Fórum témák
» Több friss téma |
Bejött!!! Tettem bele rendes szűrőt és egyből jó lett!Köszönöm mindenkinek!
Sziasztok. A pontos típus Zanker 7690 type: 47 A BN AA 01 G. Aki még nem látta a hsz-m ehhez az automata mosógéphez keresek hibakód leírást ill. mindent ami hasznos lehet. Majdnem s.o.s.
![]()
Üdv.
A motort kell cserélni ez 99 százalékra biztos.
Sziasztok,
Valaki ismeri a Saeko Vienna kávégép paneljét?
Nincs véletlen beégve a reléje? Az alapján amit írtál, hogy "nincs ereje" erre tudok gondolni. Ja és a kifolyócsőnek magasan kell lennie olyan 50-60cm magasan, mert ha lelevegősödik a lapátoknál akkor nem szállítja a vizet. A lapátot ujjal tekerve (motort) könnyedén forog, nem szorul? Víz nélkül hallani vagy inkább látni, hogy rendesen forog?
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
Köszi a segítséget ma megoldottam. palko0125 javaslata vált be,nem volt benne a szűrő és emiatt nem volt ereje.Tettem bele normálisat és egyből jó lett.Azért köszönöm!
Bocsánat, nem olvastam most tovább a topikot
![]()
Szia!
Gondolom volt már ilyen problémád ha 99%. Pontosan mi is lehet a baja? Javítani gondolom nem lehet a motort,hol szerezhetnék ilyent? Köszi!
Mondjuk Vatera, de még megnézheted a szénkeféket hátha elkoptak, ha nem akkor motorcsere, csak ha a kisebbik fajta van benne akkor okosabb lenne a nagyobbik fajta motort bele szerezni ami régebbi tipus de viszont tartósabb.
Szia. Eloszor ellenorizd a motor szenkefeit. Az F 12 valamijen csatlakozasi problemara utal.
Sziasztok!
Még mindíg keresek hibakód leírást Zanker PF 7690 autómata mosógéphez. Aki tud kérem segítsen. Köszönöm.
Üdv!
Lehet, hogy nem idevaló a kérdés, de hátha tud valaki segíteni. Egy mosogatógépben MC68HC908EY16 típusú microkontroller végzi a vezérlés. Kérdésem az lenne, hogy, hogyan lehetne ebből kiolvasni a tartalmat, majd egy másik ugyanilyen uC-be beérni? Előre is köszönöm, üdv, Palkó.
Sziasztok!
A következő a problémám: Van egy AEG Ökolavamant 1018 típusú mosógépem. A múlt héten egy mosás után a következő mosásnál elkezdett erősen remegni, majd szét verte a házát. Korábban már volt hasonló probléma min. 8 éve, akkor a motor forgórészéről a fordulatszám jeladó egyik kábele volt letörve a saruról, visszaforraszt tökéletesen működik. Most is le volt szakadva az egyik kábel ugyan erről a jeladóról, de forrasztás után sem változott semmit a helyzet, levettem a szíjat a motorról, hogy amíg próbálom ne verje szét magát a gép. Próba: Szivattyú elindul, szállít, a motor kis idővel elindul, de nem a szükséges fordulatszámmal, hanem sokkal gyorsabban, felpörög leáll, forgás irányt is vált csak nem a szükséges fordulattal pörög, hanem fullon. Ma kijött egy mosógép szerelő megnézte, s azt mondta a motor fordulatszám vezérlő elektronikája lesz a hibás. A kérdésem a következő, hogy tud e valamelyikőtök segíteni abban áramköri szinten ha mellékelek képet a panelről, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni! Nem mai gép, de még olyan alkatrészekből áll ami fényévekkel tartósabb mint a mai műanyag gépek, s ha lehet nem válnék meg tőle. ![]()
Szerintem ha tacho-s akkor a tengelyen is elporladhatott a kis ferrit gyűrű ami indukáltatja a feszt a kis tekercsben.
Köszi, akkor reggel leveszem a motort s ránézek a jeladó részére. Már volt olyan mellék tünet, hogy nem indult el mindig rendesen a motor program futás közben, szivattyúzás és újra töltés után, csak kis késéssel. Illetve elindult s pár tized másodperc után leállt, majd újra indult, de hallani lehetett, hogy többször kezd neki forogni. Ez általában nem az elő mosás, hanem a főmosás után az öblítési fázisban volt. Nem tudom ez számít e, a szerelő szerint megnézett két program változatot s szerinte késéssel is indul a motor, nem csak más fordulat számon.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
Nos, sikerült helyrehozni a gépet, egy alapos takarítás után, a szomszéd örvend neki. Köszönöm a segítséget!
![]()
Üdv!
Olyan bajom lenne hogy van egy Elektra Bregenz felültöltős szárítós mosógépünk amit másfél éve vettem használtam , hibátlanul működött eddig! Most ha elindítom a programot akkor tölti be a vizet , a szivattyú nyomja ki a vizet és a szárító ventilátora megy! Mindegyik programnál ezt csinálja még ha manuálisan akarnék szárítani vagy centrifugálni is! Valakinek van esetleg valami ötlete?
Fűtőszálat és a szintszabályzót ellenőrizd!
A szintszabályzót hogyan tudom ellenőrizni? Egyszerűen a csatlakozóit?
A légsűrítűjét nézd meg hogy tiszta e.Ha nem digitális a szintszabályzó akkor fújásra kattognia kell.A fűtőbetétet szakadásra és testzárlatra ellenőrizd.
Sziasztok,
Energolux (nem Energomat!) mosógépból kivették a hibás ajtó reteszelőt, és a hozzá menő 3 szál vezetéket rövidrezárták. A hibás alkatrészt pedig elhajították ![]() Most itt állok egy fehér, lila és barna vezetékkel ami össze van kötve és próbálom kitalálni, hogy az új ajtó reteszelőre hogy kössem rá ezt a három vezetéket. Rajzot sajnos nem találtam csak Energomathoz, az pedig kétpólusú reteszelővel és két külön bimetállal van szerelve... Van esetleg ötlet, javaslat vagy esetleg rajz valakinek? Üdv, G.
Üdv!
Megnéztem a légsűrítőjét , tiszta , a szintező fújásra kattog kettőt , a fűtőszálat nem tudom megmérni mert nincs hozzá eszközöm , de lehúztam a csatlakozót és úgy is ugyanaz a hiba ! A vezérlőre gyanakodtam az elejétől fogva , szétszedtem , és egy ellenállás elégett benne! Csatoltam képet ! Azt nem tudom milyen volt , mert nem látszik színkódja! Olyan lehetett mint a mellette lévők? Azok kalkulátor szerint 4,3 kohm-osak. Jól gondolom hogy ez lehet a baj?
Nem tudom hogy csak az égéstől e de szerintem annak más a színe.A szélén lévő csík nem sárga mint a többinél hanem barna.
Most megnéztem rendesen az barna , próbáltam kaparni de nem jön le róla az égés , esetleg ha kiforrasztom alul talán látható.
Szia!
A fűtőbetétet megvizsgáltam, nem zárlatos. A motort is kiszedtem már, kitakarítottam, a szénkefe portól mentesítettem. Sajnos semmi nem változott. Van-e egyéb amin el tudom még indulni? Üdv, -zsolti-
Üdv.
Szerintem olyan az is mint a mellette lévők, de azokat is mind be kellene mérni, és egy mindennél elsődlegesebb dolog, hogy átnézni a gépet, hogy mi okozta ezt a zárlatot a panelen, és csak utána próba.
Sziasztok!
Van egy Miele W830 mosógépem, amely menet közben, mikor a víz felfűtésére kerül a sor akkor leveri a 16 A biztosítékom, ha 20 A-re teszem akkor meg a gyári kábel melegszik, de végig megy. Vajon mi lehet a hiba? A fűtőszálon mekkora ellenállást kell mérnem? Köszi
Szia!
Hibakód alapján NTC hiba (zárlat vagy szakadás), de azt írtad, hogy rendben van. A fűtőbetétet, hogyan mérted, mert ahogy mondtam is, nagyon kicsi szivárgó áram is elég a hibához. |
Bejelentkezés
Hirdetés |