Fórum témák
» Több friss téma |
Érdekesség: leghokizik_a_nyomtatobol_keszult_robot
A TTL rendszeren belül nem feltétlenül kell optós leválasztás. A gond abból szokott adódni, hogy a csatlakozótól már más a táplálási körzet. Ha egy vezeték megszakad, vagy zárlat keletkezik, az visszahathat a PC-re is - emiatt jobb az opto. Végülis a cnc nem egy fix gép - mozog, rezeg. A kínai vezérlők meg jó koppintások - ha jó volt amiről másolták - jó a végeredmény is. Nem mellesleg - jobb a zavarvédelme is az optós kártyáknak.
A terminátor 2 című film ugrott be egyből róla: ".. a robot - sohasem panaszkodik, nem fárad el, csak teszi a dolgát...."
Alakul a cucc, készen van a marós kolléga. Mégis meg lehet ezt csinálni szimpla marással, nem kell ide lézer, meg vízvágás. Íme az eredmény.
Zsír! Szabad érdeklődni mennyi fájt ez így?
Na ez engem is érdekelne.... Mármint a piszkos anyagiak....
Ez igy ahogy a képen van 40e Ft. Az anyag megvolt.
Igen. Ez ennyi. És még azt mondom, hogy árában volt. Nagyon sok ember nem is vállalta. A vizes vágás lett volna magában 18000Ft. Ugye azt még körbe kell marni, könnyítések, csapágyfészek, furatok. Az sem lett volna olcsóbb.
Végül is ezt már "csak" össze kell legózni. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
Én nem könnyítettem volna ki a hidat. Szerintem kár volt. Minél nehezebb, annál masszívabb, annál kevésbé rezonál.
Sokat gondolkoztam ezen a könnyítésen, először még jobban ki volt könnyítve, ez már vastagított. Így is félek, mert maga a híd nagyon nehéz lesz.
Itt tartok a "nagy" géppel. Működik szépen, egyenlőre még nem tévesztett. A lézert hamarosan bekötöm és már csak az elszívást kell megoldani.
A pontosságot így azért nem lehet megmondani. Kell egy rögzített mikrométer és az mozgassa a mechanika. Ha 100-ból 100-szor századon belül lesz, akkor már jó.
Az orsó és a többi része innen van?
Csak az anya, az orsó olasz, még 2x1m van belőle, mert alapból kétoldali hajtást "álmodtam" neki. Jó ez a ZX100-as anya, a bronz anyákat úgy is piacra szántam.
Nem kell századra pontosnak lennie, mivel lézer lesz rajta. Órám már nincs sajnos, de kedden megmérem pontosan.
Sziasztok!
Kezdő CNC építő vagyok. Böngészek, olvasok, keresek-kutatok. Nagyon sok kérdésem van a témával kapcsolatban. Legfőképpen a motor és az elektronikája felől olvasgatok. mind a kettő terén 1k tól indulnak az árak. Viszont teljesen gagyit sem szeretnék összerakni. Hogyan válasszak hozzávalót, mi alapján? Ha valaki ráér és tud foglalkozni a kérdéseimmel szívesen zúdítom rá e-mailon is.
Üdv!
Szerintem ez az alkalmazástól függ. Milyen gépet szeretnél építeni? Mire szeretnéd használni?
Szia
Nem akarlak lelombozni, de mint egy másik kezdő a témában eddigi tapasztalataim alapjá a leg kisseb gondod lesz az elektronika, elösször inkább a mechanikán gondolkozz, és annak anyagszükségletéröl és beszerzéséröl. Csak ez közel 100 ropi alaphangon és a mechanikán kívűl nincs semmi benne, és egy jó tanács ha nincsenek jófajta párhuzam és derékszőg mérő eszközök, vagy egy benfentes ismerős akkor neki se álj, mert siratni fogod a pénzed ha belebugsz. De ha mégis nekifogsz gondolkozz el azon ,hogy a vezérlő szoftverbe bevitt anyagot és a szoftvert kezelni sem két napos tanulás. De ha mégis érdekel a dolog, akkor hajrá én drukolok, még annyit elösször ne összeálítást keres, hanem nézd meg hogy miképpen működik egy léptető motor és hogy lehet vezérelni
Jó mechanikát maró és eszterga nélkül nem lehet készíteni. Kompromisszumos mechanikát lehet készíteni kéziszerszámokkal is.
Gravírozni szeretnék vele. Van egy hobbi gravírozóm azzal lenne felszerelve.
Jogos a mechanikai felvetések. Igazán a megvezetését nem tudom olcsón kihozni. Sínek megy csapágyak sincsenek még hozzá. Arról azt olvastam hogy sima metrikus menetes orsóval is meg lehet oldani, de trapézmenetesen gondolkodom. Vagy kezdő - tapasztalatlan szinten jó a metrikus orsó? vannak ismerőseim.
Nem javaslom a sima metrikus menetes orsót (?) szárat. Minimum trapéz orsó 12X3, azt is rugós előfeszített anyával. (Kottyanás mentes verzió)
Jó összetett a szerkezete. Az a baj hogy a méretekkel nem vagyok tisztában és a hozzá kapcsolódó anyagokkal. Tehát az alapvető elemeihez. A mechanikájához nem sokat konyítok.
Eddig nem találtam egy jó leírást sem az összeállításához. Méretekkel, darabszámokkal. A képeket napestig el lehet nézegetni. Sok kitartásra lesz szükségem, ha tényleg szeretnék egy ilyet.
Nagyon jól kialakított szerkezete van a gépnek. És a gravírozás is pöpec. Ilyesmire gondoltam Te készítetted?
Azt nem figyeltem Csoda jól néz ki. Feljegyzéseid vannak az elkészítéséről? Kb mi pénzbe került.
Kedves druszám! Milyen szoftvert használtál? Nekem amúgy - sajnos a túl hegyes gravírtűkkel lett ilyen eredményem. A mechanika vibrációjából adódóan ugyanis pillanatok alatt elpattant a hegyük - amit nem vettem ézre, csak azt, hogy nem karcol. 90 fokos 0,3-as tű a legkisebb amit használni tudok emiatt. - No az nem törik
Sziasztok! Alumínium lemez megmunkálásában volna szükségem egy kis segítségre. Aki esetleg foglalkozik ilyennel, akár CNC géppel, legyen kedves privát üzenetet küldeni! Köszönöm!
Nekem is ma érkezett meg ez az USB CNC vezérlő. Első dolog ami felmerült, hogy MPG kézikereket hogyan tudok rá illeszteni az olcsóbb kategóriából. Erre gondolok például.
A másik, az I2C része, hogyan tudok adatokat irni olvasni a vezérlővel, pl. koordinátákat kiíratni egy LED kijelzőre. Tippem, hogy talán scripteket kell hozzá írni, de jó volna valami leírás hozzá, vagy valami regiszterkiosztás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |