Fórum témák
» Több friss téma |
A NAK azt jelenti, hogy az I2C slave nem válaszol.
Igen sejtettem.. ez elég szomorú, mert a többi szenzorral tudok kommunikálni csak ezzel nem és mind a 4 szenzor egy kis panelon van...
Sziasztok, azt szerentém kérdezni, hogy hogyan tudom használni a 18f2550 pll-ét . Van egy 10Mhz külső kavicsom. Ezt szeretném felszorozni 4 el.
CSC compillert használok, és mindíg beleköt a H4 fuseba, de nem is vagyok benne biztos, hogy ezt így kéne, valaki fel tudna világosítani? Köszönöm!
Nem lehet, hogy az LCD inicializálás időzítései túl szorosak (főleg a bekapcsolási), esetleg növeld meg. Különben van egyéb jele, hogy fut-e a program (villogtass egy ledet).
Szia, nem lehet, hogy talán más címe van vagy más sebességen kommunikál? Esetleg próbáld meg csak azt egyedül, addig a többit kapcsold le a vonalakról. Esetleg írj egy programot ami kigenerálja az összes lehetséges I2C címet, majd egyenként kiküldi néhány 10 vagy 100 ms-enként és az első válasz után rögtön megáll és megnézi, hogy melyik cím volt az, ezzel megtudod, hogy mi a címe, ehhez egy LCD-re is szükséged lesz, mert másképp nem tudod hogy mi történik a PIC-ben
Tudom, hogy az adatlapban megadják a címet, de akkor is egy próbát megér... Annó én egy digitális giroszkóppal szívtam, a gyorsulásmérővel és a compass-al tudott kommunikálni, de a girót nem találta, majd mikor rátettem a szkóp szondát, hogy a szkópon is lássam mi történik akkor megtalálta, ha levettem a szondát akkor megint nem találta, így végül az SDA-GND és SCL-GND közé betettem egy-egy 470pF-os kondit és így már működött szonda nélkül is Tudom, hogy ez butaságnak tűnik, mert a kondi késlelteti/torzítja a jelet de csak így tudtam működésre bírni...
Szia!
Nem tudom. Nem időzítettem semmit. A mikropascal gyári LCD libjét használom. Az oszcillátor egy 4Mhz -es kvarc. A ledes dolgot este kipróbálom. Köszi.
Sziasztok!
Elkezdtem tanul a PIC programozást. Első lépésként megvettem a PIC mikrovezérlők alkalmazástechináka III. című könyvet és megépítettem a HP41C féle égetőt.Egy gond azomban akadt.A könyv mindenüt Explorer 16 Development Board fejlesztőpanelról ír.Egy ilyen fejlesztőpanel elkészíthető házilag is? Vagy valamilyen más panelt tudnátok ajánlani? Nem szeretnék olyan sokat kiadni egy ilyen panelért.
Idézet: Hát persze, amennyiben be vagy rendezkedve a lyukgalvánozptt kétoldalas (vagy többrétegű?) nyomtatott áramkörök elkészítésére. Nekem olcsóbb lenne megvenni.„Egy ilyen fejlesztőpanel elkészíthető házilag is?” De ha most kezded az ismerkedést a PIC programozással, akkor szerintem kezdetnek valami egyszerűbb gyakorlópanelt kellene választani.
tehát amikor a könyv írja a <p24fj128ga010.h>
Oda egy másik pic típust választok, olyat pl ami egy egyszerűbb fejlesztőpanelen van?
Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, mivel a könyv egy adott kapcsolást feltételez.
tehát akkor kell az explorer 16 panel
Szerintem vegyél egy dugdosos panelt meg olvasd el ezt:
Bővebben: Link meg ezt: Bővebben: Link én igy csináltam Na nem mintha profi lennék....de feleslegesnek tartok egy olyan játszópanelt megvenni. (Bár nem értek hozzá) Gondolom azért kezdted el a pic-t mert valami célod van vele, valamit meg akarsz csinálni... hat akkor csináld meg, dugdosd össze a panelon programozd fel a pict, nyugodj meg. Javitsd ki a hibákat.
Szia! A címek végigpróbálása jó ötlet, de még átnézem jobban az adatlapot, hátha elnéztem valamit.. Sajna nem tudom lecsatolni a vonalról az IC-t, mert az elég bonyolult lenne Egyébként a képen látható modulról van szó, és azon belül is a gyorsulásmérőről.
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen kérdezek ilyet, de nem találtam hasonló témát. Arra lennék kíváncsi hogy távol keletről szeretnék rendelni egy Kit150 PIC programozót. Ahogyan olvasgattam róla, hobbi célra tökéletes és az általam használni kívánt pic eket tudja is programozni. Esetleg akik használták már vagy használják tudnának valamilyen véleményt mondani az eszközről? Esetleg olyan oldalt ahol lehetne használtan is venni csak persze Magyarországról. Előre is köszönöm az infókat
Szia!
Jó eséllyel a 12-es lába le van kötve földre, ezért próbáld ki az alternatív címet is: A6/A7 r/w. (ADXL345 doksi, 18. oldal)
Jó helyre írtál, de nem jó az elképzelésed. Ez egy elavult programozó, szemlátomást nem fejlesztik évek óta. Azt sem igazán javaslom, hogy azokat a pic-eket használd, amiket támogat. Sokkal jobbak és olcsóbbak is az újak.
Lényegesen jobban jársz, ha megépítesz egy ilyet: Bővebben: Link Vagy ha még nem megy, az apróban szinte mindig hírdet valaki Pickit-et: Bővebben: Link
Idézet: Én inkább egy PICkit2 vagy PICkit3 klónt vennék. Azokkal az erre alkalmas mikrovezérlőket debugolni (hardveres nyomkövetés) is lehet. „távolkeletről szeretnék rendelni egy Kit150 PIC programozót.” Vásárlás előtt gondosan tájékozódni kell a támogatott mikrovezérlő típusok és gyári szoftvertámogatást illetően. Sajnos, a PICkit2 is kifutott típus, meggondolandó, hogy mire és meddig használható még...
Sziasztok!
Valamiért az lcd kijelző egy fekete téglalapot ír ki első karakternek. A programrészlet a mellékletben. Kiírja az 'a' betűt a 2. sorba, de az első sor első karaktere egy fekete téglalap. Ha nem futtatom le csak az inicializálás végéig, a kurzorbeállításig akkor is megjelenik a téglalap.
Szia! Igazad volt, az alternatív címen elértem az IC-t! Köszönöm a segítséget!
Ez milyen kijelző, miért kell magas szintre állítani az Enable jelet? A HD44780 kompatibilis kijelzőknél EN=0 az alaphelyzet.
Inicializálás után adj ki egy DISPLAY CLEAR parancsot.
Ok, bár a belső oszcillátornál nem csinált ilyet.
Az enable alapból 0? Én innen gondoltam, hogy alapból 5V kell neki és 0-nál hajtja végre az utasítást. A kapcsolási rajzon is egy ellenállással fel van húzva 5V-ra és a nyomógombbal kapcsolja 0-ra. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
Hello!
Nem boldogulok egy PIC12F510 AD-jével.
Az ADCON0 regiszter bitjeit definiálom majd szintax errort dob az értékadásuknál! Mit csinálok rosszul? Köszi
Nézd meg a PIC12F510-höz tartozó fejléc állományban, hogyan definiálták az ADCON0bits struktúrát! Az egyes biteknek valószínűleg betűvel kezdődő azonosító nevek vannak. Az ADCON0bits.0 C szintaktika miatt azért helytelen, mert a pont után egy azonosítónak kell állnia, nem pedig számnak - gondolom én C18 analógiák alapján...
Köszi! Már lefordul a kód. Viszont valami gáz még van. Olyan mintha az AD nem mérne. Ami érdekes hogy az IF-ben ami az AD értékén alaul ha megfordítom a relációt akkor is ugyanúgy magas állapotban marad az I/O.
Mivel két led van így nehézz debuggolni de kideítettem AD_er értéke 1 és nem változik. De valaki 1 értéket kell hogy adjon neki mert 0-val hozom létre... Szóval mitől lehet ez? Nem megy az AD vagy csak egyszer fut le?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretném egy autó (Opel Astra F) sebességmérő jeladójának jelét egy MSP43g2553 mikrovezérlőhöz illeszteni sebességmérés céljából. Egy optocsatolón keresztül vinném a vezérlőbe, és az lenne a kérdésem, hogy milyen szűrések és egyéb megoldások kellenének az opto elé, hogy ne legyen gond a zavarokkal és egyebekkel? A jeladó elvileg testre kapcsolgat, amikor impulzust ad. Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Vettem ma egy PIC24EP128MC202 picet, de sajna nem ismeri fel a pickit3. Mplabban próbálkozok, de amikor csatlakozni akarok, mindíg 00000 olvas ki a device ID-t. Gyárilag gondolom a PGED1/PGEC1-en kellene tudnom programozni, nem? A Pickit3 programmer programban nincs is ilyen IC. |
Bejelentkezés
Hirdetés |