Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2158 / 3613
(#) blackdog válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Kezdőnek br. 190e amit ajánlok, ha van érzéke a villamossághoz.
De az alap 100-120e nettóban. És ez csak a napi 8 óra. Én bejelentem nem feketézem!
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
(#) sargarigo válasza Norberto hozzászólására (») Szept 8, 2013 / 1

Csak azért tettem oda, hogy hű maradjak az oldalhoz
(#) zoly15 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Milyen jó lenne ha nem az ország másik felén laknék
(#) nagym6 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Több ismerősöm már sokszor mondta, hogy alkalmi -hirtelen jövő 1 napos- munkára pld. a kocsmából semennyi pénzért nem lehet embert hívni. Munkanélküli vagy szegénysorsban élő emberek sem vállalnak pld. 1 napos betonozást, hasonlót.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Nálunk simán tudnék fogadni ilyesmire embert.
(#) blackdog válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Igen. Sokan jönnek akár az ország másik végéből is. De a lakhatási és/vagy hitel problémát én nem tudom megoldani. Nem is az én feladatom.
A saját cégemből nem veszek ki annyi pénzt mint amit sokan kérnek. Pedig nekem is vannak hitel problémáim.
Nem értem ma mi a reális cél/igény.
(#) zolika60 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Kezdőnek elég az, ha helyben van és a szüleinél lakik. Egy családfenntartó nem tud ennyiért dolgozni.
(#) blackdog válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Mindazonáltal többet is tudnék fizetni, ha akarna és tudna dolgozni az illető és nem csak azt várná, hogy mikor lesz fizetésnap. Oda teszi magát és jön a pénz is. Csak akarni kell dolgozni és újat tanulni. Azért a hűtéstechnika elég spec. ág. Főleg nálunk.
(#) blackdog válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Vettem fel kezdőt is. 20-22 éves között. Mindent akart csak dolgozni nem. Dolgozza le a 8 órát a lehető legtöbb pénzért és ne kelljen ezért semmit nyújtani. Egy tetü 38cm falba nem volt képes 55mm lyukat fúrni 2m magasan állványról. És ez segédmunka nem szakmunka.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

sargarigo és Zoli bácsi!
Köszi a választ. Gif-et én tudnék csinálni. Mivel nem az enyém a weboldal, csak és kizárólag a flash elfogadott.
Köbi!
A progid nem tud SWF-et kimenetként?
(#) FIGIRI válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Ez elég jó fizetés. Én ennyit kapok egy hónapra, 3 műszakban, ha a hét 6 napján bent vagyok a munkahelyemen, és a szombatot túlórának számoltatom, nem szabadnapnak. Mindezt ugy, hogy 14 éve vagyok a cégnél, a katonaidőmet is beleszámolva (fél év).

Persze sajnos sok a dolgozni nem tudó ifjú titán. Egy időben volt egy saját autószerelő műhelyem. Ketten dolgoztunk egy bérelt helyen egy barátommal. Egyik kuncsaft azt mondja egy alkalommal nyár elején, hogy Nem jöhetne-e el a fia hozzánk segítőnek, úgyis otthon unatkozik a nyáron. Mondom neki küld le, meglátjuk mire lehet használni. Másnap ott volt a srác, Alkatrész mosogatást bíztam rá, de azt sem tudta megcsinálni, viszont délután mielőtt hazaindultunk megkérdezte mikor lesz fizetés. Mondtam neki, ha olyan munkát csinálsz, ami hasznot hoz. Másnap már nem jött.
(#) zolika60 válasza FIGIRI hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Akkor itt a lehetőség.
(#) nagym6 hozzászólása Szept 8, 2013 /

Hogy a fenébe jön ki országos nettó átlagfizetés 144000Ft.-ra, máig nem értem. Mert én környezetemben nagyon jó fizetésnek számít amit blackdog ajánl.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Gondolom néhány bankár, politikus és államtitkár több milliós fizetése sokat javít az átlagon. De köbzoli mindjárt rám szól politizálásért. Egyébként, ha itt Valkón ajánlaná, nekem is jó volna. De innen 60km-re dolgozom így a duplája is épp hogy elég.
(#) blackdog válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Nálunk nagy elszívó erő Ausztria. Aki hajlandó feladni emberi mivoltát és nem utolsó sorban Magyarságát mid ott próbálkozik.
Persze lehet csak nekem kell kivárnom. Idén volt először, hogy olyan emberek jelentkeztek akim megjárták Ausztriát vagy Németországot és elegük lett. Csak az igényeik nem tükrözik a Magyar valóságot.
Adnék én több fizetést is, de akkor árat is kellene emelnem. De akkor TE (ez most bárkire igaz) még kevésbé keresel szakembert inkább próbálod megoldani magad otthon hiszen a körforgásban te is benne vagy. Neked sem fizetnek többet mert a munkaadódnak emelni kellene....
Na ebből a körforgásból kell valahogy kikeveredni.
[off]
Szerk.:
Zolinak igaza van. Nem akarok politizálni. Csak országos tapasztalat érdeket volna, hogy kinek mi az elég és miért. De látom ebből politikai vita lenne azt meg nem szeretném.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

No ugye mondom.

Igazad van, az életszínvonalnak kell emelkednie és nem lesz probléma.
(#) Doncso válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

A hozzánemértődesokatakarokkeresni ééés semmihez se értek emberből elég sok van, én elfogyasztottam pár segédet, mire találtam egy olyan srácot aki kerek perec megmondta az elején, hogy őt nem érdekli mikor van vége a munkának, és az se, hogy mit kell csinálni , mennyire nehéz, megtanulja, megcsinálja, egy dolog érdekli, minél több pénzt vigyen haza. Nemrég dolgozik nálam de már fiziemelést kapott, mert látom, hogy tényleg igyekszik, ügyes, nagyon tanulékony, sok terhet levesz a vállamról, és látom, hogy nem sunnyog, nem az érdekli mikor húzunk haza, hanem az, hogy amit reggel elmondok, hogy ennek ma meg kell lenni, azt csináljuk meg gyorsan, de rendesen és utána húzzunk haza. Ritka az ilyen ember.
(#) FIGIRI válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Köszönöm, de sajnos nem tudok költözni. Ha a helyzetem nem lenne olyan, amilyen, megtenném ( anyu mozgáskorlátozott, az albi meg GY-M-S -ben sem olcsóbb, mint Somogyban). Pedig szívesen lépnék innen...
(#) blackdog válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Nekem is van/volt ilyen emberem. 2 évig semmi gong majd valami kattant és átesett a ló túloldalára. Nincs az ami elég lenne neki viszont megmutatta a szakmai korlátait.
Most ott tartok, hogy kirúgom mert elég volt. Vigyázz vele. Én ott hibáztam, hogy nem terelgettem csak láttam, hogy csinálja amit kell az ügyfelek is dicsérték, de túlzásba esett. Eljött egy pont az a bizonyos pont ahol szakembernek tanulhatott volna és ott elkezdett visszafejlődni. Ez van... Így jártam...
(#) bajtaig hozzászólása Szept 8, 2013 /

Volt egy hasonló beszélgetés a Tanyán, ott a pályakezdő elektrotechnikusnak ajánlottak ennyi bért mint amit blackdog említett, elektromos állást hirdettek, de a hidraulikához és a pneumatikához is érteni kellett!
(#) Doncso válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Na, igen, asszony mindig azt mondja, hogy ésszel legyek, óva int, egy régebbi kollégából barátom lett, már százalékot kapott, és az lett a vége, hogy kilépett, mondván, hogy neki elég volt ez a munka, nem akarja csinálni tovább, aztán gyanus lett, hogy a külföldi kapcsolatom nem keres egy ideje......többit kitalálod...
(#) blackdog válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Én is termeltem konkurenciát akaratom ellenére.
(#) blackdog válasza bajtaig hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Én csak annyit szeretnék, hogy legyen fogalma a villamosságról. Tudjon mérni. Ismerje az alapvető elemeket. A többit megtanulja, ha akarja. A kulcs szó az akarás. Na ez hiányzik...
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Nem is tudtam, hogy vérkapitalista munkaadó lettél papus!

Aki értelmes, saját vállalkozást szeretne. Szűk az a mezsgye ahol jó ha megmondják mit csináljak, de jól értek ahhoz amit kéne.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Hát, munkaadó vagyok egy ideje, de mi az hogy vérkapitalista? Bocsi nem értem az öregek beszédét .
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

A melósok "becézik" nálunk a vállalkozsókat imigyen. De ne vedd pejoratívra, nem az a szándék.
(#) szitko válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Idézet:
„Ritka az ilyen ember.”

Szerintem tévedsz! Szerintem rengeteg ilyen ember van, csak a mai álláskeresési morál nem ad lehetőséget az ilyen típusú/beállítottságú embereknek, és ez miatt sokan feladják a küzdelmet, velem együtt.
Következő: »»   2158 / 3613
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem