Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   5 / 316
(#) ferci válasza punkkazy hozzászólására (») Máj 24, 2007 1 /

DC relé nem zavarja, hi...
Esetleg egy diódát tehetsz rá, hogy a kis tápodat ne rugdalja tüske átkapcskor.

Amit felraktál, az 110 V AC!!!!!!!!!!!! ide kisfesz dc kell, mint a torzító tápja.
(ha jól látom..)..mi van a tekercsre írva?
(#) Peti_85 válasza punkkazy hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Építsd meg EZT!! Kegyetlen jó hangja van!
És ahogy mondták nekem is, próbálgasd variálni a kondik értékét, meg próbálgasd ki más tranyókkal is!!!
Én pl BC182 vel próbáltam, mert nem volt itthon más...
(#) lgyk válasza punkkazy hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Én egyszerűen vennék egy ilyen kapcsolót, kb. 60-80 Ft, sokkal egyszerűbb, mint egy relé kattogását hallgatni (bár lehet, hogy annak is jó feelingje van... ). Lábkapcsoló-kivitelben is lehet kapni, drágábban. A rádiógombok nem fogják hosszú távon tolerálni a kapcsolgatást.

A tiszta csatornát viszont előerősítővel illik megerőltetni, különben nagy hangerőkülönbségek lesznek...

kapcsolo.gif

(#) PCB válasza ferci hozzászólására (») Máj 25, 2007 /

Szia !

Ez egy érdekes, és egyedi megoldás
(#) punkkazy hozzászólása Máj 25, 2007 /

A kép csak a KÜLSEJÉRE vonatkozott. Most szegeden vagyok, de szombaton már otthon leszek, majd akkor körülnézek rlé ügyben!!
(#) ferci válasza PCB hozzászólására (») Máj 25, 2007 /

Konkrétabban? Mi az egyedi, érdekes egy kétáramkörös kapcsolóban?
(#) barkácsoló válasza Overcode hozzászólására (») Jún 3, 2007 /

Írok már ebbe a topicba, hogy mi, a gitáros kisebbség ne vesszünk el a sok más jellegű topic között!
:yes: :yes:

Idézet:
„Valaki mondta, hogy gitárerősítőknek igazán jó hangzást hangszóró oldalról Celestion hangszórókkal lehet adni”

Én is tervezem annak a 60W-os erősítőnek a megépítését, bár nekem nem kell Celestion hangszóró, a Jensen is jó márka és vannak olcsóbban hangszórói. Csak az a gond, hogy nem tudom hogy Magyarországon hol lehet kapni Jensen gitárhangszórókat...

Németországi boltot tudok, ahonnan lehet rendelni, 5 rugó a postaköltség. Lehet hogyha rövidesen nem találok akkor megrendelem onnan.

Vagy ha más is akar rendelni akkor rendelhetünk együtt és osztozunk a postaköltségen, de az lenne a legjobb ha valaki megírná hogy idehaza hol lehet kapni márkás de nem Celestion hangszórókat(előre is köszi)
(#) frissadam hozzászólása Jún 4, 2007 /

Hali!
Nem lehtene ezt a műveleti erősítőt csak egy oldali tápfesszel hajtani?
Pl 9v-os elemmel?A középső volume poti végülés a gain-nak felel meg?
(#) punkkazy hozzászólása Jún 16, 2007 /

Hát...Vettem egy DS-1-est. SZóval már nem aktuális a téma, de azért majd a nyáron összerakom! KÖCCE mindenkinek!
(#) marek válasza edgar hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

Hello!
Eléggé új vagyok a zene elektronikai részében, és lenne egy torzítókkal kapcsolatos kérdésem, hogy akkusztikus gitárt lehet e torzítani, hogy hasonlítson egy kicsit az elektromos gitárok hangzására???((Persze a torzító előtt lenne egy hangszedő, aztán meg erősíő))...Még ilyet sosem láttam megvalósítva, biztosan megvan az oka, de azért gondoltam megkérdezlek titeket, hogy mi a véleményetek erről a bizzarr ötletről???
(#) lgyk válasza marek hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

Lehet. Egy mikrofonnal is viszonylag jó "zúzós" hangot lehet elérni. Így működnek az elektroakusztikus gitárok is. Régebben egy mikrofont raktam a gitártestbe, és számítógéppel torzítottam a jelet (GuitarFX BOX).

De ez a megoldás minőségben messze az elektromos alatt van.
(#) maTaKee hozzászólása Jún 22, 2007 /

nem tom ki ismeri, de itt sok jó dolog van:

Link
(#) Tuhonaja hozzászólása Júl 3, 2007 /

Üdv!
Nem tud vki egy hangerőszabályzó kapcsolást? Az a probléma hogy a kombómon van vonal kimenet csak olyan erős jelet ad h betorzít a számítógép. Így sajnos nemcsak rossz hanem rettenetesen sz a minősége a felvételeknek.
(#) Peti_85 válasza Tuhonaja hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Hááát!
Melyik bementebe dugtad? Mikrofon, vagy Line in? Mert az sem mindegy, és mindenképpen próbáld meg lehalkítani a hangkártya bementi eszközeit! Hátha úgy nem fog torzítani!!! :yes:
És szerintem egy ellenállás is megtenné a kimenetre... Bár ezt nem tudom biztosan
Peti.
(#) lgyk válasza Tuhonaja hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Ha rákötsz egy potmétert, akkor szabályozni tudod a hangerőt. 10 kOhmos vagy 100 kOhmos jó lesz hozzá.

Ha van multieffekted, használd inkább a hangfalszimulációt (már ha van rajta), úgy tűrhető minőségben tudsz felvenni (bár egy átlag hangkártyával messze nem fogod megközelíteni a stúdiófelvétel minőségét).

A line in- el abszolút nem szól, a mikrofonba meg torzít, én is gondoltam a lehalkításra, halkabb lett a felvétel de ugyanolyan torz. Effektem sajnos nincs, a minőség csak olyan legyen mint a kombó maximumra tekerve(hát nem 1 stúdióminőség ) A felvétel leginkább arra kéne hogyha kitalálok vmit akkor az ne essen a feledés homályába. A potméterre szintén gondoltam de a helyi hangszerboltba még régebben nagyon ajálngatták hangerőállításhoz a hengerőpedált, mer h az nem torzít a hangon. Egyenlőre akkor megpróbálom az ellenállást.
(#) Peti_85 válasza Tuhonaja hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Hát de figyelj már! Ha nem kell valami stúdió minőség, csak az , hogy meglegyen örökítve a dolog, akkor szerintem csak simán dugd be a gitárt a mikrofon bemenetbe! Elég nyers lesz a hangja, de az már a hangrögzítőtől függ, hogy mennyire variálod, a tónust!
(#) lgyk válasza Tuhonaja hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Lehet, hogy hibás a hangkártyád, de sokkal-sokkal valószínűbb, hogy a Windows hangerőszabályozón lehalkítottad a Line-In bemenetet, esetleg elnémítottad.

A hangerőpedál másra való, gondolom nem akarsz a felvétel ideje alatt azon állni...
(#) titi hozzászólása Júl 3, 2007 /

Hali!
Szerintem a helyzet az, hogy a kijövő jeled gyenge a vonalbemenet meghajtására, viszont az érzékeny mikrofonbemenethez már túl sok.
Az öcsém torzítójával is szenvedtem egy sort.
Ha egyébként a vonalbemeneted biztosan jó, akkor csináld azt, hogy a kimeneted, és a hangkártya vonalbemenete közzé rakj egy előerősítőt.
(Az öcsémét egyébként egy Sony hifi-n sikerült megszólaltatni, a mikrofonbemenetre kötve, de szinte teljesen le kellett venni rajta a hangerőt, hogy ne torzítson, viszont így hallani benne egy kis brummot.)

Igen valami ilyesmi lehet holnap megpróbálom sima potival
előfokot meg amúgy is akartam építeni. A mikrofon bemenetről gyakorlatilag túl van hajtva a hangkártya, ha torzítás nélkül játszok a felvétel akkor is "torzított" lesz. Azér gondoltam hengerő pedálra mert olyanal még nem találkoztam és olykor jól jöhet.

Apukám szerint (aki azért többet ért az ilyesmihez mint én) minden ki/be menetnek van impedanciája(nah erről már azért én is hallottam) és ha ez nem eggyezik (valószínű jelen esetbe ez van) akkor közélyük "illesztő tagot" kell rakni. Nah erről tud vki vmit? Az erősítő kimeneti impedanciája 1k ohm, a mikrofon bemenetét se a neten se a kézikönyvbe nem taaláltam meg.
(#) lgyk válasza Tuhonaja hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

A vonalbemenet impedanciája hangkártyáknál 50 kOhm szokott lenni. A mikrofonbemenet 500 Ohm körül van.

(SB16 esetén 47k, 600)

A multieffektem vonalkimenete 10 k+ bemeneti impedanciát ír elő. Ha a bemeneti impedancia jóval nagyobb, mint a kimeneti, akkor a feszültségátvitel tökéletes lesz, vonalbemenetnél pedig csak a feszültségátvitel a fontos.

Impedanciaillesztés (egyenlő impedanciákra) akkor kell, ha teljesítményátvitel a cél, egyező impedanciáknál a legnagyobb az átvitel mértéke.
(#) Stefan válasza Tuhonaja hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Ha a vonalbemenetbe dugot a gitárt akkor rendesen kéne szólni, de a mikrofonnál is csak akkor a WinFos hangerőszabályzőján fájl/speciális és a megjelenő gombnál van egy mikrofon erősítés opció amit ha kikapcsolsz lehet több sikered lesz. Amúgy a hangerő pedál is csak egy potméter....
(#) hajassanyi hozzászólása Júl 4, 2007 /

Sziasztok!
Elkezdtem megépiteni a http://elektron.uw.hu/ -n talalható KORG DST-3 gitár torzitót, csak annyi a baj hogy nem talalok hozzá AN360-as IC-t. Nem tudtok valami helyettesitésre alkalmas IC-t vagy valami kis áramkört?
Előre is köszi!
(#) maTaKee válasza hajassanyi hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

ne haragudj de: http://www.hqvideo.hu/info/hu/an370.html

(bocs de nem tudtam linket betenni vmiért :S)
(#) chipi hozzászólása Júl 5, 2007 /

Sziasztok!

Van egy fullpaz menű torzitó áramköröm és a gond az az lenne vele, hogy amikor torzitó állásban van egyszerűen iszonyatossan halt, de ha sima módra kapcsolok akkor meg jó a hangerső, a bemenet elött van egy előerősitő is, de az a torzitót módban nem segít Valami iszonyatosan nagy hangerőre van szökség, hogy torzitáskor valami hang legyen.
(#) _Peti_ válasza hajassanyi hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Szeva!
Én már gyártottam régebben olyan Korg DST-3-at. De az AN360 ic nélkül tuti hogy nem mész semmire (amugy az ic kb. 600 Ft!!, és nehéz beszerezni, én a Somogyi Elektronic-nál vettem). Lespóroltam róla a vágódiódák után mindent (hangszín és a meghajtó tranzisztort), és eléggé tetszett az effekt, jó hangja van!!! Ja, és hettesító IC nem nagyon van, magyarul nincs!
(#) Stefan válasza chipi hozzászólására (») Júl 7, 2007 /

Saját készítés? Fel tudod rakni a rajzot? Egyébként valószínű az a baj hogy a vágódiódák a kapcsolás "végén" vannak és ugye azok 600mV ra (típusfüggő) levágják a jelet. Egy előerösítő jóljenne utána.
(#) chipi válasza Stefan hozzászólására (») Júl 8, 2007 /

Az előerősitőt én a bemenetre kötöttem. A kapocs rajz valamilyek 2001-2002 évkönyvben van benne.
(#) PCB válasza chipi hozzászólására (») Júl 8, 2007 /

Szia !

Biztos ismeritek ezt az oldalt, lehet hogy már valamelyik lapon ott is a link, de azért ha mégsem lenne meg.

Effects projects

Üdv!
Következő: »»   5 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem