Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Utcánkan valaki pont ilyen kézikocsiban hordta 3 kisgyerekét oviba, isibe. Biciklihez volt kötve, tekert vele, gyerekek kapaszkodva bámultak ki az oldal fölött.
Miért nem csinálsz egyet. Hulladék anyagokból hipp-hopp megvan.
Egyébként az alkatrészeket újonnan vetted?
Talán mert nem értek hozzá, és mert szerszámom (értsd: heggesztő) sincs hozzá. A vasanyagról nem is beszélve.
Vas van a MÉH telepen, hegeszteni nem muszáj, lehet csavarozni is. Bár nem hiszem, hogy valamelyik szomszéd sem tud hegeszteni.
Az oxidalodas hibat mar a motora ranezve is latszik, ahol nem erte olaj, a hengerfelyen feher foltokat, port lehet latni, ugyan az van a porlasztoban is.
Meg valami , az olmos benzinre gyartott autokat ne hasonlitsuk osze az uj motorokal elatott kutyukhoz. Azoknal gyarilag tizedek vanak mindenhol rahagyva, a porlasztok a kopasukbol adodoan kesobb tomitodnek ell, az ujabb motorok erzekenyek mar az olaj tipusra is, amit hasznalhatnank hozza.
Sajnos a mai üzemanyagok nem időállóak. Sem a benzin, sem a gázolaj. Három négy hónap állás után gondokat okoznak. Ha egy ilyen gépet, vagy járművet tárolni kell, üres tankkal és üzemanyagrendszerrel kell tenni.
Én sosem foglalkozok ezekkel, ősszel lerakom a rotációt, fűnyírót és tavasszal első rántásra indulnak mindig. Nem eresztem le a benzint nem cserélem le, semmit nem csinálok vele.
No idősebbek, beugrik a zene alapján? Ha nem, akkor...
![]() Ekkor még az egész szobán át kellett menni, hogy csatornát váltsunk. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Nem kotelezo, csak egy obcio, mikor rafejsz akor rajosz hogy tevedtel, en autoszerelo muhelyben notem fel, latam a kulombseget , szememben bizonyitva volt a kulombseg.
Csak egy aprosag amit ki probalhatsz bizonyitas kepenn, egy telen keresztul tartsal a tartajban feligen alul benzint , majd tavasz fele' a legnagyobb hidegben probald meg inditani, es ugyan ezt feligen felul.Persze nem meleg garazsrol beszelek. Sokan hibaznak ilyen semisegel, es csodalkoznak hogy nem indul az auto(motor).
Ezek a gépek kint vannak a hideg garázsban egész télen. Ugyanígy a robogóm is ott állt egész télen, tavasszal pedig ugyanazzal a benzinnel hibátlanul járt, amíg el nem fogyott. Kb október végén tankoltam meg, márciusban meg azzal indítottam.
Sőt volt régebben egy kismotorunk, állt kb 2 évet egy helyben, nem használtuk majd utána elővéve pöccre indult az is a benzincsap megnyitása után. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Ilyen tavlatbol nem tudok vitat nyitni e teren, nem tudom mit jelent neked a hideg garazs, en csak azt latom mi tortenik nalunk -30--40 fokon ejel -10--15 fokon napal, persze ha alando a hideg a helyisegben akor kisebb a benzin tagulas es osszehuzodas intervaluma, igy nem keletkezik anyi parolgas es kondenz sem ami megfagyhat. Persze fugg a robogo markalyatol , kopotsagatol stb.
Ami nagyon fontos te teli idoszakrol irsz ahol kevesebb a valoszinusege a benzin parolgasanak, mint nyaron, amikor is napkozben 40 fokon kitagul a benzin (parolog) ejel lehul oszehuzodik es sima levegott sziv a tartalyba, ez naponta meg ismetlodik, telen csak havonta 1-szer eri el ezekett a felteteleket, telen a hideben (fagyban ) nagyon keves a paratartalom (szinte semmi) , a nyari idoszakhoz kepest ahol elerhet nagyon nagy ertekeket, naponta(reggel es/vagy este). Egy regi konyvet is alando hofokon es allando paratartalom melett lehet sokaig tarolni.
A garázs kb annyi, hogy egy fedett helyiség kint, fűtés nélkül. Egyébként a rotáció is áll egész nyáron, tavasszal elvégezzük a kerti munkákat és utána őszig pihen ismét. Ekkor sem volt még semmi gond vele. Előző rotáció is kb 10 évig így szolgált, mindig indult elsőre, soha nem volt karburátor takarítva, csak a levegőszűrő, meg a szokásos olajcsere.
Nezd, amiket en leirtam fizikai jelensegek, fizika torvenyenek megfelelo dolgokk, ahogy mar irtam nem tudok pontosat mondani mivel nem ismerem a korulmenyeket.
Mindtol eltekintve lehet neked egy jo garazsod (pince) ahol telen nyaron nem sok hofok ingadozas van.
Igen, az utolsó csavarig új az egész, bár eredetileg egy GT630-as ment bele. Az most ott áll pluszban...
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Akkor tényleg drága lehetett. Én a saját gépembe 1-2 hónapos használt alkatrészeket vettem, nagyjából 40 ezret spóroltam rajta
![]() A kártya meg ha még új kb. 10-15 % veszteséggel továbbadhatsz rajta.
Én a múltkor egy laptopból szereztem be egy használt példányt (DELL). Nagyon-nagyon akciós volt az ára, örülök is, hogy lecsaphattam rá; kb. 5 évre minimum elegendő lesz a teljesítménye nekem, de lehet, hogy még többre is. A videokártyája a leggyengébb láncszem, de mivel játszani nem fogok rajta, ez izgat a legkevésbé.
![]() CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3612QM CPU @ 2.10GHz RAM: 16 GB, DDR3-1600 Csak úgy suhannak rajta a virtuális gépek. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Ha retro feelinget akarsz a tévészobába tüntesd el a távirányítót. Ennek a következő szintje hogy eltünteted és az elemtartóba az elem és a csatlakozó közé szigetelőt teszel.
![]()
Vicsysnek egy Steampunk stílusú óratervezet.
![]() Steampunk Watch Weboldala az órának Szép nem? ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Igen, ismerem. Talán pont itt ki is beszéltük már.
Lehet hogy nem láttam amikor beszéltetek róla. Na mindegy csak gondoltam mutatok Neked egy szépet, mert tudom, hogy szereted az ilyen stílusú órákat.
![]()
Ez meg fali gépnek.
![]() És még egy házi alkotás. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Ilyesmi cégére volt régen a Borbélyoknak.
![]()
Az egy dombornyomásos rézkorong volt, függesztve egy (míves)tartórúdon. Ez (2.)valamelyik vasútéra hasonlít (vagy autó?).
Nálunk. De az USA-ban ilyen, szerintem erre gondol.
Aha! Nem vagyok Amerika (és TV) barát, nem sok amerikai filmet láttam.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Sziasztok, esetleg nem tudja valaki hogyan áljak neki az ostorkészítésnek? Szeretnék csinálni karikás ostort, már van egy pár, de szeretnék magam is készíteni eggyet. A neten nem találtam sok oldalt, ami a készítésével foglalkozik(és azok sem teljesek), valaki nem tud esetleg valami oldalt, vagy saját tudást megosztani? Komolyabban szeretnék nekiállni, és tudom, hogy nem lesz könnyű, amíg egy olyan működő ostort csinálok, amire büszke lehetek.
SZiasztok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |