Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   261 / 587
(#) Pinyo9 válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget ! 10e ft -ból megoldódott a motorcsere és a panel ellenőrzése!
Szépen duruzsol a gép!
Csak az a sok rohadás ne lenne a 2 éves gépen...........
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
(#) zolika60 válasza Pinyo9 hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Idézet:
„Csak az a sok rohadás ne lenne a 2 éves gépen..”
Ha szétszedted, be is festhetted volna. Az lassítaná a továbbromlást.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Én is így szoktam csak sajna nem tart sokáig.Kb fél év és már jön is elő a rozsda.Pedig aztán le lett csiszolva rozsdamarózva és több rétegben festve.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Én csak Hammerite-al szoktam bekenni kis kapirgálás után jó vastagon. A javított helyeken évekig nem rozsdásodik. Az más kérdés, hogy kissé odébb már igen.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Na akkor ki van cserélve a retesz meg minden.
Ámbár teljesen feleslegesen, mert ugye egyrészt:
- a nyitható tetőn lévő fül lötyög;
- másrészt az a pöcök ami reteszelné, kopott.
Azaz kicserélt bimetál/retesz ide vagy oda, pont ugyanúgy nem rögzít mint eddig
Tehát a tovabbi kérdések csak sorakoznak maguktól:
- Az a lötyögő fül törött, vagy csak a nyitási oldalon lévő nyíláson valahogy benyúlva rögzíthető?
- Reteszelő pöcköt hogy lehet kivenni?
(#) botesz válasza Gafly hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Ha leveszed a tetőt utána kettényithatod.Én az enyémet nem szedtem ketté szóval nem tudom mi van benne.De szerintem inkább csak lötyög,nem tört el.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Elöl középen van egy lyuk, pont olyan mintha csavarhúzóval be lehetne nyúlni és éppen csak meg kellene húzni.
De zseblámpa nem volt nálam, csavarhúzók meg nem találtak rajta fogást
(#) Bizsu hozzászólása Nov 29, 2013 /

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Alien nevü mosógéppel (remélem jól írtam)?
(#) botesz válasza Bizsu hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Azt a beko gyártja(gyártotta)több típus is létezik belőle.Én csak BAD 500 as gépet láttam testközelből hát elég puritán gép nincs túlbonyolítva.
(#) Bizsu válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Akkor gondolom könnyü javítani, alkatrészt szerezni hozzá.
(#) botesz válasza Bizsu hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Ez attól függ hogy mi a baja meg hogy mi a típusa.
(#) benji13 hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!Van 1 INDESIT IWC 7105 tipusu mosógépünk,és se kép se hang!!Semmi kijelzése nincs a póvergombra sem kapcsolbe!!A panelig kap áramot!!Valamit tudtok segiteni!
(#) palko0125 válasza benji13 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia!
Valószínűleg a panel tápja meghalt. Azt kellene megnézni, átmérni mindent a tápegységben.
Üdv, Palkó.
(#) tundi37 hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!Egy indesit wie107 tipusu mosógépem van,ami az F01 hibakódot írja ki.Tudja valaki hogy mit jelent ez,és hogy lehetne orvosolni?
(#) palko0125 válasza tundi37 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Szia!
Hibakód alapján motor vezérlő triak zárlatos. Bármelyik programot indítva ezt csinálja?
Ha csak egy sima centrire rakod, akkor is ezt csinálja?
Üdv, Palkó.
(#) gubranjani hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!Van 1 Ariston gépből kiszerelt motorom REMCO 5510-es vezérlővel, kondikkal. A motor és a vezérlő +a kondik bekötése eredeti, változatlan, /ahogy a gépből kivettem/. Azt szeretném tudni, hova kössem a 230 v-ot, ha szeretném a kétirányú forgást, és a fordulatszámot is szabályozni?
Esetleg elektronikája nélkül, 1 egyszerű porszívószabályzóval, + kapcsolóval? Az elektronika érintkezői sorban :
P;
V;
A;
B;
C;
COM;
POT1;
a motorból 5+2 vezeték jön ki (a 2 a tac01 és tac02)4 feket és 1 piros.
a gép működőképes volt, csak a rozsda ette meg a kasznit.
(#) tundi37 válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Igen minden programnál ezt csinálja.Akármire rakom akkor is ezt írja ki.Nem tudod mit lehetne vele csinálni?
(#) tundi37 válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Akkor is,akármilyen programra teszem ezt csinálja.Nem tudnál segíteni,hogy hogyan lehetne megjavítani?Muszály szerelőt hívni?
(#) benji13 válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Hali.A tápot már átmértem a kondik jók,egyenirányitók jók!!A relléket is néztem,de nemvagyokbenne biztos,hogy azok rendesen müködnének,és remélem nem a proci haltmeg benne!!
(#) gubranjani válasza gubranjani hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Egy kis kiegészítés. Még jobban örülnék olyan egyszerű kiegészítésnek, amivel a teljes fordulattartományt /0-max./ szabályozni lehetne. Olyan alkatrészekre gondolok, ami kidobott régi készülékekből kiszedhető, pl TV, rádió, porszívó, stb :,. mivel a lakóhelyem és a legközelebbi alkatrészbolt között ott van az üveghegy, és az óperenciás !!!! /Sarti Chalkidikki/
(#) wpdd hozzászólása Dec 1, 2013 /

Sziasztok segitségre van szükségem nem csinál semmit az autómata mosógépem sem a program kapcsoló tekeréssel nem ad jelet hogy menne sem a be-kapcs gomb, sem a glimm lámpa, sem az ajtó nem záródik én arra gondoltap hogy vagy program kapcsoló vagy vezérlópanel de csak egyszerő villanyász vagyok ez egy FAGOR Elegance FE-738 elöltöltős... azlenne a kérdésem miik lehet rossz és honnan tudnám beszerezni+ ki szakadt az ajtónál levő gumi és olyat is be szeretnék szerezni erre is kéne info......
(#) botesz válasza wpdd hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Nézd meg hogy egyáltalán eljut e a ki/be gombig a fesz.De az is lehet hogy csak nincs jól becsukva az ajtó vagy a zár hibás.
(#) wpdd válasza botesz hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

az ajtó zárat lepróbáltam mőszerrel a be bombot paedig műszer és fázis keresővel is ezek jók
(#) wpdd válasza botesz hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

volna valami más ötleted? mi lehet?
(#) botesz válasza wpdd hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

A lámpa nem világít?Valahol elveszik elveszik a lényeg.Esetleg próbáld meg hogy erősebben becsapod az ajtót.
(#) gubranjani válasza gubranjani hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Alább az adatok a motorról.
t:20572470 C1F
AC-EL
A W RPM mF VL
3,5 100 2800 20 450
2,7 75 400 20 350
3 - 49 - R
3, barna
4, kék
5, narancs
A két kondi a 2-3, és a 4-5-ös vezetékekre csatlakozik. Az összes kábel eredeti csatlakozóval az elektronikához.
Remélem így könnyebb eligazodni.
(#) botesz válasza gubranjani hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Szerintem rossz helyen keresed a választ.Van külön motor fordulatszám szabályzós téma is...
(#) gubranjani válasza botesz hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Bocsi! Mivel mosógép motorról van szó leragadtam az első LOGIKUSnak tűnő fórumnál.Ha visszateszem egy mosógépbe akkor aktuális lesz a téma?
(#) lukovicsek válasza gubranjani hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Ha visszateszed a mosógépbe akkor segítünk szivesen, hogy müködtesse a mosógépet rendesen és mivel ott van rá vezérlés ezért ez a kérdés itt már nem is aktuális.

Amugy több fajta bekötés van és igazából másik fórumon lehet hamarabb találsz rá választ.
(#) gubranjani válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Köszi. akkor megkeresem azt a másik fórumot. De azért szívesen olvasgatok ITT is, érdekkes, és szerintem sokat tanultam, tanulhatok még.
Következő: »»   261 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem