Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy k_h mondta, csak nem muszáj 0ohm-al (rövidzárral) testrehúzni hanem jó egy pár kohm-os ellenállás is.
Köszönöm szépen megpróbálom, ha estleg nem sikerülne, valaki elvállalna egy beégetést? Nagyon fontos lenne, már minden készen van csak a PIC-et kellene beépíteni. Én Káposztásmegyeren lakok.
A készüléken amibe kerülne, van ICSP csatlakozó, de sajnos holnap dolgozni fogok.
A PIC 5-ös lábát /Vss/ összekötöttem a 9-es lábbal, de sajnos így sem sikerült beégetni.
Hoppá, ha jól látom a kapcsolás alapján nem kapja meg az adat ill az órajelet. Más lehet a 84-es programozó bemenetei? A 84-esnek az adatlapján nem tüntették fel melyiken kell programozni, de lehet csak én vagyok béna.
A PIC 1-es lába az égető foglalat 12-ik lábához csatlakozik. A két PIC lábkiosztása megegyezik.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM az eddigi segítséget, sajnos nem sikerült idáig megoldani a problémát. Ha van valakinek további ötlete, szívesen elfogadom illetve ha tudna segíteni a beégetésben, megköszönöm. Nem adom fel, addig is próbálkozom.
Tehát akkor a foglalatoknak a jobb alsó sarkában kell lennie a pic-nek és a pic bal alsó kivezetését kötötted testre... (felülnézetből)
A PIC a foglalat alsó felébe van ültetve és felülnézetből a 16-os lábát a 20-al kötöttem össze. Annyi a különbség, hogy a 16f84-es 9-es lába üresen marad, nincs testre kötve.
Igen, én is így tudom, pedig minden jónak tűnik. Sajnos kifogytam ötletekből, szoftveresen lehet még gond, ha jól tudom ott lehet még invertálni a jeleket, meg ilyesmi, de ha az a 16f84- nél működött akkor itt is kéne.
Annyit tudnék még tanácsolni, nemtom milyen programot használsz. De amiket eddig használtam ott lehetett tesztelni a portokat. Kiveszed a pic-et és multiméterrel megméred, az adat óra, meg a programozó feszt, hogy megfelelően ki megy-e.
Most nézem a rajzot, hogy a PGM bemenetet csak LVP égetési módban kell testre húzni. Ha jól értelmezem. / legalsó megjegyzés /
Teszteltem az égetőt, minden feszültség rendben és a másik PIC-et rendben törli és égeti is. Többszörösen próbálva. Két 16F88-as van, mert már arra is gondoltam hátha a PIC a hibás, de kicsi az esély hogy mind a kettő hibás lenne.
Én legalább éjfélig ébren vagyok...
Kiderült, égetési kísérlet után az "üres" ellenőrzéskor nem üres a PIC, viszont 2804h helyett 3E02h-t éget be és utána semmi többet nem hajlandó égetni. Ez mind a két PIC-nél így van.
Az a problémám, hogy péntek reggel 06-ra megyek és szombat reggel 06-ig vagyok. Ma semmiképpen nem tudnánk összehozni?
A programban tudsz valami adatátviteli sebességet beállítani? Mert a kapcsolást nézve nincsen szűrés a mikrovezérlő tápjában. Még ez merült fel bennem, hogy emiatt lehet nem képes venni megfelelő sebességgel az adatokat. Lehet ez a pic típus érzékenyebb rá.
Csak akkor, ha lejössz Agárdra . De ez már kezd OFF lenni, folytassuk privátban.
Tudsz olyan programot amelyike kezeli ezt az égetőt és be lehet állítani? Vagy esetleg szűrést tenni a tápba?
Megpróbálhatod a szűrést 100nf-al, de csak saját felelősségre..
Settings/Hardver, és van egy csúszka. Bár én még sose használtam szerintem az lesz.
Szerintem abból semmi baja nem lehet a PIC-nek, tehát próba.
Azt már próbáltam állítani, nem segített.
Akkor marad a kondi. De már tényleg nincs semmi ötletem. Úgy forraszd be, hogy működjön most már
|
Bejelentkezés
Hirdetés |