Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Vettem 1 Fahrenheit 28001 és az normális, hogy sűrűn felvillan a piros led rajta?
Amikor a led világít, akkor fűt!
Amikor felvillan a led akkor kapcsolgatja a fűtést így tartja a beállított hőfokot. Legalábbis Wellernél így van! ![]()
Értem, köszi
![]() Lenne még 1 pár kérdésem.Hány fokon érdemes üzemeltetni a forrasztót? Mongyuk ha 1 erősítőt építek. Ja és a hegy azis szabályozza a hőfokot ? Ehez a forrasztóhoz milyen hegy kell? Előre is köszi a segítséget.
Ja, a Fahrenheitnél is igy van...próbáld csk ki, felfűtöd, aztán leveszed a hőfokot. Amig oda nem hűl, addig nem fűt rá, sötét marad a LED. MInél gyakrabban villan a LED, annál pontosabban tartja a feszt. Ezt a hiszterézist -gondolom- lehet állítani a panelon
két (három) szempontot érdemes szem előtt tartani: ahol jól folyik az ón de még nem ég (nem lesz salakos ha megdermed) és bírja a nyák azt a hőfokot akár többször is ismételten
Na! Sikerült beújítani, egy vagyis két pákával! Az egyik 25W a másik 80W. Az egyikben egy kis fej van, a másikban ilyen lapos csavarhúzó szerű fej. Bár a használatiba, és a dobozon is a lapos fejűre van írva a 25W, viszont, ha a kezembe tartom a kis, hegyes végű pákát, akkor azt olvasom le róla hogy 25W.. Na mindegy, élek abban a hitben, hogy 80Wos, főleg, hogy pár perc után látni ahogy a meleg "töri a fényt".
A márkája Rothenberger, volt még a dobozban egy kis zsír, ónleszedő harisnya, és 100g ón. Majd meglátom, hogy szuperál. Viszont van egy kis gondom. A pisztolypákánál olyannal még nem találkoztam, hogy amikor az ónt forrasztom, szétfolyik a gyanta a nyákon, és ezért a forrasztóón, kis gömb formájában csúszkál ide oda, mint télen a korcsolyapályán a gyerekek. ![]()
át kell melegíteni valamennyire a rezet is, akkor könnyebben fut szét a cin.
vagy zsíros vagy durván oxidos a nyák...
előbbin lemosás az utóbbin finom filces kezelés sokat segíthet. Persze nem szabad elfeledkezni arról, hogy ismeretlen ónnak ismeretlen az összetétele is. Megkockáztatom hogy valami rosszabb minőségű bádogos ónt raktak a csomagodba, azzal meg tologathatod napestig az óngólyókat a nyákon....
Már esett szó a múltkor róla, én a pisztoly pákára a régi tipusu pillanat forrasztóra esküszöm,-még lehet kapni, anno Csehszlovák gyártmány volt. Van másik pákám is, meg volt is, de ez ér a legtöbbet. 1,5mm2 rézdrótból hajlítható a hegye, a "ravaszt" kell tudni jól használni. Ez egy intelligens forrasztóállomás, az intelligencia a használójától ered. Smd-t nem is tudnék mással ilyen gyorsan, és precizen forrasztani. nem emlékszem, hogy valamit megfőztem volna vele, pedig már néhány kg ónt, -és ami fontos + gyanta vagy forrasztó zsir, (folyasztószer)- elhasználtam. Pl40 lábú ic is, laposra hajlított véggel, játszva kivehetó...A legolcsóbb, és a legjobb.
én Ersa-val tolom a dolgokat, (pincette + micro tool) le nem cserélném semmi pénzért. PQ208-as tokokat simán cserélgetek. Kiforrasztásra egy normális hővezető profil lett készítve hőléghez. Azt nem veri meg semmi...
![]() üdv. Idézet: „Kiforrasztásra egy normális hővezető profil lett készítve hőléghez” Erről tudnál feltenni képet? nagyon érdekelne.
Nem a nyákon fut a cin. A nyákra felfut a gyanta, amikor olvasztom az ónt, és az ón a gyantán csúszkál. Amit régebben vettem az minőségi, ez biztos, azzal is ugyan ezt csinálja..
A filces kezelést leirod, hogyan kell?
Üdv!
Szerintetek érdemes ezt az áálomást megépíteni? Trafóm van.
Lehet hogy túl alacsony hőmérsékleten forrasztasz és ezért nem folyik szét az ón. Azért gondolom , mert nekem a kémiai ónozott felülettel volt hasonló problémám. 270C fölé vittem a hőmérsékletet és máris tudtam forrasztani a kémiai ónozott réteget is.
Én?
![]() ![]() ![]() Nekem 1 egyszerű pákám van; 6mm-es benne a hegy átmérője.. Csak kérdezem; hogy mennyire lehet ilyet kapni / mennyibe kerül, stb..
Szerintem ahol vetted, de akármelyik elektroboltban megnézheted. Nálunk Szegeden mindkét boltban van pákahely százféle.
filc csak akkor kell, ha már olyan durván oxidos a nyák, hogy a folyasztószer sem segít. Ilyenkor finoman le lehet dörgyölni ez az oxidot valami finomabb filcanyaggal.
üdv.
Sajnos képek tekintetében ez még a kőkorszak, nincs fénygépem
![]() Szerkezetileg egy egyszerű fémdarab, mely csak a lábakra enged némi forró levegőt kb egy mm széles résen át, a felesleges levegőt viszont ferdén visszaflelé vezeti el. az IC-t egy -egy finom rugó fogja meg a sarkoknál ha ráhelyezem a profilt. Fontos hogy ne satuként fogja meg, mert így biztosítani lehet azt, hogy ne szakítsa fel a nyákot, ha még nem melegedett át az ón a lábak alatt, viszont legyen elég erő benne megtartani a tokot.
Az olyan alkatrészeket (például : IRF 9540 NPBF )amelyeknél megjelenik az NPBF rövidités, tehát hogy ólom mentesek lehet a klasszikus eszközökkel befórasztani ?
Jaa. Én 400-as csiszolópapírral szoktam átcsiszolni finoman.
csa!!szeretnek kerdezni egy forrasztopakarol hogy szerintetek megeri -e ezt megvenni???figyelem!a linket Nem reklám céljábol töltöttem fel,nem reklámozom sem a céget sem az oldalt csak az egyik termékről érdeklődök:kézi forrasztópáka,gáztüzelésű
Kézi forrasztópáka a segítséget előre is köszönöm csa!
Az a kérdés, mire használod...
Terepen is inkább egy 12V-os akksi + hozzá valami normálisabb páka.... de ha sok a cucc, akkor talán esetleg... gázpákákkal mindig csak a baj volt, általában égették az ónt :no:
Nekem van kettő gázos pákám. A problémám az velük hogy csak a Weller Pyropen gázzal hajlandóak üzemelni (2100Ft/75ml) vagy esetleg vegyesen üzemeltetve az OBI-s bután gázzal. Néhány órára elég !
Ha valakinek van javaslata honnan lehetne jóminőségű olcsó gázt venni az lekötelezne. Gondolom ez másnak is gondot okoz.
es akkor ajanlhatnatok nekem olyan pakat amivelugyesen lehet dogozni es SMD alkatreszeket is gond nelkul forraszthatok vele , nem kell csucsminoseg azert nem akarok 14-20 ezret rakolteni
![]()
Csá!
Kezdő műszerész vagyok és szeretnék karira egy forrasztó állomást de nem tudom milyet. Max 5000 van rá és ilyen árban kettőt találtam. Az lenne a kérdésem hogy ezek közül melyiket vegyem ha egyáltalán vegyem. Vagy ha ti tudnátok ajánlani az is jó lenne. Bővebben: LinkBővebben: Link
a másik:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |