Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget ! 10e ft -ból megoldódott a motorcsere és a panel ellenőrzése! Szépen duruzsol a gép! Csak az a sok rohadás ne lenne a 2 éves gépen........... A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Idézet: Ha szétszedted, be is festhetted volna. Az lassítaná a továbbromlást.„Csak az a sok rohadás ne lenne a 2 éves gépen..” ![]()
Én is így szoktam csak sajna nem tart sokáig.Kb fél év és már jön is elő a rozsda.Pedig aztán le lett csiszolva rozsdamarózva és több rétegben festve.
Én csak Hammerite-al szoktam bekenni kis kapirgálás után jó vastagon. A javított helyeken évekig nem rozsdásodik. Az más kérdés, hogy kissé odébb már igen.
![]()
Na akkor ki van cserélve a retesz meg minden.
Ámbár teljesen feleslegesen, mert ugye egyrészt: - a nyitható tetőn lévő fül lötyög; - másrészt az a pöcök ami reteszelné, kopott. Azaz kicserélt bimetál/retesz ide vagy oda, pont ugyanúgy nem rögzít mint eddig ![]() Tehát a tovabbi kérdések csak sorakoznak maguktól: - Az a lötyögő fül törött, vagy csak a nyitási oldalon lévő nyíláson valahogy benyúlva rögzíthető? - Reteszelő pöcköt hogy lehet kivenni?
Ha leveszed a tetőt utána kettényithatod.Én az enyémet nem szedtem ketté szóval nem tudom mi van benne.De szerintem inkább csak lötyög,nem tört el.
Elöl középen van egy lyuk, pont olyan mintha csavarhúzóval be lehetne nyúlni és éppen csak meg kellene húzni.
De zseblámpa nem volt nálam, csavarhúzók meg nem találtak rajta fogást ![]()
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Alien nevü mosógéppel (remélem jól írtam)?
Azt a beko gyártja(gyártotta)több típus is létezik belőle.Én csak BAD 500 as gépet láttam testközelből hát elég puritán gép nincs túlbonyolítva.
Akkor gondolom könnyü javítani, alkatrészt szerezni hozzá.
Ez attól függ hogy mi a baja meg hogy mi a típusa.
Sziasztok!Van 1 INDESIT IWC 7105 tipusu mosógépünk,és se kép se hang!!Semmi kijelzése nincs a póvergombra sem kapcsolbe!!A panelig kap áramot!!Valamit tudtok segiteni!
Szia!
Valószínűleg a panel tápja meghalt. Azt kellene megnézni, átmérni mindent a tápegységben. Üdv, Palkó.
Sziasztok!Egy indesit wie107 tipusu mosógépem van,ami az F01 hibakódot írja ki.Tudja valaki hogy mit jelent ez,és hogy lehetne orvosolni?
Szia!
Hibakód alapján motor vezérlő triak zárlatos. Bármelyik programot indítva ezt csinálja? Ha csak egy sima centrire rakod, akkor is ezt csinálja? Üdv, Palkó.
Sziasztok!Van 1 Ariston gépből kiszerelt motorom REMCO 5510-es vezérlővel, kondikkal. A motor és a vezérlő +a kondik bekötése eredeti, változatlan, /ahogy a gépből kivettem/. Azt szeretném tudni, hova kössem a 230 v-ot, ha szeretném a kétirányú forgást, és a fordulatszámot is szabályozni?
Esetleg elektronikája nélkül, 1 egyszerű porszívószabályzóval, + kapcsolóval? Az elektronika érintkezői sorban : P; V; A; B; C; COM; POT1; a motorból 5+2 vezeték jön ki (a 2 a tac01 és tac02)4 feket és 1 piros. a gép működőképes volt, csak a rozsda ette meg a kasznit.
Igen minden programnál ezt csinálja.Akármire rakom akkor is ezt írja ki.Nem tudod mit lehetne vele csinálni?
Akkor is,akármilyen programra teszem ezt csinálja.Nem tudnál segíteni,hogy hogyan lehetne megjavítani?Muszály szerelőt hívni?
Hali.A tápot már átmértem a kondik jók,egyenirányitók jók!!A relléket is néztem,de nemvagyokbenne biztos,hogy azok rendesen müködnének,és remélem nem a proci haltmeg benne!!
Egy kis kiegészítés. Még jobban örülnék olyan egyszerű kiegészítésnek, amivel a teljes fordulattartományt /0-max./ szabályozni lehetne. Olyan alkatrészekre gondolok, ami kidobott régi készülékekből kiszedhető, pl TV, rádió, porszívó, stb :,. mivel a lakóhelyem és a legközelebbi alkatrészbolt között ott van az üveghegy, és az óperenciás !!!! /Sarti Chalkidikki/
Sziasztok segitségre van szükségem nem csinál semmit az autómata mosógépem sem a program kapcsoló tekeréssel nem ad jelet hogy menne sem a be-kapcs gomb, sem a glimm lámpa, sem az ajtó nem záródik én arra gondoltap hogy vagy program kapcsoló vagy vezérlópanel de csak egyszerő villanyász vagyok
![]()
Nézd meg hogy egyáltalán eljut e a ki/be gombig a fesz.De az is lehet hogy csak nincs jól becsukva az ajtó vagy a zár hibás.
az ajtó zárat lepróbáltam mőszerrel a be bombot paedig műszer és fázis keresővel is ezek jók
![]()
A lámpa nem világít?Valahol elveszik elveszik a lényeg.Esetleg próbáld meg hogy erősebben becsapod az ajtót.
Alább az adatok a motorról.
t:20572470 C1F AC-EL A W RPM mF VL 3,5 100 2800 20 450 2,7 75 400 20 350 3 - 49 - R ___________________________ Kábelszinek: 1, piros-fehér 2, zöld 3, barna 4, kék 5, narancs A két kondi a 2-3, és a 4-5-ös vezetékekre csatlakozik. Az összes kábel eredeti csatlakozóval az elektronikához. Remélem így könnyebb eligazodni.
Szerintem rossz helyen keresed a választ.Van külön motor fordulatszám szabályzós téma is...
Bocsi! Mivel mosógép motorról van szó leragadtam az első LOGIKUSnak tűnő fórumnál.Ha visszateszem egy mosógépbe akkor aktuális lesz a téma?
Ha visszateszed a mosógépbe akkor segítünk szivesen, hogy müködtesse a mosógépet rendesen és mivel ott van rá vezérlés ezért ez a kérdés itt már nem is aktuális.
Amugy több fajta bekötés van és igazából másik fórumon lehet hamarabb találsz rá választ.
Köszi. akkor megkeresem azt a másik fórumot. De azért szívesen olvasgatok ITT is, érdekkes, és szerintem sokat tanultam, tanulhatok még.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |