Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv,meglett a hiba, a malomkerék menetzárlatos. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Van itt egy szakadt ellenállás, és nem értem. 5 sávos, sárga , ibolya, - eddig ok - ezüst ,
arany , fehér. A színkódok alapján az utolsó három nem lehet ott ahol van. Mekkora lehet ez az ellenállás?
Szia!
Vedd négysávosnak. 0,47 ohm. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
Kössz! Raktam bele egy 27 ohmost, az füstöl kissé, és nem indul vele, tehát biztos, hogy kisebb kell bele, mint 27 ohm.
Sziasztok˘!van egy daewoo DTH-29U7K-100D tv-m ehez kellene egy kapcsolasi rajz.Előre is köszönöm.
Mondom: 0,47 ohm. Hol van ez az ellenállás?
Szia!
Mindig sassziszámra (chassis) keresünk! Eredmény: Bővebben: Link.
A tápban a trafó lába és a + között. A tekercs másik fele megy a FET-re.
Mi a tévé típusa, már csak hogy esetleg rajz lenne-e hozzá.
Ez az a bizonyos Alfa Centauri készülék.
Raktam bele egy 1 ohmosat, kis idő múlva kiverte a biztit, zárlatos lett a FET. IC előtte cserélve volt. Pedig ez csak az oszcilláció hiánya miatt történhetett!!
Esetleg nem nem a source-re van kötve ez az ellenállás?
De oda van kötve.
Akkor nem a plusz-ra van kötve. Mi a kontroller IC típusa?
Nem jó mondtam az egészet! A + ezen az ellenálláson keresztül a trafó lábára megy, és a tekercs másik fele megy a Fet re. A FETre közvetlenül a - van kötve. Nincs rajzom és úgy kellett lekövetnem. De úgy látszik ilyen idők következnek!! Most kaptam egy Orion T2040MJ készüléket,
Aminek biztos, hogy sorkimenő gondja van, de nem találok ilyet a neten. Ami rá van írva: MHF 318-24-0407. Így nem találom. A ferrit magon van ez: M6 22 2 . Erre az M6 - os autópálya dolgai jönnek be. Próbáltam a készülék típusa szerint, az sem vezetett eredményre. Tudod esetleg milyen sorkimenő való ebbe? Vagy valakinek volt már ilyen gondja, vagy van ilyen sorkimenője? Az IC TDA 4605. Ezen volt a felírat: 4605-7. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Szerintem EZ jó helyette.
Ez utóbbi a saszi szám alapján megvan!
Sziasztok.
Hozzám került egy Nokia Hotel TV 1730HS. Annyi a gond vele, hogy nem tudok rájönni hogyan kell a csatornakereső menüt előhozni. Eredeti távja van de egyik gomb sem hozza elő. Ha valaki esetleg talákozott ilyennel, vagy van ötlete hogy mi a tehendő, nagyon megköszönném a segítségét.
Szia! Az elején van egy kis leirás,hátha jó..
Szia!
Köszi a leírást, de ezen a távirányítón nincsenek rajta azok a gombok amit a leírás tartalmaz.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy a képen látható jelenség mindenképp képcső gyengeségre utal? A fényerő "felénél" már elkezd negatívba menni. Kikapcsolásnál meg összehúzódik a kép egy ponttá.
Én is így gondolom...
Szia! Ilyenkor milyen lehetőségeim vannak? Kis külső trafóról 7-8V-al való fűtést azt ismerem.. Esetleg az NTK ellenállással párhuzamosan egy másik ugyanolyan NTK? Amúgy ez egy Tungsram A 59-23 W/T cső.
Gondolom csatorna keresésre külön táv van, hogy a lakók csak azt nézhessék amiért fizettek. Próbáld egy univerzális távval. Például ilyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Ezt a csövet meg lehetne próbálni regenerálni.Kicsit kétesélyes a dolog,de sikerülhet.Az ezüstösödés tipikus gyenge cső jellemző.Ha nem sokat fog menni,elég megfűteni a csövet,ahogy írtad.
Szerintem is ez lehet a furfang a dologban.
Ahogy utána olvasgattam, az eredeti távja is jó lehet csak azok a gombok amelyik nyitná a menüt, le vannak hagyva a külső burkolatról. Eredetileg ott van. De ez csak akkor használható ha szétszedett állapotban használom a távirányítót.
Nem kizárt. A gyári távjában is egy ITT IC van. Van itt nekem valahol még olyan. Meg kell próbálni.
üdv mindenkinek
THOMSON Type:633/TX807C EX 51-es olyat csinál,kb 20 mpként kikapcsol meg vissza.Mindegy h kék háttér van éppen,v adás megy.Nyüszitö fülsértö hanggal történik vissza kapcsoláskor eröteljesebb aztán megszünik mig ujjra ki nem kapcsol.Viszont AV üzemben nem kapcsol ki ha mondjuk DVDröl megy,de olyan alapzaj van a hangban mint mikor a rádiot hangoljuk ez egyforma erösségü ha elnémitom vagy hangot adok mindegy,a kép teljesen jó. Mi lehet a gond?Hol keressem a hibát? Megköszönöm a hozzászolásokat! A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |