Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az elsőre indulás,nagyon jó lett a végem,két hibás kondi...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Majd írd fel légyszives, hogy az R3 a kimeneti egyenfeszért felel, én oda két tüskét beforrasztottam, hogy lehesen az ellenállást rajta cserélni.
A két hibás kondi a henger alakú fólia volt?
Folyamatosan tanulunk. Örülök, hogy működik. Szuper. Fél óra múlva leszek.
Akkor már lehet meg sem akarod építeni az ST-t.
A tranzisztoros annyival jobb, hogy fittyet hány a tápfeszültség ingadozására, míg az ellenállás ami a dióda elől áramot söntöl ki a magasabb tápnál magasabb nyugalmi áramot eredményez. Ez a négy alkatrész megérdemel egy kis panelt, vagy próbanyákot. Két szál vezetékkel bekötheted a BD-k bázisai közé. A diódák ez esetben eltávolítandók. Ha megnézed a 25W-os Texas kapcsolását, akkor láthatod ennek a gyakorlati megvalósítását.
Ínyencek az előbb említett két pontot 100nF-47µF kondenzátorral is össze szokták kötni. Ha úgy biztosabb, szívesen készítek róla egy teljes rajzot.
Várom a rajzot.
Én azért meg köszönöm az eddigi és a jövőbeli segítségedet.
Nagyon szívesen segítek. Nemsokára jelentkezem a rajzzal, addig linkelem a kapcsolás egészségesebb változatát, igaz ebben N-es a diff. erősítő. Bővebben: Link A SIM 1, 2 jelenleg érdektelen, de a BR egyenesen blasz kolléga kedvéért van kivezetve
jó lesz bc182?
Üdv!Kicsit beszállok én is. Mert én nagyon régen elkészítettem ezt a kapcsolási rajzot, még a panel most is megvan. Csak így utána járnék hogy anno mit hibázhattam. A hibajelenség az volt, hogy a pozitív tápban lévő 220 ohmos ellenállás mindig forrósodott, de úgy hogy füstölt is, de az erősítő meg szólt nagyábol. Meg az 560 ohmos ellenállás is megvan feketedve most néztem a panelre. A led szerepe micsoda? Ezzel az erősítő panellel fosztottam ki az összes bd készletem, megevett jó párat.
Tökéletes lett,nagyon köszönöm a sok segítséget.Kb fél gőzzel hajtom,és szinte semmi melegedés sincsen.Még egyszer köszönöm.
Szia! Szerintem ebben a témában nem OFF a kérdésed. A 220 ohm melegedése azért következett be, mert nem volt ott mellette ténylegesen a végtranzisztor bázis-emitter átmenete. NYÁK-hiba, bekötési hiba okozhatta.
A LED nyitóirányú feszültsége a referencia a Q3 áramgenerátor számára. Az 560 ohm-on 2-3mA a tervezett áramfolyás, Nálad valami nagyon el lett kötve. Ha áramkorlátozón keresztül (nincs nap, hogy le ne kelljen írnom) élesztettél volna, egy tranzisztor sem ment volna tönkre.
Nagyon szívesen!
Értem, még kézzel rajzolt panel, nem mondom tényleg lehet benne hiba. A differenciál erősítőben lévő tranzisztorok szépen egymásnak voltak fordítva hőegyensúly miatt. Akkor csalódtam benne. Az akkori végtranzisztor pár pedig bd317-bd318. Köszönöm a magyarázatot.
Oke, kossz!
En talaltam egy szervizkonyvet hozza, de sajna nekem nemsokat mond. Az ic melyik laban kell merni az egyenfeszultseget?
Az IC 3-as és hatos lába a kimenet.Itt kellene egyenfeszültséget mérned.Ha tudsz mérni,van rá esély,hogy a végfok IC elhalálozott.
Üdv kérdezni szeretném,ha teli GND-vel csinálom pl.egy végfok paneljét van e káros hatása, gerjedés STB.Köszi
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy egyszerű erősítőt garázsba, a kinézett IC hozzá a TDA7377 lett. Egyetlen gondom van az egésszel, hogy nem tudom kibogarászni, hogy a stand-by funkciót hogy a fenébe kell kivitelezni. Annyi kiderült számomra, hogy a 7-es lábra kell az RC tag, de hogy annak a végét hová kell kötni egy (gondolom) kapcsolóval, hogy a stand-by megvalósuljon, azt nem tudom. Légyszi segítsetek! Köszi
Szia!
Akkor szól az erősítő, ha a pozitív tápfeszültségre kötöd az ellenállást. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Köszi! Szóval az a lényeg, ha ide egy kapcsolót iktatok, akkor ha az megszakítja az áramkört, életbe lép a némítás funkció? És a PDF-ben még meg van adva, hogy a kondi méretével variálva kell kikísérletezni a huppanásmentes be, illetve kikapcsolást is, ha jól értelmezem, de minimum 100nF-t javasolnak. Jól sejtem?
Nincs, sőt nagyon is üdvös! Ugyanis akkor kapod a legalacsonyabb GND impedanciát, vagyis azok az elemek, amik a GND-re van kötve, a lgkisebb impedancián csatlakoznak egymáshoz. Analóg áramköröknél annyira nem lényeges ( egy-két dolgot kivéve ) de kapcsolóüzemet nagyon nehéz nélküle jóra megcsinálni. Tulajdonképpen, mindent telifölddel kellene csinálni... Ha kevés a két réteg, akkor azt is lehet csinálni, hogy megtervezed a nyákot két rétegűre, a teliföld pedig egy második panel lesz, ami csak erre való. Kicsit körülményes megcsinálni, de nem lehetetlen.
Köszönöm,és nem utolsó sorban kevesebbet kell maratni
Készülőben van nálam is egy kisebb kivitelezésű kimeneti fokozat.
Az elődjéhez megegyezően ez is tripla darlington elgondolás, -mostanra njw3281/1302g típusú végtranzisztorokkal. Meghajtása egy átfogó visszacsatolást tartalmazó 1 csöves elgondolás lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |