Fórum témák
» Több friss téma |
Helloztok csak szeretnék hogy ha az eredeti weller wsd 81 myákrajzát valaki feltölténe a fájlt csatolom mert erre gondoltam előre kosuönöm
Na erre befizetek, hogy találsz, főleg gerber fájlba ilyet....
Sziasztok!
Van egy Weller pákám amibe hegyet szeretnék venni, lehetőleg Weller hegyet. A páka az TCP-S 50W/24V de amiket találtam hegyek azok nem úgy néznek ki mint amit jelenleg használok. Hol kapok bele hegyet, és milyen kell bele TCP, TCP-S, vagy más? Köszönöm.
Szia !
Én is Weller ws80-as állomásban lévő 7 pin-es csatlakozót keresek és semmilyen Amphenol katalógusban nincs benne. A belinkelt RET-es csatlakozó sem olyan ami az állomásban van !!! Nekem a szakeladó egy 83-02-95 rendelési számú 7 pin-es bayonetzárast küldött, és ez sem jó. Lehet, hogy csak a Weller számára gyártják ezt a csatlakozót...
A TME-nél vannak (voltak) wellerhez csatlakozók. Pár éve vettem onnan, igaz 5 pólusú volt
Köszönöm a tanácsot, szét nézek ott is újra.
Szia.
A páka Weller LR-21 típusu, csak megegyezik a fűtőbetét a tcp-vel és az került bele.
Szia! PT sorozatú hegyek valók bele.
Hi!
A TME-nél lehet vnni AMPHENOL gyártmányú csatlakozót, mely "viszonylag" jó a Weller pákákhoz. Az egyedüli hibájuk, hogy a "pöcöknek" a helye máshol van, de az viszonylag megoldható. Csatolok az "átalakított" csatlakozóról egy képet és megadom a termékkódját is. Termékkód: C091-3437-000 Leszögezem, hogy az enyém nincs átalakítva, ezt a képet és átalakítási ajánlást neten olvastam.
Szia!
Valójában pont ilyen csatlakozót küldött a RET Elektronika , egyből kiderüld, hogy nem jó. Lehet veszek hozzá dugót és lecserélem a fejegységen a hozzá valóra, vagy kiszedem a gyári állomásból...
Szia,
Nem PT hanem ET kell bele, legalábbis a C+F-nél ezt adták/mondták és jó bele. Kérdésem csak annyi volna, hogy az új heggyel van valami teendő az első használat előtt vagy csak kicserélem és használom?
Persze, az LR-21-be. De Te nem ezt kérdezted...
Sziasztok! Elnézést a profiktól! Kaptam egy weller wecp20-as állomást + egy weller pákát. Azonban a pákán nincs dugó. Most vettem egyet, de halvány lilla gőzöm sincs a 2 db vezetéket hová a búbánatba forrasszam a 6 lábra. Állomás + páka is 24v -55w. Tehát így néz ki a dugó: http://freespace.virgin.net/matt.waite/resource/av/din6a.htm
Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
Bekötés fűtés 2x ,ESD sztatikus föld , thermoelem 2x
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
Szia! Köszi a választ, de nekem ez kínai. A welleremen nem így vannak a lábak, ráadásul 6 van. Nekem meg 2 vezetékem a pákán (barna, meg 1 kék). Nem tudom mit jelent, hogy fűtés 2x... Elnézést, de nem értek hozzá. Nekem az kéne, hogy: fogd az egyik vezetéket kösd 2 es lábra, a másikat a 4 esre....De ismétlem, nem olyan a dugom, mint amit mellékeltél kép!
http://econtrading.hu/termekek/magnastat/186-tcp-24-t005-10-001-99-.html
ha minden igaz ő az. pontos száma: tcp (5 10 001 99) gyanítom, még az életben nem használta a pasi, patyolat tiszta. ilyenbe kellene "bemennie" http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/6192/6192433-pajeci-stanice-weller-wecp-20-1.jpg (csak kék) A dugó amit vettem http://freespace.virgin.net/matt.waite/resource/av/din6a.htm ui van számozva. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2013
Ez egy sima kattogós WELLER 24 V 50 W-os.
Két szilikon vezeték barna és kék kívűl fehér szilikon védőcső. Állomáshoz nem kapcsolható, nincs benne hőérzékelő thermoelem.
Nincs mit köszönni, szívesen segítek amiben tudok. Én is ilyen pákát használok egy szabályozható tápról. Hamar felfűt, jó vele dolgozni. A fűtőbetét kímélése céljából 20 V
közeli feszültségről érdemes járatni.
Weller-ben nincs thermoelem.
A weller-ekben termisztor van. (leszámítva a kattogós és wmrp pákákat)
Sziasztok!
Van egy Weller 24V 50W (talán WTCP50) pákám már jó pár éve, de úgy 2éve elkezdett olyat művelni, hogy néha fogja magát és bebarnul a hegy annyira túlfűt. Hegyet cseréltem benne, de azt is idővel tönkre tette. Mi lehet a baja? Gondolkozok már új páka vásárlásán, de annyira jól lehetett vele forrasztani amikor működött, hogy félek nem lenne ilyen jó egy újabb/másabb páka. Szerintetek megéri feljavítani? A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
A kapcsolója összeragadt. Szétszeded és látni fogod.
Azt már meglestem és meg is tisztítottam. Amúgy ha erösen ráhúzom az anyát a külsö hüvelyre ami a pákahegyet fogja, olyankor sürübben túlhevül.
Ha hozzá való hegyet használsz, akkor hallani lehet, ahogy kattan (ki és bekapcsol).
Vagy mechanikai baja van (szorul), esetleg a rugó törött (de olyat még nem láttam), vagy összeégett, esetleg még a kondi lehet rossz (átvezet). Mivel más nincs benne, ezekből rossz valami
Igen ki-be kapcsolgat, csak néha úgy marad. A rugó épségben van. Mi szorulhat vagy éghet össze?
Összeégni a kacsoló érintkezője hajlamos.
Hogy hol szorul, azt neked kell megnézned, az egésznek könnyedén kell mozognia. Ha hidegen lecsavarod a külsejét és a hegyet kézzel mozgatod (előre felé kihúzod, majd visszaengeded), akkor is jól hallhatóan kattog.
Kattog amikor mozgatom a hegyet ki-be, és könnyen mozognak a dolgai.
Viszont lehetséges az is, hogy a pákahegyet megviselte a múltkori rendszeres túlfűtés, és most már hiába jó a páka, akkor is nagyon hamar keletkezik egy réteg a hegyen, amit állandóan le kell tisztítani róla forrasztás közben? Ha igen, elég lenne új hegyet vásárolni. Viszont ha rizikós, akkor inkább új pákába kéne befektetni, ugye? És hogy a topik témájában is írjak, melyik pákát tudnád ajánlani a weller helyett, ami aránylag olcsó és hegyet is be lehet szerezni hozzá könnyen és a jövőben is?
Szivacsot is kell néha cserélni?
Csak érintkezőket lehet valahol venni? Akkor hegyet kell vennem, érintkezőket és szivacsot, és elvileg minden szuper lesz?
Csupán a tanulság miatt: Valamikor régen én is reszelgettem, polírozgattam az érintkezőket, és csodálkoztam, hogy utána még a háza is szétolvadt, úgy megégett. Valamikor régen motoroztam is, ott a megszakító kalapács ugyanolyan: Elég csak egyetlen egyszer megreszelni, utána szinte minden nap beég. Ha sikerül egy jót kifogni, akkor évtizedekig működhet probléma nélkül, ahogy Köbzoli írja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |