Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   10 / 316
(#) szabo.balazs hozzászólása Nov 30, 2007 /

Köszi asszem nekiállok tanulni
(#) witti válasza cooler15 hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Pedig ez egy 0,325 Wattos kicsi erősítő IC, és elvileg erősítenie kellene! De megpróbálom és kiderül, de lehet, hogy kellene hozzá a nagyobb kicsatoló kondi vagy ilyesmi apró átalakítás, mint az IC adatlapján...
A FET-eknek meg lehet, hogy nem is lehet csökkenteni a torzítását??? Ezt nemtom, de valami ilyesmiről is hallottam.
(#) Peti_85 válasza witti hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

A kis mini-erősítő végére egyszrűen kössetek egy sima PC hangszórót!
Simán jó lesz!!! :yes:
(#) ensium válasza Peti_85 hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Ja ja ja Csak halk, meg a hangja silány
(#) fazksg hozzászólása Dec 1, 2007 /

LÁtom sokan keresnek itt egyszerű és/vagy jó torzítót . Szeretném felhívni a figyelmeteket egy nagyon jó oldalra! ITT találjátok. Nemcsak torzítók vannak, hanem mindenféle gitáros kapcsolás, és a legtöbbhöz nemcsak kapcsolási rajz, hanem nyákterv ill. beültetési rajz is van! Szerintem mindenkinek érdemes átnéznie akit érdekel az ilyesmi. Az egyik kedvenc oldalam! :yes:
(#) ensium válasza Peti_85 hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Hello!

Hát én megépítettem, kettőször is, de nem lehet vele zöldágra vergődni :no: Először azthittem a tranyók a rosszak, vagy a kondenzátorok, most vettem újakat, ugyanazt csinálja. pattog, serceg. Vagy nem is csinál semmit, de a jelet átengedi mindig.. Esetleg, más értékeket használtál mint ami a rajzon van? Vagy variáltál a rajzon? mert mondom kétszer megépítettem, és mindkétszer ugyan az a hiba. Már vettem neki új elemet is, semmi nem változott.
(#) Peti_85 válasza ensium hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Hát valamit valamiért...
Nem akartam egyből beírni, hogy építsetek egy "normális" végfokot, egy normális hangszóróval, amin hallani is, hogy mit citerálsz.
Akár a jó öreg 2030 is megteszi! Én is azon nevelkedtem.
(#) ensium válasza Peti_85 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Jaja Én épp tegnap raktam össze este, csak sajnos trafó hiányában nem sikerült még kipróbálni. Egyébként mi a véleményed róla? Csak otthonra lenne, az első "erősítős" kapcsolásom.. Máshol nagyon fikázták.

Egyébként írtam a másik topicba, de akkor benyomom ide is Bővebben: Link

Azt még hozzátenném, hogy mindd a kétszer új alkatrészeket vettem, egymástól teljesen külön.
(#) sardna00 hozzászólása Dec 2, 2007 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy van egy sima trafóm ami 15v-ot ad le... (nem középkivezetéses), és hogy az egyenirányított tápágba a pozitív és negatív közé mekkora kondenzátort tegyek be, hogy kiszürhessem a hálózati zavarokat!? Hány voltos, hány mikrofarádos legyen ez?

előre is köszi a segítségeteket!
(#) witti válasza Peti_85 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Pedig ez mini erősítő lesz, ha törik, ha szakad!
Mini erősítőbe, mini végfok kell! Nagyobb cuccok már vannak.
(#) _Peti_ válasza sardna00 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Szeva! Ha ~15V-ot ad le, akkor egyenirányítva és szűrve 15*1.41=21.2V körüli értéket fogsz kapni. A kondenzátor mérete a terheléstől függ, és inkább legyen nagyobb, mint a szükséges. 25V, de inkább 35V-os legyen a kondi.
(#) maTaKee hozzászólása Dec 2, 2007 /

Hali!
Valaki nem csinált már esetleg gitár erősítőt VF2,VF3 -al? Ha valaki csinált már az megosztaná velem (velünk) a tapasztalatait?
Köszi
(#) LANCIAZSOZSO hozzászólása Dec 2, 2007 /

Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni! Egy citerába beleépitettünk egy gitárnak a hangszedőjét. Működik a dolog, csak az a baj, hogy a kimeneti jele nagyon alacsony! Épp ezért ha rákötöm a keverő LINE bemenetére, akkor teljes hangerőn is alig hallatszik, de nincs zavarjel,búgás! Ha viszont rákötöm a PHONE bemenetre, akkor a citera "üvölt", de búg is erősen!!! Ezért szeretnék kérni egy előerősitő rajzot, hogy a bemeneti jel elég nagy legyen ahhoz, hogy a LINE bementen keresztül működjön!A lehető legegyszerűbb megoldást keresném!!! Előre is köszönöm!
(#) maTaKee válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Tessék itt van! Sok sikert!

Ja és ez 2. db előerősítő, az egyik FET -es a másik meg sima tranyós!
(#) ensium válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

LANCIAZSOZSO : Én az elsőt ajánlom. Ami PDF-ben van. Nincs hozzá nyákterv de nem is kell elég egyszerű, csak próbanyákon "összedobod" a kapcoslás szerint. Az első kapcsolásom nagyon hasonló volt ehhez, elsőre sikerült is
(#) LANCIAZSOZSO hozzászólása Dec 2, 2007 /

Köszönöm, Uraim! Örülök neki, hogy vannak ilyen segítőkész emberek! Az elsőt fogom megépíteni. Üdv. mindenkinek!
(#) Peti_85 hozzászólása Dec 3, 2007 /

Ensium

Akkor most végülis mit csinál a kapcsolás? Nem is torzít egyáltalán? Amúgy látod, azt májusba írtam, szóval azért annyira nem nagy szám, de ha nincs torzítód, akkor baromi hasznos! Vagy esetleg a torzítóval sorosan bekötve még durvább hangot hozhatsz ki belőle!

maTaKee

Én már megépítettem a VF3-at. Gitároztam is rajta. Nem volt semmi gond! Nekem tetszett. Sőt még basszgitár is szólt róla a gitárral egyszerre külön előfokokkal, és az is szépen szólt. Persze mikor már nagyobb volt a hangerő, akkor torzított picit, de lehet, hogy a trafó volt pici...
Most a fiókomba pihen. ST van már helyette.

LANCIAZSOZSO

Hát a Phone bemenet az ilyen. Azon fogod csak hallani normálisan. Ott le kell halkítani, a line-ba, meg hangosítani.
(#) V8David hozzászólása Dec 3, 2007 /

sziasztok!!! az első erősítőm szeretném megépíteni Sixtek ST151-e nagyon csábító, esetleg valaki megépítette már? Jó a kapcsolás?
(#) ensium válasza Peti_85 hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Nem, de ha már megvannak az alkatrészek.. Durván egy fél éve (amikor először modntad) akkor építettem meg. Akkor se működött, most se megy. Nem, egyáltalán nem torzít úgy ahogy kéne. Csak lassú lüktetés szerűen, ha húrokat pengetek recsegés jön ki belőle. Mind a két kapcsolásnál. Igen egyenlőre nincs torzítóm, most épül. Az előző meg hol van hol nincs, nagyobb átalakításra szorul. Ez meg egyszerű volt kinézetre, mondom összedobom pár perc alatt és szórakozhatok. Hát nem így történt.

Nem pontosan, mert a line in gyakolratilag az erősítőben a végfok bemenete. Ha saját előerősítőt akarsz használni, akkor a line in-re kötöd, vagyis a végfok elé közvetelnül. LANCIAZSOZSO-nak tökéletes lesz.
(#) V8David válasza V8David hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Senki???
(#) ensium válasza V8David hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Hello

Szerintem elsőre egy könyebbel kezdj.. Nekem is ajánlották de én nehezebbnek találtam, mint egy TDA2030-at.

Nemtudom mennyi az elektronikai ismereted, de saját tapasztalatomból mondom, ha kevés, vagy nincs, először NÉZZ UTÁNA rendesen, mindennek!
(#) V8David válasza ensium hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Nem sok ismerettel rendelkezem, de van segítségem, meg itt is tudok kérdezősködni
(#) maTaKee hozzászólása Dec 11, 2007 /

Hali!
Régen írtak már ide!
Gondoltam, felteszem ide "feszengés" céljából a kis tortyogóimat, de érdekelne, hogy másoknak milyenjünk van (képpel együtt)!
(#) witti válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Helloka! Egy flanger nekem sem ártana...
Inkább nem feszengek, mert nincs miért, de nekem ez az első saját készítésű torzancs-om!
Na jó kicsit talán azért odabas...!
Tube Screamer a sikító halálfej!
(#) maTaKee válasza witti hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Idézet:
„...Inkább nem feszengek, mert nincs miért,...”

Igen? Hát pedig a képek alapján van mire... Baromira tetszik!

egy kapcs.rajzot feltudnál róla tenni?
(#) witti válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Köszi az elismerést!
Nos, semmi ördöngősség, a Tonepad.com -ról csináltam a TS9-et... Az elektroncső igazából nem működik csak díszként szolgál, alatta pedig van egy erős fényű kék LED.....:eek2:
A doboz és az összes alkatrész teljesen egyedi. Nem kis munka volt összehozni. Hamarabb kitaláltam a design-t /pár óra/, mint elkészült a cucc elejétől a végéig /35-40 nap/!
(#) maTaKee válasza witti hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

A kapcsoló az csak egy sima nyomógomb vagypedig rendes x állású kapcsoló??
(#) witti válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Igen az egy 6 lábú kapcsoló!
(#) maTaKee válasza witti hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

6 lábú lábkapcsoló?? :eek2: honnan szereztél te olyat?
(#) ensium válasza witti hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Azta! Gratulálok, ez azért nem semmi! Szép munka

Te festetted? A hangját ugye hallhatjuk?
Következő: »»   10 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem