Fórum témák
» Több friss téma |
Hehe, tök jó! Amúgy miért az asztalt mozgatod, miért nem a szánt? Ezt sok gépen láttam már, csak nem tudom miért jobb így?
Könnyebben kivitelezhető a mozgatás. Mint látod, itt egy szíj mozgatja középen az asztalt.
Ha a híd mozogna, mindkét oldalon kellene mozgatni, hogy ne forduljon keresztbe. Az ismétlést kimértem, eddig rendben van. Az a baj, hogy a Y tengelyem "zenél", valamit ki kell okoskodnom oda.
De mondjuk középen trapézorsós hajtás, 2 oldalt lineáris sín. Így nem jó? A trapézmentes orsós hajtás talán jobb is mint a szíjas.
Majd ha felkerül a lézer is, akkor azzal szeletelem majd
Van orsóm is, de az nagyon nagy. Ráadásul azt csapágyazni illik, motortartó és kuplung is kell, csupa esztergályos munka. Ezen meg mindent magam reszeltem, fúrtam, faragtam.
Fordítva értelmezed a tengelyeket. Ha szembe állunk a géppel, akkor ami felénk mozog, illetve tőlünk távolodik, az az Y tengely. Ami tőlünk jobbra-balra mozog, az az X tengely, ami pedig föl-le mozog az a Z tengely mozgás.
Mitől zörög ennyire az X?
Végül is ez a legkevesebb, seperc és megcserélem, ugyanaz a motor, ugyanaz a fogazott kerés stb.
Nem tudom miért zörög, lehet az a gond, hogy csak két csavar fogja a motrot. A szíj sem túl feszes. Viszont valami történt, most, hogy egyberaktam mindent szépen, mintha zakatolva menne az asztal.
Valami olyasmi történt, hogy ha jog módban léptetem az asztalt, akkor az egyik írányba gyorsabban megy, a másikba pedig lassan, szaggatva.
Te. Mitől van olyan rezonálós hangja? Gondolom a tetején hagyott Bit fejnek. Akkor viszont az azt mutatja, hogy nem elég erős az "X" felépítmény, vagy lehet be kellene állítani nagyobb mikrólépést. Nem?
Milyen lézer lesz rajta? Kíváncsi vagyok milyen lesz a gép készen és az első munkádra is vele. Én is gondolkoztam már kis 1-2W-os lézeren.
Lépést veszt a motor? Mást nem tudok elképzelni.
Az nem bitfej Majd meglátod mire szolgál (amúgy egy 8-as pneumatikus csatlakozó)
A hangja megjavult, állítgattam még a motorbeállításoknál. Mikrolépés itt max felezés van. Ennyit tud. A nagyobb 1/100 is tud, viszont annak 24V kell. Van még ilyen vezérlőm, kicserélem és kiderül. A lézer 1W-os, sir féle aparátussal. Még azt is ki kell gondolnom, hogy miként kapcsolgassam a lézert. (5V kell neki engedélyezéshez)
Lenne egy buta kérdésem. Hogyan lehet megoldani a lefújást? Nyilvánvalóan kompresszorral, de mégis milyen egyszerű, gyors, házi olcsó megoldások vannak?
Nézd meg a projekteknél , nem lefújás hanem az ellentéte de ötletet remélem ad ..
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Az ötlet jó. Sajnos nincs hűtőgép kompresszorom.
Matrac pumpa? Autós porszívó?Morzsaporszívó?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Vagy esetleg fújás helyett szívás, pl. porszívóval?
Na a vezérlő térdelt le. Viszont a motor beállítással gondjaim vannak. 1 fordulat alatt 40mm mozdul a mechanika. Hogyan állítsam ezt be?
Elég rossz a felbontás, fél/nyolcad lépésed van ?
Itt van egy videó
Részletes Mach3 beállításokról. Nekem bevált, szerintem neked is érthető lesz. Egytized mm-ről, jobb lenne elérni az egy századot minimum.
Látom, hogy te is a Sir féle 1W-ossal építkezel és a ki-be kapcsolással vannak gondjaid.
Azt még nekem se sikerült megoldani, de az első teszt már megvolt... Ha elég gyorsan átugrik a nem égetendő részen olyan, mintha kikapcsolnád.Első teszt
Ma már nem, jön haza a manó
Majd a jövő hét végén folytatom. Addig pihi vagyis munka
Azt olvastam valahol, hogy a Z tengely Dir jelét használják hozzá valahogy, de még nem teljesen tiszta. Ha összejön jelzem. Így sem rossz, de így hamar eléri az üzemórát a dióda.
Ma ismét volt időm picit foglalkozni a gépecskémmel.
Íme az eredmény: Video Felkerült a dióda is, a házikójával együtt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |