Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Nos nem teljesen analóg az sPlan és a Sprint layout, de miért ne lehetne némileg "közösíteni" a két szerkesztőt, akár a sasnál? Hiszen "szinte" a makro készleten múlik mit is rajzolunk.
Én inkább úgy mondanám, hogy nem mindegy mekkora az a kapapács a szög tekintetében... De olykor kissebb, nagyobb kalapács jó az adott feladatra. Ha a célszerűség lehetővé teszi. De igazat adok, nyáktervezésre lett kitalálva, és ha van jobb és célszerűbb miért bajlódni fölöslegesen. De ötletnek akkor is jó, tekintve, hogy a program lehetővé teszi. jpg: Tudom, hogy a shift a raszterfelező, de én a ctrl-ről írtam, és pont úgy fedeztem fel, hogy a shift helyett nyomtam meg. Felirat illesztésnél nagyon jól alkalmazható ez a funkció. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
Szerintem kár lenne összekeverni. Te is tudod, hogy zömében többen / többször használják a nyáktervezőt mint a kapcsrajz készítőt. Ráadásul mint ahogy Alkotó is írta, az utóbbira van alternatíva.
Jómagam is az Splan-t használom a rajzok és sprint layout-ot a nyáktervezéshez, de sokszor, pont visszafelé dolgozok. Először elhelyezem az alkatrészeket és kialakítok egy optimális kötés mintázatot, majd visszarajzolom ebből a kapcsrajzot és utána módosítom a PIC programját. Nekem csupán 3 dolog hiányzik az 5-ös verzióból: A gumikötés (hogy az alkatrész elmozdítását kövesse a már bekötött vezeték) A szabadkézi vonalak rajzolása (Mint Paint-ben a ceruza) és végezetül a feliratok variálhatósága (B,I,U és ékezetes vagy spec. karakterek, stb...) Remélem a 6.01 verzióban már benne lesz...
Jó magam is e két programot használom.
Szabad kézi tajzon nem tudom mit értel, (ahogy az egeret húzod, úgy megy a vonal?) mert az nincs, és spec és ékezetes karakterek, de gumi kötés igen. De több más drámai előrelépés van a 6-osban az 5-höz képest!
A nyomtatási lehetősséggel csak a rézrétegeket lehet invertálni.
Ha a feliratot is invertálni kell, akkor azt is a rézrétegre szoktam mozgatni (persze a nyákrajzolat mellé), és akkor a nyomaton invertálva lesz, így a filmen is így fog megjelenni. Másik megoldás a gerberek használata. Itt egyik réteget sem lehet invertálni közvetlenül, de nem is kell. Ugyanis a gerbert megnyitni tudó programok egyik alapfunkciója az invertálás.
Sziasztok lesz egy buta kérdésem, a keresővel kicsit szórakoztam nem akartam egyből kérdést feltenni, de az a szó hogy speakon az egy elég általános dolog és egy órás keresgélés után úgy döntöttem hogy inkább megkérdezem, szóval a kérdés a következő, a Sprint layout-ban hol lehet csatlakozó típust állítani, lehet-e egyáltalán vagy külön bővítmény kell hozzá?
A jobb felső sarokban van egy fekete IC alak, rajta piros M betű. Azt megnyomod lenyílik a Macros ablak. Abban vannak az alkatrészek. Ott kotorássz. Sajnos keresője nincs.
Sziasztok.
Miért lehet az, hogy a program nem akar méretarányosan nyomtatni?
Valószínűleg a nyomtatód a ludas... Egyébként tudsz módosítani az arányokon a programban.
A lap tetején a sárga mezőben megtalálod Alkotó magyar leírását a programról.
Én is szenvedtem régebben egy samsung nyomtatóval, mert gazaságos akart lenni és összehúzta a nyomtatnivalót. Nézd át a nyomtató beállításait.
Köszönöm, sikerült megoldanom. Kénytelen voltam pdf nyomtatót használni.
A pdf állományoknak több előnye is van, köztük a hordozhatóság, és a méretarány pontos megőrzése. De ha az SL-ből nyomtatva "torz" volt az eredmény, akkor az PDf-en keresztül is az lesz.
Esetleg az történhetett, hogy akaratlanul is befolyásoltad a nyomtató alapbeállításait, vagy a pdf-et nyomtatva felülírtad azt. Tehát az SL is pontosan arányos képet nyomtat (ha úgy állítod be), és a pdf csak annyit tesz ehhez hozzá, hogy nem rontja el ezt az arányt. Önmagában a pdf- nyomtató nem hoz helyre semmit.
Igazából "gyorsan" kellett, de majd utána nézek. Igaz, ilyet még nem csinált.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
ical
Nekem sprint 4 tervezőm van, amivel minden OK, de ha elküldöm E-mailba nem tudom lehívni, mert csak kapkod. Segítsetek, hogy mi lehet az oka?
Tudnátok magyarországi linket adni, ahol meg lehet vásárolni a 6-os verziót? (esetleg kedvező árú upgrade lehetőség sem lenne rossz) A Klavio-nál csak az 5-öst látom, hogy vásárolható...
Sziasztok, 5.0 vagy a 6.0-ás sprint layout-ba dióda hidat szeretnék behelyezni konkrétan azt ahol a csatlakozók már fastonosak Bővebben: Link mert olyat nem találtam a makrók közt, vagy olyat nem is lehet használni benne mert nem is igazán nyákba van az tervezve szerintem.
Igen pont ilyenre ez valahol benne van a programban vagy lehet ilyet tervezni már csak két napja használom a programot.
ilyet tervezni kb 1 perc alatt lehet de én leszedtem egy macropackot és abban benne volt.
Ennyi "as*szem" elég lesz . Köszi a segítséget!
*Még viccből is ronda! A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Szerintem a javasolt makró használhatatlan, mert nem tudod a panelba ültetni a diódahidat (ahhoz 1-1 lyuk nem elég). Ezért inkább a melléklet szerinti kialakítást javaslom létrehozni, mert ott az egymás melletti furatokat viszonylag könnyen lehet egybefüggő réssé alakítani.
Vannak alkatrészek amik nem NYÁK-ba valók.
A kereskedő oldala ezt írja: "diódahíd, 600V, 15A, 6,3mm sarus csatlakozás, 28x28x11mm, csavaros rögzítés". A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Szia! Nem csak sarus egyenirányító kocka létezik. A "W" (wire) vagy "DR" (drill) jelűek a furat-szerelhetők. Bővebben: Link
Hali!
Ezt a megoldást választottam valaha én is, tökéletesen bevált. Egy kicsit időigényes először megcsinálni, de megéri. |
Bejelentkezés
Hirdetés |