Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Látom kicsit áttervezted a panelt.
Patexati képein van egy kondi az álló tekercs végein. Próbáltam kérdezni többször is, hogy milyen, de valamiért nem derült ki. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Mekkora és milyen kondenzátor???
A legjobb, leghatásosabb energiaátvitelhez kísérletileg kell meghatározni az értékét. 100-200V -os fólia kondenzátor. Nekem csak a dsPIC -es bázisba van beépítve. Adatátviteles rotorhoz nem is kell.
szia szó sincs áttervezésről !! Ez a bázis 12F683 nem az amit pár lappal ezelőtt feltett
Csak én sajnos Ehhez a régebbi PC ventibe építhetőhöz vettem meg az alkatrészeket és a panel is elkészült így összeraktam Most viszont áram alá helyeztem. Fordítottam hozzá programot beégettem és indítás! Pár perc után le kellett választanom a tápról mert nagyon meleg lett a tekercs Valaki segítene éleszteni ?
Túl magas a kitöltési tényező. Ha fordítasz, akkor a következő sorokban adhatod meg a kitöltést a futás és a készenlét üzemre.
Infra parancsok között található két parancs, amivel a kitöltés állítható:
Állítás után az értéket a STORE_SETTINGS parancs az EEPRom -ba tárolja, legközelebb ezekkel a paraméterekkel "ébred" a bázis.
szia Igen erre magam is gondoltam de amit ide leírtál nekem az bizony nem értem
talán azt a részét igen hogy a távirányító 3 parancsát látom 0x26 billentyű felfelé míg a 0x22 lefelé módosítja a kitöltést és a 0x27 billentyűre tárolja a beállításokat De hogy a fordítás előtt mit és hol módosítsak az nem értem egyébként pillanatok alatt nagyon melege lesz a tekercsnek.
Túl magas a kitöltési tényező. A következő sorban adj meg kisebb értéket.
0x28 = decimális 40, a fenti sor egyenértékű az alábbival:
Pl. Így:
Szia
Valamit csak el baltáztam levettem a kitöltés a felére 0x14 és próba még mindígg meleg megnéztem az áramfelvételt 4A felett van itt valami más baj van
Zárlatos az IRL530!! Nem nagy gond de mitől lett az ? Becsapott az áramfelvétellel a labortáp 4,5A-ra volt beállítva.
Kicsere és semmi nem változott
Lehet nem is volt zárlatos ? Valami nagyon nem jó
Szia! Vedd ki a kontrollert úgy nézd meg mekkora az áramfelvétel! Úgy nem lenne szabad a fetnek nyitva lenni. Ha mégis húzd le egy 1k ellenállással a fet gate lábát GND-re ha úgyis nyitva van akkor zárlat van. Remélem a feten van hűtés mert anélkül nem bírja tovább pár másodpercnél ha a kitöltés is magas. Ha a hátlapot is elkészíted és felfogatod rá a fetet és az LM2941-et akkor a fet alá kell szigetelő csillám és gyűrű is!
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013
Szia
Köszi!! Nem szigeteltem el a fetet és az LM2941-et !! Így már sokkal jobb adatok jöttek ki A kitöltés 40 ről visza vettem 24 re teljes áramfelvétel 500mA 15v egyenáramot tudok mér a diódán de a forgórészt elég melegnek érzem
Össze raktam feltettem az smd rotort és start. Semmi sem történt szépen forog teljes fordulattal és sehol egy pislákoló led semmi füst nem jött az 5V os stabon 5 volt a kimeneten a bemeneten 15v
Mágnest közel vittem az érzékelőhöz amennyire lehetett be van forrasztva a foto tranzisztor is lehet az a gond ?
Szia! Élesztéskor én fet nélkül próbálnám vagy ha bent van akkor a D és az S lábat zárd rövidre. Ha nem megy akkor a mágnes polaritásán kell fordítani.
Szia!
Kösd ki a motort. Kapcsold be a táplálást. Kézzel, lassan mozgasd egyirányban a rotort a mágnes fölött közben mérd a HALL érzékelő kimenetét fogadó pic lábat. Határozott jelátmenetnek kell lennie, egy mágnes fölötti áthaladás alatt csak egy alacsonyra és egy magasra váltásnak szabad lennie.
bocs hogy beleszólok, pontosan nem tudom melyik verzióról van szó, de ha mágnes van berakva akkor mire a fototranzisztor?! Nem ezért nem müködik?
mágnes - Hall sensor infra led - fototranzisztor
szia
Nos hát kipróbáltam néhány dolgot.Átkötöttem a fet d-s lábát nem született eredmény. Próbáltam mérni a változás a Hall érzékelő lábain már mint a kimeneti lábakon de nem igazán vagyok meggyőződve arról hogy jól mértem magas szintet mértem de volt hogy alacsonyat mérés közben a rotor végén lévő led világított villogott . Amikor áram alá helyezem a bázist a ledsor közepe táján fel villan egy led ezen kívül semmi eredmény megnöveltem a kitöltés de az sem hozott változást
Valahol fentebb patexati írta, hogy a BC848+led párosokat, hogyan kell tesztelni. Azt megcsináltad?
Igen kipróbáltam. Ellenőriztem szakadás vizsgálattal a nyákot is. Egyébként nekem írta egyik válaszában. Szerintem a baj a hall szenzor körül lesz. Ma kicsit több időt fordítok rá alaposan átnézem
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
A hall szenzor kimenetén a mágnes felett alacsony vagy magas szintnek kell lenni ha nincs a mágnes felett akkor az ellenkező jelszintnek kell megjelenni. 4-5V felett kell lenni a magasnak az alacsony 2V alatt vagy szinte 0 kell legyen
Idézet: „..az alacsony 2V alatt vagy szinte 0 kell legyen.” Az alacsony szint max. 0.2*Vdd, azaz max. 1V lehet.
Szia! Kösz a pontosítást Na ezt kéne neki megmérni.
Szia
Ez egy 4 lábú hall szenzor "+" "out1" out2" "-" a lábak sorrendje nálam sehogyan sem múkszik sem az out1 sem a out2 semmi változás nincs Kérdés a két kimenet közül csak 1 van bekötve ? Az érzékelő + - lábai felcserélhetők ?
Bonrs ki egy 3 lábút egy rossz PC ventilátorból. Nézd meg a bekötését...
A + táp és a GND nem cserélhető fel. Az out 1 és az out 2 egymással ellenkezőleg működik kellene rajt a változást mérni legyen is bármelyiken a mérés. Igen csak egyik out van bekötve.
szia
Már szétszedtem 4 ventilátort mindben négy lábú van
Pici chipset vagy rack hűtőkben van háromlábú de azokban is sokban már négylábú. Egy jól működő ventiben lévőt nézz meg,hogy van bekötve,vedd ki,próbáld azzal.Nincs jelentősége hány lábú ha jó!
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Minden a helyén volt minden jól van forrasztva egy csomó méricske és mérgelődés után feláldoztam egy Pc ventit amiben ugyan olyan hall szenzor volt
Kicseréltem és azonnal indult az óra Kissé hinbálózik a kijelzés 12:00 és 96c az hőmérséklet lenne ? Külső kör villog mert nincs beállítva még a távirányítás nem megy de megcsinálom ha bele fér a hétvégén (URC22B |
Bejelentkezés
Hirdetés |