Fórum témák
» Több friss téma |
Erre a feladatra elég egy vasaló hőfokszabályozója Egy nem használt masinából kibonthatod, vagy vásárolhatsz egyet.
Hello!
A következő fűtési szezonra én is ilyen rendszert tervezek megvalósítani. Viszont a 65 ºC-ot nem értem. Miért nem jó, ha 40 ºC-os levegőt "pumpálok" a szomszéd szobába? A tűztér hőmérsékletére még megérteném a 65 ºC-ot, a kátrányosodás veszélyének elkerülése véget. Talán egy fordulatszám csökkentő kapcsolás többet érne, mert ha lassabban "szívod" el a meleget, lassabban fog lehűlni a meleget adó test.
Szia!
Majdnem olyan, mint az én lamináló vezérlésem: A cikkek között megtalálod az LM311-el felépített fénykapcsolót, csak itt NTC-t kell használnod. A végére teszel egy optotriakot, ami meghajt egy nagyobbat, bár a 30w-ot ez is elbírná, a pozitív visszacsatolásba meg teszel egy trimmert esetleg egy jaxley kapcsolót amivel állíthatod a hiszterézist.
a 65 fok csak példa volt,működés közben kellene kitapasztalni.
a vasaló megoldást próbáltam -nem jó,ezért kellene a hiszterézis állítható legyen .
köszönöm ,de én gépész vagyok és amit írtál sajna nekem kínai.
A vasaló fordítva működik mint amire nekem szükségem van.
Hello!
Kapillárcsöves csőtermosztátot is lehetne használni: Bővebben: Link De a mezei villanybojler szabályzó termosztátja is jó lehetne e célra, ha váltóérintkezóvel van ellátva. Esetleg kell hozzá egy relé is... De akár a klixon is bevethető e célra, ha kiderülnek a hőfokok értékei: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013
Igen ,csak amin már hiszterézis állítás van az már árban is húzós-
Bővebben: Link Ez jó lehet? A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013
Hello.
A hiszterézis állítás szükségességét sem értem, hogy arra miért van szükség. Miért jó az, ha nem azonos hőmérsékleten kapcsol ki és be a ventilátor. De ha kettő darab hőkapcsolót használsz, akkor külön-külön beállíthatod a hőfokokat. A hőmérsékletmérés helye talán fontosabb lenne...
A burkolat tetején mérem a hőt,a hiszterézis állíthatóságára meg azért lenne szükségem,hogy fűtés alatt a számomra legmegfelelőbb visszahülési fokot beállítsam,később ezt nem akarom állítgatni.A maximum hőfok is csak 1-szer lenne állítva meg a min. is
És ha vennél mondjuk 2-3 fajta értékű bimetál termosztátot és felcsavaroznád a megfelelő helyre? Néhány ezresből még megúszható lenne így is.
Hello!
A "vakerás" cuccnak itt az angol nyelvű leírása: Bővebben: Link Max. 15 ºC a hiszterézis állítható be... Ezen pedig akár 75 ºC-ot: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013
Erre még licitálni sem kel, ha mindenképp kijelzős megoldás a szimpatikus.
Idézet: „A hiszterézis állítás szükségességét sem értem, hogy arra miért van szükség.” Legfőképpen azért, hogy a relé ne kapcsoljon ki és be minden ötödik másodpercben (esetleg sűrűbben). Kedves vectra-16! A mellkéletben egy AKO márkájú termosztátot látsz. Nem olcsó, de melegen ajánlom. Évek óta ilyeneket szerelünk be fűtésvezérlésekbe, hihetetlenül stabil szerkezet. Igaz, be kell építeni valami dobozba, de megéri. Még azt is meg lehet adni, mit csináljon a relével ha szenzorhiba esete áll fenn. A főbb jellemzők, amikre neked szükséged van: Érzékelés: -55 - 99 °C -ig (ha a tartományon kívülre esik a szonda hőmérséklete, szenzorhibaként jelentkezik) Hiszterézis: 0,1 - 20 °C A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013
Üdv!
Tudtok helyet, ahol precíziós SMD ellenállást lehet kapni, 1206 tokozásban 1% alatt kezdődő pontosságúakat, pl. 0,1%-osat?
Szia
Vicsys mesternek van egy nagyon jó Chronotemp kapcsolása, vedd fel vele a kapcsolatot.Szerintem az tudja, amire szükséged van.A weboldalán megtalálod a rajzát.l Üdv,Csupasz ![]()
Sziasztok!
Van egy (számomra) ritka fajta nyáklap fajta, aminek olyan fura az alapanyaga, nem bakelit, se nem üvegszál erősítéső, annyit tudok róla, hogy általában fehér színű szokott lenni és nagyon jók a mechanikai illetve a dielektromos tulajdonságai. Lehet ilyet valahol kapni? A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Kerámiára gondolsz? Arra szoktak gőzöléssel hordozófelületet felvinni. És nagy feszültségű ill nagy teljesítmény eldisszipálásánál használják. Nem biztos hogy te is erre gondolsz. De ez nem NYÁK. Vágni és fúrni pedig nem egyszerű.
Kicsit körbenéztem a neten, eléggé szétszórt az ára. 8000 - 15 000 Ft-ig terjed. AKO D14123 a típusa. Hűtésre/fűtésre beállítható (neked az előbbi fog kelleni), a szonda kb. 12 kOhm-os, tehát nyugodtan lehet toldani, ha a gyári hossz nem lenne elég.
Sziasztok! Pont ilyenre gondoltam, ezt hol lehet beszerezni?
A megoldásra én is kíváncsi vagyok!
neeem
![]() De Alkotónál rákérdezhetnél ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
De igen... a nyomtató csinál minden szint és szép is lesz a végén egy vékony lakk réteg!
Mindkét belinket cucc igy készült nem a nyák fehér csupán szitázott és ennyi ! A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Kizárt, hogy festett lemez legyen. A mellékelt képen látszik a legjobban. Ha festett lenne, miért szitázna rá "ZD" feliratokat?
Szia! Szolár rendszerekhez lehet kapni hőfokkülönbség kapcsolót Ez komplett cucc, 10-12eFt. Például Ilyen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |