Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   184 / 599
(#) toro válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Próbáld meg Cegléden a SZIDO-nál.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
(#) Gombszem válasza toro hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Köszönöm
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Okés, Köszönöm! Értem a dolog logikáját de nekünk nincs törölköző szárító.
Eszerint kizárok egy radiátort, leürítem és annak a felső pontján öntöm bele a szert majd visszakötöm.
Köszönöm a tippet, így teszek.
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Mióta itt lakunk még nem volt tisztítva a rendszer.
Szerinted érdemes tisztítás előtt kiiszapolni a radiátorokat is?
Fater mondta, hogy ő ajánlja mert sok iszap tud lenni bennük.Fater régen úgy csinálta, hogy átmosta tiszta vízzel azokat.
(#) pethogabor válasza pethogabor hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Westen Quasar D kombi cirkóm és az a probléma merült fel, hogy 2 hete csináltam egy próbafűtést. Minden remekül szuperált és most, hogy bejött a hideg újra rákapcsoltam a fűtésfunkciót. A termosztát hallhatóan bekapcsol, ugyanakkor a kazán meg sem moccan. Melegvíz hibátlanul jön belőle, de a fűtésre nem reagál.
Mi történhetett???

Sziasztok!
Sajnos nem sikerült megoldani... Nincs valakinek még ötlete?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) kissi válasza pethogabor hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Szia!

A kazán kezelési könyvében Bővebben: Link 47.oldalán látható, hogy hova csatlakozik a termosztát két vezetéke ( 1-2 pont ! ), azokat zárd rövidre egy vezetékkel: ha elindul, akkor a termosztát a hibás, ha nem, akkor a kazán ( bocs, ha esetleg már túl vagy ezen, de nem láttam a tanácsok között! ) !
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) pethogabor válasza kissi hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Köszönöm szépen!
Rövidre zártam és elindult
Most próbálkozok a termosztáttal, de legalább megy a fűtés...
(#) Gombszem válasza 1984white hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Kizárod, de nem kell leüríteni. Csak annyit engedj le (vagy némileg többet), mint amennyit bele akarsz tölteni. A többi ugyanaz, csak macerásabb a leengedés, meg a betöltés.
(#) toro válasza 1984white hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Igen!
(#) merciabc válasza mott hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

A kezembe akadt egy ua. ilyen megint! Ennek a vevö része fáradt el,de nem a relé. Nem veszi a jelet. Na, ez a vevö rh. hullám hibája. A tied veszi a jelet,ha jól értem és kattan-de nem kapcsol. Akkor hol is lehet a hiba forrása?
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Köszönöm!
Teljes rendszer tisztítás után illetve a protector használatával elkerülhető a kazán savazása?
Esetleg ajánlatos azt is elvégezni?
(A fentiek egyike sem volt elvégezve a rendszeren négy éve.)
(#) szerviz válasza 1984white hozzászólására (») Okt 1, 2013 / 1

A kazán "savazása" és a fűtésrendszer tisztítása két különböző dolog. Ez talán abból is látható, hogy a kazántisztító vegyszer savas jellegű, míg a rendszertisztító lúgos.
A rendszertisztító vegyszer a lerakódásokat feliszapolja, tehát beleviszi a fűtővízbe. Értelemszerűen ezt a "zaccot" a kezelés után el kell távolítani a fűtésrendszerből.
A kazánban a hő hatására rakódnak ki a szennyeződések, ezek a lúgos áztatás hatására kevésbé oldódnak. Különösen a vízkőszerű lerakódások képeznek kemény réteget.

A kazántisztítást -mint ahogy már számtalanszor leírtam-, CSAK a kazántest kiszerelt állapotában szabad elvégeztetni. Ez nem házilagos, barkács feladat!
Csak savszivattyúval, megfelelő vegyszerrel végezhető.

Azokat a "szakikat", akik a kazánt a falon, szétszedés nélkül akarják savazni, no, azokat sikítva kerülni kell.
(#) increduluszoltan hozzászólása Okt 1, 2013 /

Üdv Mágusok!
Érdeklődnék,hogy Termo amica eco PAB 4V/E Modulációs gázkazánunknak próbáltam a beállitási értékeit megnézni..a gombokat odatekertem,ahova írták..semmit nem csinál..
meredekség szabályzó(P4)max..Hmv (P2)max..P1 szervízállás..kéményseprő,vállán létra...
szerintük villogni illene gyorsan 2 másodpercig..szerintem meg semmit sem csinál...
(#) 1984white válasza szerviz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Érthető és világos . Egy kérdésem maradt: A fernox cleaner bevetése ELŐTT kimossuk az egyes radiátorokat is, vagy felesleges, mert a cleaner feloldja az iszapot és a rendszer leengedésével az ÖSSZES iszap távozik?
(#) toro válasza 1984white hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

A Fernox F3 cleaner, mint nevében is vagyon TISZTÍTÓ!
Öntsd bele a rendszerbe, járasd 50 fokon kb. 3-4 napig utána egyenként mosd át a radiátorokat.
Az F1 protector, a védelem céljára tisztítás után!
Sok sikert és tiszta rendszert!
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Olvasd el még egyszer a leírást, kicsit lassabban!
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Pontosabban,ezt most hogy értsem? melyik leírást?
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Okt 1, 2013 / 1

Okés! Köszönöm! Így teszek!
(#) gombi2000 válasza toro hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Most már oké!60 rongy és működik a cirkó!természetesen alaplap csere!
Egy kicsit fájt.alaplap
(#) gombi2000 hozzászólása Okt 1, 2013 /

Nem tom melyik lehet a venti relé!?
(#) Gombszem válasza gombi2000 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Idézet:
„>> 60 rongy és működik <<”

Kijött volna talán 100 Ft-ból is. Ha megnézed a képet, a D100 Graetz híd (kép bal oldalán közép tájon egy négylábú alkatrész) le van égve.

Ne dobd ki a panelt, mert szvsz a cserével megjavul. És van egy pót paneled.
(#) ilias válasza toro hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

azért kell átmosni a radiátorokat külön, mert csak feloldódik a szmötyi és nem tud kijönni belőle?
Az iszapleválasztó nem tudja ezt kiszűrni?
(#) toro válasza ilias hozzászólására (») Okt 1, 2013 / 2

Az iszapleválasztó össze gyűjti a rendszerben lévő összes
Idézet:
„szmötyit”
.
Kijutni csak az ülepítő leengedésével lehetséges. Ami a kazánban ill. a radiátorokban rakódott le, azt kell leoldani. Természetesen a radiátorokat ÁT KELL MOSNI!
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Időjárás követő szabályozás

Ez a szabályozási mód azoknál a készülékeknél lehetséges, ahol a vezérlőpanel erre alkalmas, és az üzemmódot engedélyezték valamint a külsõ hőmérséklet szonda hiba nélkül csatlakoztatva van.

A kazán fűtővíz hőmérséklete (Fv alapérték) a külső szonda által érzékelt hőmérséklet (Tkülső) és a 'K' faktor függvényében automatikusan kerül meghatározásra.

Egy példa erre az összefüggésre:

Fvalapérték= ((20-Tkülső) * K)+20 [°C]

A "K" faktor (meredekség) megváltoztatható az erre a célra rendelt potenciométerrel, vagy a készülék programozásával, amit többnyire a beüzemelő szervizes végez el. Ennek a módját a készülék típusa határozza meg.

A párhuzamos eltolás beállítása az Fv alapértékhez használt potenciométerrel lehetséges, vagy programból (típusfüggő). A párhuzamos eltolással a meredekség megváltoztatása nélkül módosítható a kiválasztott görbe.

Az időjárás követő szabályozás lehet egészen egyszerű, ahol csak ezeket az alapvető értékeket lehet külsőleg befolyásolni, vagy egészen bonyolult, ahol a kazán hőmérséklet változásának gyorsaságát is figyeli az elektronika és ez kihat a kazán teljesítményére (moduláció), és tág határok között változtathatók a paraméterek pld. eltolható a meredekség talppontja, beállíthatók a minimum maximum hőmérséklet értékek stb.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Okt 1, 2013 / 1

Még egy megjegyzésem problémádhoz:
Sok gyártó lehetőséget biztosít kazánjainak kaszkád üzemelés-, különböző modulok vezérlésére.
De csak akkor, ha a specifikációban leírtak alapján beszerzésre és felszerelésre kerültek!
Ezeknek költsége jelentős és általában 75%-ban nem kerülnek beszerzésre!
Így a kazán alaphangon üzemel! Kondenzációs kazán ki-be kapcsolós 2.700.-Ft-os szobatermosztáttal!
A kazán ventillátora modulálna szegény, de nincs ami jelet adjon a külső ill. szobai értékekről. Marad a kazán 1 (2, esetleg 3) NTC érzékelője.
(#) dutra hozzászólása Okt 2, 2013 /

Tisztelt fórumozók! Kérem aki tud legyenszíves segítsen. Van egy vaillant turbó kombi kazánom melynek a kijelzőjén a ledek közűl a homokóra jelzésü villog és nem indul el a kazán. Megnéztem a használati útmutatóban hogy ez mit jelent és ezek szerint nincs benne a megfelelő víz mennyiség.Az a gond hogy rendessen fel van tőltve 1,5 bárra és le is légtelenítettem a rendszert. Van valakinek ötlete ez ügyben? Köszönöm szépen előre is
(#) Temas70 hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok! CHAFFOTEAUX NECTRA TOP 2.23 FF tip kombi cirkómat csak fűtésre használom.
Most indítva: a keringető szivattyú, és a turbó ventilátor működik, viszont gyújtó szikrát nem ad, a lángképzés is elmarad. Tűztér tisztítva, szikracsúcsok, és ionizációs érzékelő csiszolva.
Tavaszi leálláskor még rendesen működött.
Nyák paneleken a biztosítékok nem szakadtak, földelő pontok, vezetékek rendben.
Vezérlő elektronika okozhatja a hibát?
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Értem,vagy legalább is próbálom megérteni a válaszod lényegét..
de alapvetően a problémám az lenne,hogy egy gyártó által beállított programot szeretnék megnézni,amit ő leír,próbálom követni,de valahogyan nem sikerül..egyébként a készülékünkön minden érzékelő helyesen van bekötve,és működnek is..
a 11 .oldal,és a 23. szerint nem tűnik túl bonyolultnak,még sem csinál semmit!
(#) ilias válasza toro hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Rendben!
Egy másik kérdés, a kazánunk egy SD Thema Classic C25-ös kombi. Ha szeretnék hozzá külső hőmérséklet érzékelőt, akkor mennyire kell ragaszbodni a saját márkához, persze nem a minőség rovására, de talán olcsóbban.
(#) toro válasza ilias hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Egy külső érzékelő ára - általában - 7-10 eFt. körül van.
Azt kell megnézni, hogy ugyanazon az értéken van-e az ellenállása.
Következő: »»   184 / 599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem