Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   178 / 599
(#) Inhouse hozzászólása Szept 12, 2013 /

Egy víz-gáz szerelő barátom hozott hozzám egy kazán panelt, hogy valami a lángérzékelő környékén rossz, mert begyullad, de nem marad meg a láng, lekapcsol. Honeywell panel, a kazán neve most nem jut eszembe, de ami megmaradt róla, hogy komoly cucc, a panel új ára 120eFt.
A lángérzékelő résznél átnéztem az alkatrészeket, egy 10Mohm-os, 0,25W-os ellenállás szakadt volt. Volt még a környékén egy 100nF 275VAC X2 kondi, mint az Ariston kazánoknál (típushiba), megmértem. Nem volt annyira rossz (ott jellemzően 10nF környékén áll le a láng), 75nF volt, azért ezt is cseréltem. Volt még egy törött forrasztás a panel egyéb részén egy teljesítmény ellenállás egyik lábánál, ezt és másik hasonlóakat is átforrasztottam. 2db 48V-os reléből az egyiknél nem volt mérhető a COM és NC lábak között zárlat, kivettem. Megmozgattam, már jó volt, ilyen otthon nem volt, így visszaraktam, jelezve, hogy ott még lehet gond. A panel visszaépítésre került, működik.
(#) toro válasza gurami hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Csinálj pár képet róla, hogy okosodjunk a kilétéről. Elvileg lehet Hydroterm (is).
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
(#) toro válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Gratula, ügyes vagy és kitartó! De azért üzem közbe is ki kell próbálni!!!
(#) gurami válasza toro hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Rendben, holnap csinálok.
Burkolatot levegyem róla?
(#) gurami válasza toro hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Közbe a párom megtalálta a kazán papírjait.
Elnézéseteket kérem a félrevezetésért.
Mentségemre szolgáljon hogy délután szemüveg nélkül néztem a feliratot és cirádás betűkkel van írva.
Tehát Blowtherm MI 22 a pontos típus.
(#) Inhouse válasza toro hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Idézet:
„Gratula, ügyes vagy és kitartó!”

Kösz, csak okulásképpen írtam. Valójában én sem gondoltam egy 10Mohm-os ellenállásra, mint megoldás, de főleg ő volt a ludas, a többi csak megelőzés, kipofozás...
Idézet:
„De azért üzem közbe is ki kell próbálni!!!”

Idézet:
„A panel visszaépítésre került, működik.”

A ki és a visszaszerelést a fűtésszerelő csinálta, ő próbálta, üzemelte be.
(#) Gombszem válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Idézet:
„... én sem gondoltam egy 10Mohm-os ellenállásra ...”

Sajnos a bóvli gyártmányoknál a nagy értékű ellenállások (nehéz gyártani) "megnyúlnak", megszakadnak. Nem egy ilyennel találkoztam már.

off: Inhouse, te vagy ugyanevvel a névvel a Terminal-on?
(#) toro válasza gurami hozzászólására (») Szept 12, 2013 / 1

Ok, kössz az infót. Ez egy olasz gyártmány. Festőkabinokat és olaj- és gázégőket gyárt, viszonylag jó minőségben.
Tedd fel a képeket. Természetesen burkolat nélkül.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
(#) Inhouse válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Ráadásul a színei elég érdekesek, ki kellett menjek a napfénybe megnézni, valamint az asszonyt is megkérdeztem, hogy az most zöld, vagy kék csík?
Idézet:
„Inhouse, te vagy ugyanevvel a névvel a Terminal-on?”

Igen.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
(#) gurami válasza toro hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Itt vannak a képek, hátha látsz ebből valamit.
Esetleg csináljak més szögből is?
(#) sankesz10 hozzászólása Szept 13, 2013 /

Sziasztok!

Vaillant kombicirkóm van. Gondom volt a cirkón lévő nyomásmérővel, nem mért. Gondoltam a spirálcső van valahol eldugulva, eltömődve. Viszont nem tudtam a kiszerelni a csonkból a spirálcső véget, mivel sima kőr valamibe van beszerelve, illetve azon nem látszik menet sem. Kérdésem az, hogy lehet azt kiszerelni onnét. A problémát megoldottam, mert a szivattyút kiszereltem, és egy dróttal megpiszkáltam a spirálcső végét. De szeretném tudni, hogyan lehet azt kiszerelni, ha mégis komolyabb tisztítást igényelne. Köszönettel, Sándor.
(#) toro válasza gurami hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Szép képek a jó öreg kazánról. Látszik, hogy nem műanyagból lett kipréselve.
Szerintem keress egy öreg szakit - akiben megbízol - és takaríttasd ki!
Meg lehet javítani, ám rendesen bonyolultul van összerakva.
Tippnek a 3. kép jobb oldalánál van a víz kapcsoló, membrán ill. mikrókapcsoló az első ellenőrzési pont.
Egy kérdés, a rendszered nyitott vagy zárt tágulási tartállyal üzemel. A nyomásmérő szerint nincs a rendszerben nyomás!
Tovább nézve a 3. képet, látszik, hogy az égőtér szigetelés félig le van csúszva ill. törött!
(#) toro válasza sankesz10 hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Mi a Vaillant tipus?
A nyomásmérőt egy U rögzítő tartja benn a helyén "O" gyűrűs tömítéssel.
(#) gurami válasza toro hozzászólására (») Szept 13, 2013 /

Volt egy bácsi aki minden évben jött és karban tartotta.Sajnos pár éve meghalt.
Nem rég járt itt egy "szaki", levette a burkolatot, visszarakta azzal hogy ő ilyet még nem is látott és hozzá sem nyúl.Lehet a kazán idősebb mint ő.
Nem vagyok hozzáértő de szerintem a rendszerben nincs is tágulási tartály.Van a kazán feletti csövek végén két szelepnek tűnő réz bütyök ahol feltöltésnél egyszer csak el kezd folyni a víz.
Olyan nem létezik hogy a kazánba van beépítve a tágulási tartály?
Amúgy milyen nyomás az ideális ezeknél a kazánoknál?
Még egy kérés: bekarikáznád a képeken hogy ezekkel: (víz kapcsoló, membrán ill. mikrókapcsoló, égőtér szigetelés félig le van csúszva ill. törött) pontosan mire gondolsz?
Köszönöm
(#) merciabc hozzászólása Szept 14, 2013 /

Sziasztok!
Valaki találkozott már Sanier Duval renovastar c24e-nél, (ami függöleges kijelzésben mutatja a viznyomást,és a höfokot), NAGYON nagy dugulás, nagytakaritás után elindult 3szor,negyedszerre már kiakadt a höfokjelzés,és piros hiba?
Ezt a márkát nem igazán szeretem,de egy barátomnak segitettem... volna...
Zoli
(#) toro válasza gurami hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Tágulási tartály a kazán hátsó falán kell, hogy legyen.
A szivattyú (pirosas színű) mögötti részen egy fehér szigetelő. Ámbár, lehet, hogy csalóka a kép és az a fal! De úgy látom a cső fölött van.
Írtam és nem jelezted vissza: nyitott vagy zárt a rendszered!
Ha zárt - engedj rá vizet, mivel a nyomásmérő szerint nincs rajt víz.
A két "bütyök" 2 db. automata lédtelenítő, ha nincs víz akkor az úszó a súlyánál fogva +leesik, ha eléri a víz felemelkedik és lezár a szelep. Közben kiengedi a rendszerből a levegőt.
Vigyázz, ezen a kazánon 230V-al működik minden!
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
(#) gurami válasza toro hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Az a fal.De tényleg csalóka a fény játéka miatt.
Zárt rendszerem van, fel is töltöttem.
De a fűtéssel nincs is baj, az tökéletes csak meleg vizet nem ad.
(#) szerviz válasza gurami hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Ez a Blowtherm kazán majdnem ugyanaz, mint az Ariston EX őrlángos kivitele. Talán csak egy vízáramláskapcsolót látok plusszban benne.
Első tippként a HMV áramlásérzékelő membránjára gondolnék, ennyi idős korára megöregszik, berepedezik.
Figyeld meg, hogy a jobboldali vízarmatúra tetején lévő mikrokapcsolókat megnyomja-e vízvételkor a kis, fekete, T-alakú kar. Ha nem, akkor membrán!
(#) gurami válasza szerviz hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Vízvételkor egy picit megemelkedik de nem nyomta meg a kapcsolókat.
Kicsit rásegítettem csavarhúzóval (megemeltem), így begyulladt viszont meleg vizet így sem ad.
(#) gurami válasza szerviz hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Nincs ebben valamiféle vízszűrő, nem lehet hogy az van eldugulva, ezáltal nem kap elég nyomást.
Ez csak feltételezés.
Mert a kádcsapnál és a wc tartálynál is elég sűrűn kell tisztogatnom.
Icike-picike fekete kövekkel lesz tele egy idő után.
(#) csnorbi1980 hozzászólása Szept 14, 2013 /

Sziasztok! Saunier Duval Semia kombi cirkóm meleg vizet minden gond nélkül csinál, de a fűtésnél begyújt, majd 10-15 mp múlva leáll. Lángérzékelő szenzor hibájára gondoltam, de miután ezt megtisztítottam azután sem működik a fűtés.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm,
Norbi
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
(#) gurami válasza gurami hozzászólására (») Szept 14, 2013 / 1

A képen piros nyíllal jelzett pöcköt (ami megemelné normális esetben a T alakú műanyagot) egy hegyes fogóval megemeltem, így begyulladt a kazán és meleg vizet is adott.
Gondolom ezek után egyértelmű hogy a membránnal van a gond.
Vagy nem biztos?
(#) toro válasza gurami hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

A gázszelep mögötti nagyszürke a HMV hőcserélő. Valószínű vízköves és kicsi a nyomás, hogy a kapcsolót megnyomja, vagy mint szervíz írja: kilyukadt vagy vetemedett a membrán.
(#) toro válasza csnorbi1980 hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Nyítva vannak a szelepek a fűtőkörön?
(#) Roberto1977 hozzászólása Szept 14, 2013 /

Üdv mindenkinek!!Van eggy Ariston tx23mffi kombi kazánom és nemértem hogy miért csinálja azt a füttés bekapcsolom, és elindul ,de 30másodprec mulva leáll
(#) gurami válasza toro hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Lehetséges hogy lehet valahol ehhez membránt kapni? Vagy ezt felejtsem is el?
Mi ennek a pontos neve, hogy keressem?
(#) toro válasza Roberto1977 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Pontosíts, hogy áll meg!
Kijelez a piros led, vagy egyszerűen leáll jelzés nélkül.
(#) pivan hozzászólása Szept 15, 2013 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ferroli Domina C24 típusú kombi cirko a termosztát kikapcsolt állapotában elkezd fűteni, majd a fűtés hőmérséklet beállításától függően pár másodpercig, vagy pár percig fűt majd leáll. A jelenség meleg víz használat után jelentkezik és pár bekapcsolás után megszűnik. Előre is köszi.
Iván
(#) szerviz válasza gurami hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Mivel ez a váltószelep tipustermék, ezért több készülékben is megtalálható. Például Ariston, Westen, Fég...
Tehát ezeknek a szervizesei rendelkeznek ilyennel.
Ha magad akarsz nekiállni bütykölni, akkor itt megveheted:
http://www.langor.hu/webshop/cikk_doc.php?xtipus=06342
Természetesen én a fényképed alapján nem tudom pontosan azonosítani a szükséges alkatrészt, annak megvásárlása a TE felelősséged, ez bizony a házilagos bütykölés kockázata.

Annyit még hozzátennék, hogy a váltószelepet ennyi idős korában érdemes teljes szétszedés, tisztítás alá vonni. Mert ugye, a váltószelep áll a HMV és a fűtési részből.
A váltószelepet ennél a készüléknél elég macerás kiszedni. Egyrészt nem férsz hozzá a hollanderekhez, másrészt össze vannak "gyógyulva" a vízkőtől.
Sokszor egyszerűbb a kazánt levenni a falról, és "hátulról" megszerelni!
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
(#) Roberto1977 válasza toro hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Üdv!! Egyszerüen le áll piros lámpa nem gyullad ki .meleg vizet csinál rendesen de amikor a termosztátot elforditom kattanásig elindul a kazán és kb 15másodpercig ad gázt neki utána pedig lassan elveszi a gázt utána pedig melegvizetsem csinál, addig mig lenem kapcsolom a biztositékját és ha vissza kapcsolom akkor csinál meleg vizet.most volt benne gázszelep cserélve
Következő: »»   178 / 599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem