Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   262 / 587
(#) palko0125 válasza benji13 hozzászólására (») Dec 1, 2013 /

Milyen IC vezérli a tápot? Feszültség alatt, bekapcsolt állapotban megvan e az 5V illetve a 12V?
Ha ezek nincsenek meg, akkor a tápban van a hiba. (és valószínű, hogy abban van.)
A táp IC-nek a bemenetén általában szokott lenni egy védő ellenállás, 10-47 Ohm körül van az értéke, ha az szakadt, akkor a táp nem megy. Egy képet is dobhatnál a panelról.
Üdv, Palkó.
(#) pika75 hozzászólása Dec 2, 2013 /

Udv mindenkinek. A tegnap sajnos megadta magat hu tarsunk, a mosogep, Bosch WFF2000. Nem forgatja a dobot, a vizet veszi, ki is pompalja, a siri csendben hallatszik a relek kattogasa, de forgatni nem akarja. Eloszor arra gondoltam, hogy az ekszij szokott le, de mivel meg az uresjaratu motor forgasa sem hallatszik, ez a lehetoseg ki van love. Marad a vezerlo elektronika teljesitmeny resze, na meg a motor. A motor meg sem nyikkan sem normalis mosas programon, sem centrifugalason. Mit es hol kene merjek, hogy feny gyuljon, hol van a hunyo alkatresz?
(#) jómagam76 hozzászólása Dec 2, 2013 /

Üdv mindenki.Van nekünk egy Ariston armxxf149-es mosó szárító gépünk.Olyan gondom lenne hogy nem szárítja a ruhákat.A fűtőszálat kimértem,az jó!Kiszedtem a vezérlő panelt ,azon nem találtam szemmel látható hibát,de a szárító fűtőszál kapcsoló reléjének lábán nem tudtam vezérlő feszültséget mérni!A másik 3 relénél igen.Mi lehet a baja,tudom ezt javítani vagy kuka az egész?Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
(#) zolika60 válasza pika75 hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

A motoron kell mérned. Ha szénkefés lehet mérni sem kell csak cserélni a keféket. A helyesírásodon javíthatnál egy kicsit, mert így rettenetes olvasni amit írsz.
(#) pika75 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 2, 2013 /

Nos, ha megfigyeled, nem a helyesirasommal van gond, hanem az ekezetek hianya okoz Neked nehezseget. Ebben az orszagban az otthoni sz.gepek 90% -a angol billentyuzettel van megaldva, innen az ekezetek nelkuli karakterek hasznalata. Na de visszaterve: a panelrol 6 vezetek megy a motorhoz--> 3 tekercs? (1jobbra, 1 balra, 1 centrifuga?) Ha szenkefes lenne, valami eltjelet csak kene adjon , nem? zummoges zugas szikrazas, stb? Siri csend van.
(#) forma3 hozzászólása Dec 3, 2013 /

Sziasztok!

Siemens Siwamat 2065-ös mosogépünk van, jó öreg mechanikus programtárcsával. Az a baj vele hogy nagyon gyakran azt csinálja hogy nem megy tovább egy adott programrész, nem forog a tárcsa. Így oéldául túlszívja magát vízzel. Egyszer már volt ilyen baja pár hónapja, akkor megoldotta a sűrített levegővel kifujatása a programtárcsának meg egy kis kontaktspray. De most megint ott vagyunk hogy csak úgy lehet mosni ha mindog kézzel nagyon óvatosan egy kis kattanásnyit odébbugrasztom, és akkor szivattyúzik, majd vizetenged, csak mos simán stb stb, és így kézzel kell végigvinni a programot. A kis motor megy benne, lehet hallani, és ugyanolyan hangot ad kinmint amikor működik.
Javítható? Ha nem akkor honnan szerezzek ilyet?
Köszi!
(#) zolika60 válasza pika75 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Ha hat vezetékes a motor, akkor nem szénkefés az biztos. Három vezeték a mosás fordulatszámához van, három meg a centrifugáéhoz. Centrifugára kapcsolva sem megy? (Én is amerikai billentyűről írok.)
(#) palko0125 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

MIért ne lehetne szénkefés!? Attól, hogy hat vezetéke van, miért zárja ki a szénkefét. Szénkefés motor általában 6 vezetékes: 2 az állórész, 2 a forgórész és 2 a tachogenerátor.
Ennél a gépnél szerintem elkoptak a szénkefék és azért nem megy a motor.
Üdv, Palkó.
(#) zolika60 válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Mert a tacho vezetéke nem a motorban, csak a motor végén van. Az álló és a forgórész meg sorba van kötve a motoron belül. Legalábbis amit én láttam az olyan volt. Mondjuk nem vagyok mosógép szerelő és lehetnek csodák.
(#) palko0125 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Ez így is van, csak nem mindenkinek egyértelmű, hogy a tacho az valójában nem a motor működéséhez kell, hanem annak vezérléséhez. Szóval, amit te mondasz az igaz lehet, de nem biztos, hogy pika75 tudja ezt. Azért is merem állítani, hogy kefés a motor, mert úgy látom ezen a gépen lehet szabályozni a centri fordulatszámot.
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Én már a típusáról mondom hogy kefés.Ahogyan az előttem szólók is írják ez valószínűleg szénkefe lesz.
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Dec 3, 2013 /

Én is ezt mondom, majd pika75 megmondja, hogy úgy van.
(#) Buki hozzászólása Dec 3, 2013 /

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni Bosch Exclusiv MAXX WFL 284E mosógép vezérlőpanellel kapcsolatban.
R6; R29; R127 ellenállások megégtek valószínüleg a motor csatlakozó zárlata miatt. Motor és csatlakozó csere után a motor csak pillanatokra indul el. Az említett ellenállások a forgásjeladó körében találhatók és szakadást mérek rajtuk. Sajnos az égés miatt az értéküket nem lehet leolvasni. Ha valaki tudna segíteni az ellenállások értékének megadásával azt megköszönöm.
Büki
(#) forma3 hozzászólása Dec 4, 2013 /

Sziasztok!

Siemens Siwamat 2065-ös mosogépünk van, jó öreg mechanikus programtárcsával. Az a baj vele hogy nagyon gyakran azt csinálja hogy nem megy tovább egy adott programrész, nem forog a tárcsa. Így oéldául túlszívja magát vízzel. Egyszer már volt ilyen baja pár hónapja, akkor megoldotta a sűrített levegővel kifujatása a programtárcsának meg egy kis kontaktspray. De most megint ott vagyunk hogy csak úgy lehet mosni ha mindog kézzel nagyon óvatosan egy kis kattanásnyit odébbugrasztom, és akkor szivattyúzik, majd vizetenged, csak mos simán stb stb, és így kézzel kell végigvinni a programot. A kis motor megy benne, lehet hallani, és ugyanolyan hangot ad kinmint amikor működik.
Javítható? Ha nem akkor honnan szerezzek ilyet?
Köszi!
(#) Bizsu hozzászólása Dec 4, 2013 /

Sziasztok! Hogy néz ki egy száritógépben a (pl. Elektrolux) páraérzékelö? Egy link jó lenne. Köszi.
(#) botesz válasza Bizsu hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Ugye a nedves ruha vezeti az áramot.Na egy kis feszt vezet a gép a forgódobra és azt nézi mennyi jön vissza a leadott feszből.Minél kevesebb annál szárazabb a ruha.
(#) botesz válasza forma3 hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Bevetnék egy légsűrítő tisztást hátha megjavul.
(#) forma3 válasza botesz hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Közben rájöttem hogy az a program amit nem szoktunk használni az végigmegy gyakrabban, talán jó lesz még egy darabig. Előbb utóbb venni kell egy új programkapcsolót vagy egy mosógépet..

Nem biztos hogy a programkapcsoló a rossz.Én inkább szintszabályzóra gondolok.
(#) forma3 válasza botesz hozzászólására (») Dec 4, 2013 /

Köszi, de biztos hogy az a rossz, mert szabályosan megakad nem megy tovább, és szerelő már ellenőrizte a szintszabályzót.

Megnéztem a típust.Nekem is van hasonló.Elég hülyén csinálja az öblítéseket....Próbáld meg azt hogy a nyomógombok közül a jobb legszélsőt benyomod.
(#) Napraforgó hozzászólása Dec 5, 2013 /

Sziasztok!
A problémám megoldódott részben, a motor normális fordulattal forog, elvittem a fordulatszám szabályozó elektronikát egy olyan illetőhöz aki azt mondta meg tudja csinálni, ma hoztam el. Berakom, gépet összerakom, indítanám de csak szivattyúzik, nem hajlandó elindulni a program tárcsa, ki próbáltam több állásban, volt amikor elindult a vizet be is engedte, utána szépen forgatott a motor úgy ahogy kell, de ha végzett a szivattyúzással onnan nem ment tovább akkor sem ha olyan programon volt ahol egyáltalán elindult a program tárcsa.
Véleményetek, mi mehetett tönkre egy hét állásban, előtte nem volt ilyen baja most, korábban már pár hónapja volt ilyen, hogy sokáig szivattyúzott, de akkor a led sem világított hogy a gép be van kapcsolva.
Mi történhetett?
(#) bipbip hozzászólása Dec 5, 2013 /

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet a hiba...
Indesit witp 102-es mosógépem van és az összes visszajelző lámpa villog..már kb egy éve!
Pár perc után abbahagyja és utána minden normális.
Sajnos tegnap már nem tért magához, egyfolytában villog.
Mkit lehet vele csinálni vagy hol tudnák javítani, vagy vmi ötlet, vagy korrekt szerelő?

Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv....
(#) diginewl hozzászólása Dec 5, 2013 /

Tiszteletem!

Egy mosógép megmentése érdekében kérném a Nagyérdeműt segítségre!
Van egy 5 éves Indesit WISL 105 lapos elöltöltős mosógépünk. Napi egy mosással, sok főzővel (sok kis gyerek mellett). A gép motorja az utóbbi időben egyre lassabban ment és "hegesztés" hangokat hallatott.
Az utolsó centrizés közben már vizet engedett be, és nagyon lassan centizett.
Szétszed.
Belül minden fekete poros, de amúgy teljesen tiszta a gép, csöpögés sehol.
Motor szénkefék csutkára elkopva. Szénkefe kicserél. Vezérlőpanelt kiszedtem, 3 elektrolit kondit cseréltem, mert púposak voltak.
Gép beindít, program elindul. Minden program elindul, de 1 perc múlva resettel megáll a gép, és semmi tovább.
Egy használt vezérlőpanelt tettünk bele, ettől a gép feltámadt, működik.
Egyetlen gondja az "új" panellal, hogy 700 fordulat, vagy magasabb centrifugálásánál 700/800/1000, a centrifugálás közben véletlenszerűen sokszor megnyitja egy-egy másodpercig a vízbeeresztő szelepeket. Ettől csak úgy zeng a vízhálózat.

Ha van valakinek ötlete, hogy még mit nézzek meg rajta, az kérem segítsen!
A gép annyira szép/tiszta belülről - a fekete port leszámítva - mintha ma jött volna ki a gyárból, a csapágyai is rendben vannak, ezért nem szívesen cserélnénk.
(#) timonka hozzászólása Dec 5, 2013 /

Hello mindenki!
Miele mosógéppel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni!
Már jó ideje szinte víz nélkül mos. Alig enged be vizet, kb. éppen annyit, amennyit a ruhák fel is vesznek. Az utóbbi időben az is feltűnt, hogy a mosószer adagoló környékéről kattogás hallatszik időnként. Pár hónapja ki akartam mosni egy takarót, de 3 perc után meg is állítottam a gépet, mert nem akarta forgatni (túl nehéz lehetett neki). Arra már nem emlékszem, hogy ezt követően tűnt-e el a vízszint a gépből vagy csak később.... Vajon ezzel az akcióval tönkretettem a gépben valamit?
Ha van ötletetek, segítsetek! Köszönöm!
(#) zolika60 válasza timonka hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Nincs véletlenül féltöltésre kapcsolva?
(#) timonka válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Szerintem nincs is benne ilyen opció... :-o
(#) zolika60 válasza timonka hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Nem írtál típusszámot.
(#) botesz válasza timonka hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

A kattogás normális ilyenkor egy tárcsát hajt a megfelelő pozícióba.Attól még hogy szakaszosan forog attól még nem jelenti azt hogy nehéz neki.Ha bemelegszik a motor akkor majd egyenletesen fog menni.A Miele gépek rendelkeznek +víz opcióval amit a menüben be tudsz állítani.
(#) botesz válasza diginewl hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Lehet hogy már a forgórész zárlatos lett annyi szikrát kapott.
Következő: »»   262 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem