Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró (üzemeltetése hálózatról)
Lapozás: OK   5 / 17
(#) Inhouse válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Igen, ez az, de pl. az egyik ismerősnek 18V-os akkusa van. Itt már sehogy nem jön ki jól akkucserével, mert mindenképpen drágább, mint amennyiért kap egy újat, persze új akkuval...
Ha megcsináltad, írj vissza, hogy milyen lett, légyszíves..

Üdv
Inhouse
(#) vladcepes válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Na és milyen az a 18V fúrógép ami 7.800 ft? (mármint márka)? Ha meglesz visszaírok képet is csinálok róla,elkapkodni nem akarom valami értelmes dobozt akarnék csinálni neki. Néztem a Vattán is hátha találok valami agyonstrapáltat legalább a dobozza miatt de nem találtam az enyéméhez megfelelőt. Ha meglesz írok.
Üdv.
(#) hibbantpasi válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Bedobálós reklámújságban szerepel a baumaksz-ban 18V-os akkus fúrógép 4700.- körüli összegért (holnaptól).Ha valakit érdekel esetleg

üdv: hp
(#) fehrudi hozzászólása Ápr 18, 2012 /

Sziasztok!

Aki rendszeresen használja a gépét annak nem tudom ajánlani az olcsó kategóriás gépeket... inkább az aksi javítása.

Van kb. 40 Sub-C Ni-Cd cellám, 1.2-1.4Ah, ha valakit érdekel viheti... Szükség esetén le is tudom őket mérni, csak nincs kedvem ezzel szórakozni.
Ami számomra feltűnt, hogy néha csak egyes cellák rosszak és ez rontja le az egész pakk teljesítményét...
(#) vladcepes válasza hibbantpasi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Nem Bauhaus-t akartál írni? Mert a Netten megnéztem az Áprilisi reklámújságot de nem látom benne.
(#) hibbantpasi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Nem. A tegnap bedobott Baumax újságban volt. Azért csak új cellák vannak abban az akkuban. A gépet külön meg el lehet adni valami kis apróért

(#) zolika60 válasza hibbantpasi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Ha csak nem olyan, mint amit egyszer kaptam ajándékba. Ceruzaelem méretű cellák voltak benne. A harmadik csavar behajtása után lemerült. Mondjuk már a súlyából is sejthető mire képes elég megemelni van-e benne anyag.
(#) hibbantpasi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Fotó alapján a békebeli verzió, amilyeneket már évek óta kínzok itthon. Kérdés, hány évet pihent a raktárban ,mielőtt a polcra került...
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Szerintetek a laptop aksiban is hasonló tölthetős aksik vannak mint amit belinkeltem ? Ha igen 10 db lehet benne mert 12V az aksi 4400mA. Ha igen akkor megúsznám 5.600 ft ből. Amúgy ha aksit akarnék venni a laptophoz akkor meg 18-20 körül kínálják.
(#) hibbantpasi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Laptop akkuban leginkább Li-ion akkukat szoktak használni. A minőségi cellák, amik birják is a terhelést, nem olcsók, nem véletlen mérik olyan drágán őket.(A "vakerás" li-ion , 350 Ft-os akkukból összerakott pakkal lehet, hogy kevesebbet megy a laptop, mint a fáradt régivel).1,2 V-os cellákból összerakott pakkhoz nem tudom, mit szólna a laptop.

(#) vladcepes válasza hibbantpasi hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Hát igen, de az én fáradt 4 éves akkum kb 5-percet megy. , elég sokat ment hálózatról és benne volt az aksi,eleinte még elég sokat csináltam azt hogy aksiról ment aztán ha lemerült akkor be a hálózatba feltelt aztán így tovább. Majd elfelejtődött és mindig hálózatról működött.(persze úgy hogy benne az aksi.) Lehet hogy még most is menne aksiról ha ;amikor hálózatról használtam akkor kiszedtem volna az aksit. Nem lehetne ezt még valahogy helyrehozni? Max szétbontanám aztán kimérném és a halott cellát kéne csak kicserélni nem? Üdv.
(#) jana hozzászólása Máj 22, 2012 /

Sziasztok,van nekem egy (teszkós) akkumulátoros fúrógépem,amin elfüstölt egy alkatrész.
Hűtőbordára volt csavarozva,és így első ránézésre szerintem vagy triak,vagy tirisztor(esetleg tranzisztor).
Szívesen venném,ha valaki esetleg meg tudná mondani,hogy mi lehet.Amúgy a vezérlése egy műanyag házban van,amiből lehet forgásirányt,és fordulatszámot is szabályozni.
Esetleg,hogy mivel lehet helyettesíteni.A tokjára a következő van írva:30l410. (meg hogy china )
(#) granpa válasza jana hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Szia!
30(2x15)A, 40V-os Shottky dióda. Google kereső! Lehet ott még más hiba is, nem véletlenül szállt el.
(#) jana válasza granpa hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Szerintem nem az,énis néztem.Hanem máshol eléggé egyértelműen behatárolták,BUZ11-es fet.
Talán ha kicserélem megjavul.(ha nem a vezérlése szállt el...)
(#) erdgab válasza jana hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Tegyél bele IRFZ46 fetet és biztosan bírni fogja.Az elektronikus szabályzó alján,ahova a kérdéses alkatrész lábai voltak kötve,megtalálod a D,G,S jelzéseket,ha igen,akkor biztosan fet volt a halott alkatrész.
(#) jana válasza erdgab hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Köszi a segítséget,egy régi kapcsolóüzemű számítógép tápból pótoltam a fetet,most jó!
(#) danydosster hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok!
Találtam a sok lom között egy T100 220V / 24V 100VA trafót. Ez elegendő lenne egy 14.4V akkusfúró működtetéséhez?
(#) Lacko12 hozzászólása Márc 26, 2013 /

Sziasztok!
Az én aksis fúrómnak is kezd tönkre menni az aksija, de a töltő ami pont most ment gajra így terveztem egy újat és beleépítettem mind kettőt.
A töltő része az a gyári visszarajzolása de mivel szakadt a trafó szekundere így nem tudom lemérni hogy mekkora feszültségről működne ez a kis kapcsolás ebben szeretném segítségetek kérni, és hogy mennyire megbízható ez a töltő kapcsolás?
Esetleg van más megbízhatóbb kapcsolásotok 12V-os aksikhoz?
Előre is köszönöm a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) Tomi111 válasza danydosster hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Üdv!

Szerintem kevés. Ill. ha a szekundert áttekernéd 12V-ra, akkor már tud 8-9A-t 12V-on. Úgy talán használható lenne, de inkább nagyobb trafó kellene..
Én kettőt csináltam eddig, de 250VA-es trafóból. mindkettőnek áttekertem a szekunderét. Pl. 12V-os csavarozóhoz a diódák után a pufferen kb 16-17V-volt. Terhelésen úgyis leesik. Így sem tud akkora erőt, mint akkuval. ( Ezek a fúró, ha lefogod a motort vagy nagyon terheled, felvesznek az akkuból pillanatnyilag akár 15-20A-t is!!!!! Ezt a táp nem bírja!) Semmi szabályzót nem tettem bele, csak a graetz híd(2×12V-os trafónál csak két dióda), és egy kondi. A diódákat számítógép tápból bontottam. A szekunder részen a hűtőbordán vannak 20-30A-es schottky-k! Ezek tökéletesek, fesz sem esik rajtuk sok. Kondinak jó nagyot tegyél.Akár 10000uF, vagy nagyobb is ha van. Így használható lesz.
A nagy áramfelvétel miatt nem bírják a sokak által az eredeti akkuk helyett beépített, akár 2000mAh-s NiMh akkuk. Hiába a szinte dupla kapacitás, általában csalódás és kuka a vége.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) DobraGab hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok! Nekem van egy kb. 5 éves márkátlan, Schwarzbach akkus fúróm. Maga a gép nagyon jó, 2 akkuval adták, de már az egyik akku és a töltő is megadta magát, a másik akku se ér sokat. Én is arra gondoltam, hogy veszek valami nagyobb trafót és arról hajtom, mert a gépet kár lenne kidobni. A baj csak annyi, hogy nincs ráírva semmi azon kívül, hogy 18V. (A töltőjét meg már réges-régen kidobtam.) Szerintetek mekkora tápot vegyek? Milyen fajtát? Laptoptöltőt, vagy barkácsoljak egyet trafóból? (Eddig annyit láttam a hozzászólásokban, hogy 10A-nél valószínűleg többet vesz fel. A nagyobb trafókat meg igen drágán mérik.)
Köszi
(#) erbe válasza DobraGab hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ezzel már lehetne valamit kezdeni: 19V 7,1 A töltő Elég jó védelmük van, induláskor lekorlátoz, később meg a legtöbb feladathoz elég az a 7 A. Ha megszorul a fúró, akkor is lekorlátoz, nem megy tönkre. Van nagyobb is: 19V 7,89A Nagyobb PC táp átalakítva még többet tudna, akár 20 A-t is.
(#) fecameca hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok! Én is trafóról használom a 18 V-os akkus fúrómat, amióta a hozzá való akkumulátort felrobbantottam (A gyári töltője nélkül kaptam a gépet félig kibelezve, kapcsolója sem volt.) A kb. 10 amper simán elég, a valamivel kisebb nyomatéknak előnye is van, nem tördeli olyan könnyen a fúrókat.
(#) mezei dávid válasza Tomi111 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Érdekes .nekem van egy 12v csavaros behajtóm+ dióda 2db .12v- trafo és egy 4700uf kondim így is működne szerinted?
üdv:md
(#) djsms hozzászólása Dec 6, 2013 /

Sziasztok!

Van egy "teszkó" kategóriás akkus csavarhúzóm, aminek az akkuja már kezdi beadni az unalmast.
Gondolom Ni-Cd akkuk vannak benne sorba kötve. A kialakítása olyan, hogy 18V-os gép esetében beleférne több cella is. Ez nekem most csak azért jó, mert a régi öreg cellákat kidobva pont elférne benne egy 12V/1.3Ah-s "zselés" riasztó akku. Viszont erre max áramnak 0.39A van megadva, de természetesen jóval többet is tud A kérdés az, hogy mennyire hamar megy tönkre a fúrótól ez az akku? Vagy inkább vegyek jóval drágábban bele való minőségi ni-cd cellákat?
(#) Gertian hozzászólása Dec 19, 2013 /

Udvozlet mindenkinek!
Szertnék készíteni egy hálózati tápegységet akufúró-csavarozó gépmhez. Az akuk tonkrementek de a gép még tokéletesen mukodik. Az aku adatai 14,4V és 1,2Ah. Van egy torroid transztormátorom 20V és 8A szek kimenettel. Hogy lehetne a feszultséget 20V-rol 14,4V csokkenteni a legegyszerubben? Az én elképzelésem a kovetkezo lenne: egyenirányítni a 20V graetz-hidon, az minusz 1,2V azután pedig diódákat sorba kottni és az lenne minden diódán -0,6V, kelene kb 7dióda. Jó megoldás lenne ez vagy nem? Valami bonyorult stabilizátort nem nagyon szertnék csinálni.
Mindenki segítségét és otletét elore is koszonom.
(#) etm válasza Gertian hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Hali! Egyszerűbb lenne a szekunderből lehajtani valamennyi menetet nem? Még az amper is növekedne a szekunderen ami számodra még jó is. Üdv!
(#) Zsolt50 válasza Gertian hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Uki(egyen)=(Ube(váltó)-(2*Udiódanyitó))*gyök2
(#) proba válasza djsms hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

A zselés akku nem igazán jó bele. Egyszer próbáltam, nem volt tartós (7,2 Ah 12V). Ekkora áramokat nem igazán szeret. Én most lipo akkukat tettem bele, sajna a töltést , alső határ figyelést meg kell még oldanom. Ezután lehet nem kell többé az önkisüléssel bajlódni. Bár lehet az összköltség vetekedni fog az új fúrógép árával. (de a régit nem volt szivem kidobni.)
(#) djsms válasza proba hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Notebook akku celláim nekem is vannak, de azok meg nem szeretik a nagy áramokat...
Esetleg hármat párhuzamba, hármat sorba kötve jó lehetne, de úgy még kevés a fesz.
Gyári ionos fúrónál azt figyeltem meg, hogy nem azonnal indul el, hanem "lendületet vesz"
Mintha egy nagy kondit töltene fel elöször.
(#) Gertian válasza etm hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

A tekercselés jól bevan tekerve valami fólia szeruséggel, a kozepe meg bevan ontve szurokkal.Szétszedni nem lehet. Ha más megoldás nincs, akkor valami egyszerubb stabilizátort kellene építenem ami kibír 10A áramot. Jó volna valami tervrajz.
Következő: »»   5 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem