Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   925 / 1272
(#) kosaro válasza eyess hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
JÓ NAPOT KÍVÁNOK! (remélem érted mire célzok)

Először is megszeretném köszönni endrusz fórumtársnak a doksit, amit elküldött.
Másodszor segítséget szerettem volna kérni, de szeretem a kritikát is. Láttam, hogy itt elég sok ember van, aki ért a tv-khez, gondoltam hátha megosztanak valami tudást. Volt a suliban egy tanárom amit Ő tudott, azt evidens, hogy mindenki tudja anélkül, hogy elmagyarázná.
Nem tudom érthető e mire céloztam eme kis szösszenettel.

Harmadszor elnézést az off-ért.

További szép napot!
(#) kadarist válasza atti35 hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Keress PT90-es leírásokat. Rengeteg forrást talász a neten. (Chassis PT90 service mode vagy service menu)
(#) bogumil13 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Kicseréltem a PTC müxik rendesen már

Köszönöm a segitséget!
(#) tombox00 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 6, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget. holnap meg is nézem. Mert az IC biztos jó, mert kicseréltem már, de sajnos nem az volt úgyhogy ezeket megnézem amit írtál. Mégegyszer kössz.
(#) tombox00 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
ÜDV. megnéztem és a 10-es lábán 4,28 V van, a tranyók jók de scoopom nincs úgy hogy már a többit nem tudom megnézni. Valami más ötlet?
(#) bogumil13 hozzászólása Feb 7, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
2 tv-hez kellene kis segitség.Az egyik egy AKAI ATX-2160F tipusu ezzel a gond az h elmondás alapján,kikapcsolt üzem közben aztán bekapcsolták ment de 10-15 perc mulva megint ki és igy tovább,mig csak be sem kapcsolt vissza és többé nem kapcsolt be.Mondanom sem kell elhozták azota is megy persze elsöre bekapcsoltjáratom pár orája kikapcs bekapcs de semmi forraszt átnéztem szintén semmi.Amit látok h nem stabil a kép,kék háttérnél és adásnál is enyhén vibrál a kép.Ezt mi okozhtja,lehet köze a hibához?
A másik Audioton a kép felcsuszott kb 7-8 centis fekete csik lett alol.Itt egy ellenállást látok kicsit meg sülve amit fel is teszek egy foton,mert nem tudom milyen értékü lehet.Ez okozhatja a problémát?
Köszönök minden választ!
(#) kovacspista válasza tombox00 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Szkóp nélkül azt lehet csinálni, hogy felemeled a végfok bemenetét, egyzserűen leválasztod. Ha kézzel hozzányúlsz, vagy csavarhúzóval a szabadon maradt bemenetre, reagálnia kell. Ha nem akkor kösd ki a 10-es lábot és próbáld úgy. Ha úgy sem reagál, akkor egy ellenálláson keresztül adj neki tápot a 10-es lábnak. Ha mondjuk a végfok reagál a taperolásra, akkor visszarakod a bemeneteket és az előtte lévő IC bemenetét emeld fel és érintsd meg. Ha reagál, akkor nem kap jelet már az első IC sem. Ha nem reagál, akkor rossz az IC. Egyenlőre ennyi.
(#) fredee4444 hozzászólása Feb 7, 2014 /
 
Sziasztok.
Szerintetek az mitől lehet, hogy a tv keresés közben megtalálja a csatornákat, de továbbfut rajtuk, nem áll meg és nem menti el, pedig az adás kifogástalan. Egyébként crt tv, Samsung CK-5341T. EEprom hiba lehet?
(#) roymen válasza fredee4444 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szia! Nálam is volt ilyen hibával Samsung tv,bár más sasszéval.Azon az AFC tekercs elhangolódása okozta ezt a hibát.Nálad szerintem,a TDA8362-es KF (jungel)ic 2-es 3-as lábaira kapcsolódó AFT tekercs hangolásának hibája okozza, hogy nem áll meg, ha adót talál.Ezenkívül mérni kéne a 44-es lábon a feszültséget.Tápnál a 8V-os oldal,ill.a 12v-os oldal ellenőrzése.Tápot átmérni ERS-re,rossz kondikat cserélni.Egyenlőre ennyi.
(#) fredee4444 válasza roymen hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szia. Tényleg a tekercsen kellett csak állítani. Miközben kereste a csatornákat, lassan, folyamatosan állítottam a tekercset, míg végül megállt a keresés. Tehát jó lett. Köszönöm a segítséget.
(#) roymen válasza fredee4444 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Igazán nincs mit.Még annyi,ha biztosra akarsz menni,akkor a tuner AFT lábánál a C120 kondit is cseréld ki.Van hogy ilyen régi készüléknél kapacitás vesztett,és elhúzza a jelet.

Üdv.:Roymen
(#) bogumil13 válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Idézet:
„AKAI ATX-2160F”

Annyit füznék még hozzá h javitották már mert nem volt visszarakva az a csatlakozo ami a PTC mellett van és megy körbe a képcsövön.Ez okozhat a leitak szerinti hibát?
(#) kadarist válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szia!
Ez nem okozhat ilyen hibát.
(#) kolompararpad hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Van egy Funai tv 51-es és kép nincs de hang van.
Mi lehet a baj???
(#) BarnaPili válasza kolompararpad hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szia!
Nagyfesz van? Képcső fűt? Típus... ilyeneket adj meg,és tudunk valamit mondani.
István
(#) kolompararpad válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
képcső müködik
funai 51-es
(#) kolompararpad hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
tv2000a mk7 ca tv
(#) norbi0504 hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Sziasztok, lenne nekem egy olyan problémám, hogy a tv egyik napról a másikra elkezdett szagosodni, aztán 2-3 nap után már durrogott is (nem nálam, hanem egyik ismerősé a tv) ekkor gyorsan kihúzták és azóta is pihen, mivel nekik már nem kell, így lecsaptam rá. Amikor szagosodott, durrogott kifogástalanul üzemelt, semmit nem lehetett észre venni rajta. Tegnap szétszedtem, egy kondi sincs elpukkanva, sehol egy égés nyom a panelen. Leszámítva a sorkimenőt. Az egy helyen megvan égve: https://www.dropbox.com/sc/cgsdlc3tr2s9467/Ca7DAqv9nm

Találtam hozzá másikat olyan 6ezer ft, de a kérdésem az lenne, hogy ezek tönkre tudnak-e menni maguktól, vagy valami előidézi? A másik, hogy ezeket házilagosan ki lehet cserélni? kell-e beépítés után rajta állítani valamit (a két potin)? Valamint a képcső tetején levő gumi kupakot és kábelt hogy lehet eltávolítani? van ennek valami spéci módja vagy buktatója? válaszotokat előre is köszönöm


egyébként a tv típusa: 29pt8521 PHILIPS tudom, hogy idejét múlt a csöves tv, de ha 10-15ezerből helyre hozható, tökéletes lenne nekem a nyaralóba, oda sajnálnék kirakni egy 100ezres lcd-t amit lehet 2hét alatt ellopnának
(#) BarnaPili válasza kolompararpad hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Akkor most hogy érted azt,hogy nincs kép?Mi van a képernyőn? Fény,vagy sötét?
Ha a sorkimenőn az alsó potmétert feljebb tekered,látni valamit?
(#) kolompararpad hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
sőtét
(#) kolompararpad hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
nemlátni semit elég éles képevolt ecer katannt egyet elmetakép hang megvan
(#) zolika60 válasza norbi0504 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Tönkre mehet minden mástól függetlenül is. Ha van pákád kitudod cserélni. A gumi kupak alatt van egy kampós rugó amit össze kell nyomni, hogy kiakadjon a képcsőből. A a tappancsot felhajtod látszik. Hogy kell-e állítani rajta, majd csere után látod.
(#) dyrac hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Sziasztok!

Remélem kérhetem a segítségeteket.
Kaptam egy Goodmans nevű, szélesvásznú képcsöves tv- t. Akitől kaptam, azt mondta, hogy tavaly volt egy sorkimenő cserén, azon kívül nem volt még baj vele. Én viszont azt vettem észre, hogy világos képeken ( pld. rajzfilmeken ) szellemképes. Sötét képen nem nagyon véltem felfedezni, bár ha közelebbről nézem, akkor észrevehető a szellemkép. A kérdésem az, hogy ezt meg lehet szüntetni valahogy, okozhatja - e beltéri vevőegység csatlakozás vagy szerelő a lelke?
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) norbi0504 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Ha állítani kell rajta, ugye az egyik a sötétséget állítja rajta, a másik pedig az élességet, ezeket simán lehet szemre állítani, vagy, valami oszcilloszkópos állítás kell neki? Ha tegyük fel valami miatt ment tönkre, akkor azt hogy lehet megkeresni? minden egyes alkatrészt forrasszak ki (dióda ellenállás kondi) hogy tényleges értéken van-e?
(#) kadarist válasza norbi0504 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Szia!
Csak szemre állítsd, nem kell semmi extra.
(#) zolika60 válasza norbi0504 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
A szigetelés hibája miatt ment valószínűleg tönkre és ahogy kadarist mester írja elég szemre beállítani.
(#) norbi0504 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
köszi nektek,

Én is arra tudok gondolni, hogy ez csak az idő miatt ment tönkre, nem idézte ezt elő semmi, mert ahogy elmondták már 1-2 napja szaglott egy kicsit, csak nem tudták miből jön, aztán 2nap után elkezdett puffogni, gyorsan kihúzták. De nem volt ilyen, hogy elment a kép, kikapcsolt stb, csak gondolom ahogy égett át a szigetelés az szagosodott. Szerintem ha valami előidézte volna ezt, akkor pikk pakk tönkre megy, és elmegy a kép is, de ez csak saját vélemény lehet tévedek, nem értek hozzá
(#) kadarist válasza norbi0504 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
Ne gondolkozz sokat ezen, elromlott és kész. Milyen feliratok vannak a trafón?
(#) norbi0504 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2014 /
 
időközbe kivarázsoltam a tv-ből

Ez volt benne: https://www.dropbox.com/sc/viupqejw587u00m/pUQTmbz7o8


És ezt néztem hozzá: http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=eldor_13720130 vélemény? vagy nézzek máshol másfélét?
(#) kadarist válasza norbi0504 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Igen, jó, de itt van belőle van raktáron.
Következő: »»   925 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem