Fórum témák
» Több friss téma |
- ADC és komparátor referencia,
- BOR beállítás, - sebesség határ, - kimenetek által vezérelt elemek: Elegendő lesz pl. a vezérelt tranzisztornak a bázisárama, FET -nek az Ugs, - bemeneti szintillesztések, - SMD tok esetén ICSP programozáskor külső tápot kellene használni a többi áramkör miatt, de a bulk erase minimum 4.5V -ot igényel. DIP tok forlalatban... A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Köszönöm a válaszokat, akkor lehet másként közelítem meg a dolgokat.
Adott egy rádiós modul ami 3.3V al megy, ezért gondoltam hogy a PIC is 3.3V ról menne, í szintillesztéssel így nem lenne gond. Kérdezek inkább mert nem teljesen vagyok biztos a dolgomban és elvégre ezért van a fórum. - Ha nem használok AD convertert (ADC gondolom ennek a rövidítése) akkor ezzel nem kell foglalkoznom? - BOR (ez az ami alacsony feszültségnél reseteli a PIC-et?) Ezzel mire kell figyelnem? confignál kikapcsolom és ennyi? - Sebesség határ alatt a 10Mhz maximum értendő? (Nekem most ennyi bőven elég lenne) - Figyelnem kell hogy olyan tranzisztort használjak aminek elég a 3.3V bázisáram a nyitáshoz? -bemeneti szintillesztések: digitális bemenetnél 3.3V a logikai 1-es érték, erre kel figyelni? - A programozásos rész nem tiszta, de másik megközelítés: Ha PICKit2 vel programozom 5V-on, külön nem a 3.3V os környezetben. Majd átrakom a "helyére" ahol már 3.3V os a környezet akkor ez így rendben van? Köszönöm előre is és elnézést az értetlenkedésért! Idézet: Leginkább arra, hogy nehogy magasabb szintre legyen állítva a resetelési szint, mint a tervbe vett tápfeszültség... (Önprogramozásra képes PIC-nél nem célszerű letiltani a BOR-t!) „BOR (ez az ami alacsony feszültségnél reseteli a PIC-et?) Ezzel mire kell figyelnem?”
Próbálom kibogarászni az adatlapot, de nem teljesen tiszta. BOR azt csinálja hogy ha a a tápfeszültség egy bizonyos szint alá esik akkor reseteli a PIC-et?
A 16f886 adatlapján jól vettem ki hogy az opciók: 2.1V vagy 4.0V? (vagy kikapcsolom) Ergo ha én 3.3V ról szeretném működtetni akkor be kell állítanom hogy ez 2.1V legyen, ha nem ez az alapértelmezett. Másra kell figyelni ezzel kapcsolatban? Köszönöm! Idézet: Pontosabban: resetben tartja.„BOR azt csinálja hogy ha a a tápfeszültség egy bizonyos szint alá esik akkor reseteli a PIC-et?” Idézet: Igen. „Ergo ha én 3.3V ról szeretném működtetni akkor be kell állítanom hogy ez 2.1V legyen”
Köszönöm, utolsó kérdés ezzel kapcsolatban:
Ha a tápfeszültség vissza tér határérték fölé akkor megy a PIC tovább, resetből indul, mintha most kapott volna tápot és indulna? (Ha jól értem.)
Resetből indul, ami nem azonos a power-up resettel. Bővebben lásd: adatlap, felhasználói kézikönyv.
Ezekre gondoltam.... Ha más környezetben programozod, mint ahol használod, akkor foglalat és DIP tokozás.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy db 18F2550 programozásában. Nem vagyok jártas a témában, nem csináltam még ilyet és csak ezt az egyet kellene felprogramoznom, de ezért nem szeretnék építeni égetőt. Valaki Budapesten fel tudná nekem programozni? Ugyanígy van egy db AVR-em is (ATMega644), amit hasonlóképp fel kellene programozni. Ebben is segítséget szeretnék kérni. Előre köszönöm!
Sziasztok! Szeretném a Microstick 2 kártyámat csatlakoztatni az MPLAB-hoz de inaktív a Starter Kits-menüpont. Mi lehet a probléma? A számítógép szerint az eszköz használatra kész.
Idézet: Valószínűleg a Configure/Select Device menüben olyan eszköz van kiválasztva, amit a Microstick II. nem támogat. „Mi lehet a probléma?”
Az MPLAB v8.70 ezek szerint nem támogatja a PIC24FJ64GB002-t, a többit viszont igen!
ez az sd foglalat szerintetek szintillesztett? Vagy ezt csak akkor tudom meg ha ráadom az 5 voltot és megmérem mennyi lesz az érintkezőkön?
Idézet: Nem úgy néz ki. Csak egy 5v -> 3,3 V-os feszültségstabilizátort látok rajta, meg néhány soros ellenállást. Ennek ellenére Arduino kompatibilisnek hirdetik. Szóval lehet próbálkozni... Bővebben: Link „ez az sd foglalat szerintetek szintillesztett?” A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Sziasztok! Megépítettem ezt a fordulatszámmérőt. Remekül működik viszont a tesztek során azt vettem észre, hogy kb 4500-ig mér, utána a fordulat növekedésével elölről kezdi a számolást. Nagy fordulatoknál is már, csak hát igazából nem lehet tudni mennyi az annyi.
Gondolom "csak" a szoftveren kellene változtatni a méréshatár kiterjesztéséhez. Ehhez szeretnék egy kis útmutatást kérni, mert a forráskód ráadásul több darabban van és azt sem tudom melyikhez kéne nyúlni. Köszönöm!
Autónak, vagy ventilátornak méred a fordulatszámát?
A fordulatonkénti impulzusjelet milyen módszerrel veszed le a motorról?
Igazából univerzális dologra használom. A jeladó optokapu amiben forog egy tárcsa amin két bemetszés van.
Sziasztok!
Valami miatt nem működik a PICKIT3 programozóm. Egész pontosan MPLABX nem tudja programozni a chipet. Ezt mondja: "The programmer could not be started: Could not connect to tool hardware: PICkit3PlatformTool, com.microchip.mplab.mdbcore.PICKit3Tool.PICkit3DbgToolManager" Felraktam a PICKIT3 v3.10 tool-t is, ebben működik a programozás. De azért kellene a MPLABX-ben, mert ott tudnám debugolni a kódot. MPLABX 1.95-ben is már jött ez a hiba, de most upgradeltem MPLABX 2.0 és XC8 1.3-ra, ugyanaz a probléma. Nézegettem más fórumokat, de nem találtam megoldást...
Szia!
Nem használom még az MPLABX-et, de úgy tudom, hogy van hozzá egy "MPLAB Device Driver Switcher", amivel kiválaszthatod, hogy melyik programozó készüléket használod/engedélyezed az MPLABX alatt! Ez be van állítva ?!
Szia!
Őszintén szólva megnéztem, de ha jól emlékszem nem láttam a PICKIT3 ott (másik gépen vagyok most) A project beállításoknál adtam hozzá a PICKIT3, és eddig működött. Volt egszer olyan, hogy át kellett állítani a Vdd-t 5V-ról kisebbre, de most még akkor is ezt a hibát dobja, ha kikattintom a Power option-t. Te milyen IDE-t használsz? Tudsz debugolni? Mert simán váltok bármire, ha lehet debugolni.
Igen, ilyen javaslatot én is láttam, de ez egy régi laptop nincs usb3-ja. habár win7 van rajta. Persze már átdugtam másik USB-be is ...
Hogy mit változtattam? Szerintem felraktam a PICKIT3 v3.10 programozó tool-t (majdnem ugyanolyan UI van mint a PICKIT2-nél). Viszont pont ezzel tudom programozni a chipet. De debug az csak MPLABX-ben megy
Mintha olyant hallottam volna hogy a pickit3 nem tudja meghajtani az áramkört. Szóval probáld ki úgy hogy kivülröl táplálod az áramkört meg az pk3 ról.
Én is kipróbáltam. Felraktam a 2.0 verziót, és nem működött vele. A leggyorsabb megoldás a 1.xx verzió visszarakása volt .
Most megnéztem a device driver switcher-t
Real ICE ICD3 PM3 PIC32 SK van felsorolva a Tool Group and Action list box-ba Sztem ez egyik sem a PICKIT3 ...
OK,
Megvan a megoldás miért nem működött MPLAB alatt a PICKIT3. Említettem, hogy felraktam a PICkit 3 Programmer App and Scripting Tool v3.10 (Bővebben: Link) Ahhoz, hogy ezt tudjam használni le kellett töltenem egy firmware-t (vmi <PK3OSxxxxxx.hex>) És most olvastam a readme file-ba, hogy ha Idézet: „Please be aware that this OS is not compatible with MPLAB IDE, so to be able to talk to MPLAB IDE again, <Tools/Revert to MPLAB mode> will need to be selected. This reverts the PICkit 3 to bootloader mode so that MPLAB IDE can update the PICkit 3 with MPLAB IDE compatible firmware.” Innentől fogva megy a programozás MPLABX-n, minden gond nélkül! Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |