Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Egy hónapja használjuk már.[/quote] ?? A fagyasztóban mennyi cucc van? „Most 3.-napja megy már nállunk.[quote]” A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Bocsi. A szöveget az index-ről másoltam, mert ott is próbálkoztam annak idején. Mennyi cucc? Minden polcon van cucc, de nincs telezsúfolva. Ez egy side by side hűtő.
Minél kevesebb cucc van a hűtőben annál több levegő , a levegőnek szinte nincs hőtehetelensége . ha nincs ami "tartsa" a hideget pillanatok alatt felmelegszik a levegő mivel hogy közös légteret birtokol a normáltér és a fagyasztó is (1 ventillátor ) csak a párologtatóról való lefúvás keresztmetszete más. próbálj meg több árút pakolni alulra,és-vagy jobban feltekerni a fagyasztót (akkor kevesebb hideglevegő jut a normáltérre nem lesz olyan hideg )Ugye fűtött helyen van a hűtő?
Igen. Fűtött helyen van. Tehát csak a fag,asztó rész hőfokát vig,em feljebb, vag,is állítyam hidegebbre?
A panelon lévő pici nyomógomb mi célt szolgál?
Ja és mégvalami. Miért fortyog a közeg a kompresszor leállását követően egy darabig?
Lehet, hogy nem segít, de a régi kompresszoros hűtőknél bevált módszer, és egy próbát megér:
Kapcsold ki és pakold ki a hűtőt, várj kb. egy órát, majd fektesd az oldalára. Ezután fordíts rajta 360 fokot az eredeti függőleges tengelye körül (tehát a hátoldalára, a másik oldalára, az elejére, és vissza a fekvő oldalra. Ezután állítsd vissza a talpára, és megint várj egy kicsit. (Ketten csináljátok, és a hátánál inkább ne tedd a földre). Ha ekkor bekapcsolva működik akkor kész. Kb. 20 évvel ezelőtt a hűtőgépszerelőknek kedvenc módszere volt ez, miután a szervízbe bolondították a készüléket, majd eme "igen bonyolult" javításért jó sok pénzt elkértek a naív klienstől...
Ezt a módszert az abszorpciós (kompresszor nélküli) gépeknél alkalmazták , a kompresszoros gépeknél nincs értelme ...
Nekem 20 éve még nem voltak abszorpciós hűtőim, csak baromi zajos kompresszorosak. Nem egyszer fordult elő, hogy így javítottam meg őket, és ismerősöknél is bevált.
A hibajelenség mindig ugyanaz volt: Bekapcsolt egy rövid időre (jól hallhatóan ment a motorja), aztán rövidesen leállt. Bizonyára varázslat történt a megforgatásukkor...
Üdv mindenkinek!
Van egy Siemens KG26VO4 tip. hűtőm, aminek a panelja tönkrement. A hűtő működik és amikor a megfelelő hőfokot elérte ki is kapcsol, azonban vissza már nem kapcsol, teljesen leolvad. Nem tudom, hogy a panelját lehet-e javítani?!
Előző kérdéseimre esetleg valaki? Panelon a gomb, fortyogás...
A fortyogás ? A komp megállása után kiegyenlítődik a nyomás a rendszerben , és azért fortyog mert a gáz buborékol át a csőrendszerben lévő olajon , a gomb meg akármi is lehet (önmegsemmisítő?
![]()
Megemeltem a fagyó részben a hőfokot azaz hidegebbre állítottam. A jelenség: még hidegebb hűtőtér és ugyanugy sűrű bekapcsolás.
Hőfokérzékelő nem lehetséges?
Lehetséges , sőt gázhiány is lehet , nézesd meg szerelővel
Ha kevés gáz hiányzik akkor sokkal erősebben hűt de csak az elpárologtató egy részén (nem hűti át az egész párologtatót )és általában nem azon a részen ahol a hőkapcsoló van ezért tovább megy a kompresszor és jobban lehűl a tér mire a termosztát le tud kapcsolni ..
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
Sziasztok!
Érdeklődnék....van egy Samsung felülfagyasztós 10 éves hűtőm...kb. fél óránként bekapcsol és elég hangosan zúg. Bár a zúgás az mindig jelen volt. Mi a fenétől kapcsol be fél óránként, és ez természetes állapot? A hűtése az jó!
Gondolom kezd tönkremenni a hőszigetelése, vagy nem záródik rendesen az ajtaja.
Az ajtó rendesen záródik....a hőszigetelést nem tudom hol kell megnézni.
Sziasztok!
Van egy electrolux enb 3440 hűtőgépünk 1 kompresszor van benne, az alja a fagyasztó a felső a normál hűtő. Az alsó rész tökéletesen megy a felső viszont szoba-hőmérsékletű. Hol keresem a hiba okát?
Üdv mindenkinek!
Adott egy Siemens egy kompresszoros fagyasztószekrény. A kompresszor oldalára ez van irva:danfoss 102U 2010 és TL 5A 280cm3 oil. Beleütve pedig? 5A2010B és F233A220. Nos ennek a gépnek szétégett PTC reléje. Ennyi adat birtokában lehet-e tudni, hogy milyen kell bele, mert gondolom nem mindegy? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Szevasz!
Persze hogy lehet tudni, fenn van a DANFOSS oldalán. STARTING DEVICE RELAY DANFOSS TL5A típusa: 103N0011 Beszerezhető... Üdv: StMiklos
Tanácsot kérnék fagyasztószekrény szállításával kapcsolatban:
Az oldalára fektetve szállítható-e, vagy ha nem milyen szögben billenthető, hogy ne legyen baja. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok
Vásároltunk egy AEG 83600 CMMO hűtőt, azonban az ajtó nyitás fejezetnél azt írja a szervizzel végeztessük el. Namost itt gondolom a digitális kijelző miatt (ami az ajtón helyezkedik el) szükséges. Mégis hogy lehetnek ezek megoldva? nem valami kis csatlakozó féle.. mint a kocsikban ahogy az egyes vezetékek egymásba csatlakoznak?.. (széthúzhatóak) Továbbá lehet hogy ha én neki látnék (mivel a szervíz pénzésrt hajlandó ezt elvégezni) veszne a garancia? Volt már valakinek ilyen helyzettel dolga, esetleg látta?
Sziasztok!
Van itthon egy Bauknecht (alul fagyasztós, elvileg 1 kompresszoros) hűtőnk, ami már jó ideje csak foglalja a konyhában a helyet. ![]() ![]() A sima rész mérési eredménye mellékelve van. Látható, hogy kezdetben kicsit fűt, majd olyan, mintha normálisan hűtene. 16:30 körül látszik az is, hogy a termosztát jól működik. A fagyasztó rész -15 és -30 fok között volt amíg működőképesnek tűnt a rendszer, de reggelre az is felment +10 fokig. Szerintetek érdemes még a géppel foglalkozni? Köszi, üdv: Dani
Sziasztok!
Samsung no frostos hűtőmhöz tegnap hívtam egy szerelőt, mert egy darabig zúg a kompresszor majd leáll és nem indul el újra, ő amit javított rajta az sajnos nem jött össze, és mondta, hogy ha nem lesz jó akkor relét kell rajta cserélni. Ő 25 ezret mondott erre, ami a boltban picivel olcsóbb. Kérdésem az lenne: hogy le tudja valaki esetleg írni, hogy a relé hol van? Azt tudom, hogy a hűtő hátulján a kompresszoron, de hogy kell leszedni? Köszönettel
Általában ezeket egyszerűen csak le kell húzni a kompresszorról (három tüskére van rátolva).
A vezetékek a relére vannak dugva. Nem csak a relé lehet rossz, ha azonban tényleg csak az a hiba, akkor az ár irreális. pl. ilyet keress:
Sziasztok!
Most nekem lenne szükségem egy kis segítségre! 2009 nyarán vettünk egy hűtőt és most a LEDjei világítanak,ami a használati útmutató szerint (enélkül rá se jöttem volna ![]() Ez egy Samsung RL33SBSW No frost Cool 'N' Cool hűtő. Íme a hűtő képe Gondolkoztam,hogy 1-2 napra kikapcsolom,aztán lesz vmi,mert perpill se egy újra se egy szerelőre nincs pénzem! Egyenlőre még hűt,a fagyasztót később megnézem,hogy olvad-e,mert kb 1 órája vettem észe a villogást... A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2014
Apec: köszönöm szépen a válaszodat, nekem ugyan fekete színű amit vettem, és nagyon bízok benne, hogy csak ennyi a baja, mondjuk ma egész nap működött, most megint leállt.
Csak mint kiderült a szerelő 25-öt mondott, ma kérdeztem ahol a relét vettem nagyon nagyon durván és mindent számolva kb 15. Hát azért nem mindegy ![]() Néztem, hogy a gáz is elfogyhatott, mondjuk azt tegnap nem mondták, lehet az is függvénye, hogy a kompresszor nem kapcsol be és nem kezd el újra hűteni ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |