Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ezt egy DC motor vezérléshez lehetne jól használni, akár irányváltással is. Köszönöm.
Tehát minél több timer annál több független PWM?
Mi a különbség a két féle, ECCP <> CCP PWM periféria között?
Mit kell tudni róluk?
Az ECCP hardware-ből kezeli a félhidas és a teljes hidas meghajtást is, beleértve a félhíd alsó és felső fele közti időzítéseket is (nehogy összenyitás miatt zárlat legyen).
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Pic menüt szeretnék készíteni egy alkalmazásomhoz. Menü, mentés, fel, le, Menü felépítése fő menü almenu1 -menu1 amenu2 -menu1 -menu2 stb... köszi Tamás
Üdv!
Egy PIC-es eszköznek a menüjét szeretnéd elkészíteni? Vagy milyen alkalmazáshoz? Milyen nyelven? Kicsit bővebben fogalmazd meg a kérdésed kérlek! Amúgy, egy menü meg nem egy bonyolult dolog, feltételes elágazások sorozara. Ha foglalkoztál már programozással, akkor azt ismerned kell.
Egy alkalmazáshoz kéne, két fix idő menüből kiválasztva és lehessen állítani az időt.
Mondjuk c nyelven. Még nem programoztam...
Gondolom ezt pcb12-nek akartad címezni...
Én sajnos C-ben nem tudok segíteni, majd a többiek. BASIC-ben vagyok jártas, ha jó abban is, akkor később tudok mutatni rá példát.
Sziasztok
Egyirányú, vezeték nélküli adatátvitelt szeretnék megvalósítani két pic közt pár 10m-es adó-vevő távolsággal. Másodpercenként pár kB menne át max. Az érdekelne hogy mi ennek a legegyszerűbb, és minél olcsóbb módja. Köszi
Talán egy pár NRF24L01 2.4GHz Wireless Transceiver Modul a legolcsóbb megoldás (E-bay beszerzéssel) Bővebben: Link
Mondjátok meg nekem, hogyan lehet véletlen számot generálni PIC-el? Aztán azt a számot használnám tovább.
Mi a legegyszerűbb módszer? És lehetőleg "ismétlés mentes". Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Olcsónak olcsó, de a kezelése nem éppen egyszerű. HM-868 pl. egyszerűbb.
Szia,
bocsánat, hogy csak most válaszolok, köszönöm a javaslatokat. Tekintve, hogy elektronikába bizonytalan vagyok szeretném pontosítani, jól gondolom-e az alábbiakat. gondolom 1A-ig kell méretezni (100mA nem elég), így a 7805 kellene. Jelenleg itt HEStoreban ez van.Bővebben: Link Ahogy ennek a doksijába látom bemenetre 0.1uF, kimenetre 2.2µF kondi kell. Ezek szerint nem kell neki semmi más (diódán kívül, amit említettél)?
Köszi, mivel nem igazán értek a programozáshoz szívesen fogadom segítségedet.
Esetleg random függvénnyel.
Az eredményt be raknám egy váltózóba és azt használnám fel. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Van a HeStore -ben L7805 is. Elemes tápláláshoz nem túl szerencsés a kb. 6mA saját árama miatt. Arra kell ügyelni, hogy a bemenő feszültsége mindenkor a kimeneti + 3V legyen (min. 8V). 1A áram esetén jókora hűtőfelület kell rá (panel kialakításánál ügyelni az elhelyezésére).
A bemenetére (a dióda és a 7805 1. lábát összekötő vezeték és a föld közé egy 10 .. 100 µF elektrolit kondenzátor ajánlott). Ha huzamosabb időre kellene nagyobb áram (sok LED, hétszegmenses kijelzők), egy transzformátor, diódahíd és 1000µF elektrolit kondenzátor használata kifizetődőbb. Ekkor a soros dióda elhagyható.
Nem használt A/D bemenet mésérének felhasználása egy psoudo dandom generátor indítására...
Ne haragudj, én ebbe már belebonyolódtam. Amiket írtál teljesen jogos, mert igen, tervezem, hogy LCD, meg ledet rakok a PIC-re (habár még csak belekapok mindenfélébe ...) Akkor lehet, hogy vmi általános megoldás kellene, ami menne trafóval is, elemmel is. Amit ajánlottál LCM3 cikket, abba lévő táprésze használható? Vagy vmi más áramkört? Előre is köszönöm!
Két felhasználás lehet:
Elemes: pl. LCD, mérőkörök ld. LCM3. Ide nem a 7805 -öt (6mA) ajánlottam, hanem a max. 100mA -es 78L05 -öt (3mA) vagy az LP2950CZ-5.0 -öt (75uA). A 7805 és a 78L05 zabálni fogja az elemeket. Sok terhelés, összesen max. 1A: LED -ek, hétszegmenses kijelzők: Ide ajánlottam a 7805 -öt hűtéssel. Az elemek helyett ajánlottam a transzformátoros tápot (esetleg egy alkalmas telefontöltőt, az USB -s típus 5V -ot ad ki.). Persze egy nagyobb terhelésre készített táppal járatható egy kisebb fogyasztású áramkör is. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Pontosan egy random függvényt kell előállítani, viszont a 16F PIC-ekben ilyenről biztosan nem tudok, hogy létezne! Tehát erre kell megoldás, a random számra.
Miért nem jó az analóg bemenettel generált indulási érték?
Ha jól értelek, mérjek egy A/D bementet, amit nem használok. Hagyjam lógva a lábat és amikor rámérek, akkor azzal az értékkel egy TIMER-t futtassak meg?
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben, addig elkezdek gondolkodni rajta. Esetleg tegyek egy 0-5V 50Hz-es váltót az AD-re és olvassam le? Csak az meg fix, és kiszámítható. Ötlet jöhet még, az egyikből csak lesz random generátor! A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Éppen írtam a hozzászólásom...
De jónak tűnik, csak a megvalósítást jól gondolom-e? Lásd fentebb! Köszi.
Szimplán megméred az AD értékét és az lesz a kiinduló értéked. Utána már lehet bűvölni pszeudo random generátorral, mindig más lesz az érték.
Elnézésed kérem, tényleg nem láttam és a random generator keresés sem volt eredményes.
Hali. Vettem egy ilyen PIC égetőt. Létezik hozzá itt olyan adapteregység is, ami jó minden PIChez?
Szia! Ha csak a DIP tokos PIC-eket nézed akkor sem hiszem hogy van "minden az egyben" ICSP adapter, sőt! Igazábol ha egy családon belül (pl:16F-esek) akarsz különböző lábszámú eszközöket programozni, akkor neten találhatsz adapter terveket. Bár szerintem egyszerűbb megoldás, ha egy dugaszolós panelen összerakod az adott PIC-lábaihoz alkalmazkodva. Legalábbis amatőr szinten ez bőven megteszi, nem tudom milyen igényeket kell kiszolgálnia.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |