kuka?
Idézet: „Ha fordítva volt benn akkor kuka?” Mérni mérni és mérni ! Idézet: „A BC tranzisztort ha alulról nézed és úgy áll mint egy "C" betű, akkor felül van a kollektor, középen bázis és alul emitter.” Így van beültetve?
Akkor ezek szerint most van bennt jól a tranzisztor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |