Fórum témák
» Több friss téma |
Srácok a C18 fordító programot honnét tudom letölteni?
Nem találom sehol. A többi programot megtaláltam már, jó pár nekem is megvolt, de ez a C18 nincs meg. Tudtok konkrét linket hozzá? Idézet: „Srácok a C18 fordító programot honnét tudom letölteni?” Innen: www.microchip.com/C18 Kattintani kell a Documentation & Software feliratra. A standard eval és a lite változat ingyenesen használható. Az upgrade verzió - ahogy a neve is mondja - csak akkor települ, ha volt már előtte legálisan vásárolt példány (vagy kevésbé legálisan használt okosítás) telepítve. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Sziasztok.
Olyan lehetőséget keresek, ahol egy pic külső jelet figyel s aszerint változtatja meg hogy melyik benne levő subrutint futtatja. Én infra vevőre gondoltam. Ez esetben elég ha csak az két lábára kötök egy infra tranyót, infra diódát s utána softveresen a megfelelő kódsort figyelem, ami lehet akár egy közönséges tv távirányitó is, vagy ennél több kell? Esetleg jobb ötlet van? Akusztikus, vagy bármi más? Nekem az infra tűnik a legjobb ötletnek.
Köszi, közben már lejött.
Feltelepítettem mindent és úgy csinálom ahogyan a leírás mutatja, pontról-pontra, de még is van pár gondom. 1. hivatkozik a leírás egy piccolo_config.h fájlra melyet letölteni nem lehet 2. mikor mindent megcsinálok a programban (MPLAB IDE v8.15a) felül rányomok a "make" gombra ami elviekben lefordítaná a programot (vagy az nem arra szolgál?) és kiírja, hogy: Build Failed Mit csinálok rosszul? Project-et elkészítem a leírás szerint, hozzácsatolom a ledflash fájlt és berakom a kimásolt kódot. becsatolom neki a letöltött piccolo_all.h állományt is. Valamit benézek? (Egyelőre csak a program részével foglalkozom, elektronikát még nem építettem meg.) A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Közben annyira haladtam, hogy megtaláltam minden olyan fájlt ami kellene fog nekem.
Becsatolom ami meg van adva és beállítom az elérési útvonalakat is. Szóval most már minden meg van, hogy jó legyen és: Build Failed :S
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Igen, pic kit 2 azért kellett mert itthon nincs rs232 egyik gépen sem, ráadásul mit veszek bolti pic az üres, ezért bootloaderes egységeim sem nagyon vannak. Macera az itthoni elindulás, márpedig beadandót kéne csinálni... Ezek alapján megpróbálok átszokni c-re és Mplabx-et használni, remélem elviszi a gép.
Következő hibaüzenetem jön:
Idézet: „Release build of project `C:\PIC18F4550\ch08\ledflash.mcp' started. Fri Feb 28 14:24:45 2014 ---------------------------------------------------------------------- Make: The target "C:\PIC18F4550\ch08\ledflash.o" is out of date. Executing: "C:\mcc18\bin\mcc18.exe" -p=18F4550 /i"C:\mcc18\include" -I"C:\mcc18\h" -I"C:\mcc18\lib" "ledflash.c" -fo="ledflash.o" -Ou- -Ot- -Ob- -Op- -Or- -Od- -Opa- Unknown processor '18F4550' Halting build on first failure as requested. ---------------------------------------------------------------------- Release build of project `C:\PIC18F4550\ch08\ledflash.mcp' failed. Fri Feb 28 14:24:45 2014 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED ”
Két lehetőség van:
1. Vagy oda telepíted a programokat, ahol a projektek feltételezik (C:\Program Files\Microchip\MCC18\) - Win7 esetén az is megoldás, ha átlinkeled a c:\MCC18 könyvtárat a fönti címre) 2. Vagy nekiesel és az összes .mcp állományban átírod a telepítési útvonalakat (nem nagy gond, lévén szöveges állományok)
1db ledflash.mcp fájlom van abban meg teljesen jó helyre mutatnak az útvonalak.
A projektet én indítottam és a megfelelő könyvtárszerzeketett adtam meg neki révén nálam kicsit másképp vannak mint az alap leírás. De kipróbálok egy már kész projektet átírva az útvonalakat hátha az jó lesz.
Csatoltam képet.
Minden útvonal megfelelő... Átírtam egy már kész projekt útvonalát és ez is hibás igaz itt már nem a chip-re hivatkozik. Átállítva Release-re ugyan ez a gond, csak nem írja a Debugot... A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Idézet: Akkor valami mégsincs beállítva az MPLAB-ban.„Couldn't locate build tool.” Neki kell állni az MPLAB Project menü Set Language Tool Locations pontjában, s a Microchip C18 Toolsuita alatt minden elérési útvonalat be kell állítani! Szerencsés esetben ezt csak egyszer kell megcsinálni a telepítés után. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Kezdem elveszíteni a fonalat: kép lejjebb..
"MPLAB Project menü Set Language Tool Locations" beállítva, Projekt a leírtaknak megfelelően végig járva, Fájlok becsatolva, Fordítás előtt release-ra állítva, Minden útvonalat ellenőriztem és minden be van állítva és még is szarakodik nekem. Van esetleg amit kifelejtek? Képen összeszedtem a főbb beállításokat. Valamit nem jól csinálok, de hogy mit az passz... Programozó vagyok így van fogalmam egy pár dologról és nem szoktam ennyit ügyetlenkedni... legalább is eddig ez nem volt jellemző..
Sziasztok! Egy 18F67K90-nek a 4 HW-es PWM modulját próbálom életre kelteni, de a timer6 valamiért nem akar elindulni.. A timer2 simán indul (bsf T2CON,2)-re. MPLAB sim-mel sétálok a kódon, és a timereket a watch ablakban nézem. Elvileg a páros számú timerek egyformák, mégis csak a T2 kezelhető.
Az adatlap Table 6-1 5. megjegyzése:
Idézet: „Addresses, EF4h through F5Fh, are also used by SFRs, but are not part of the Access RAM. Users must always load the proper BSR value to access these registers.” T6CON : 0xF39, PR6 : 0xF3A A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Nahát, ezen elsiklottam. Eddig nem volt szükségem a BSR reg használatára... Köszi!
A movff utasítás mindkét helyen a teljes címet tartalmazza, ha ezt használod, nem kell beállítani a BSR -t. pl. movff WREG, PR6
A legújabb fordítót töltötted le, vagy az archive-ból valami régebbit?
Köszi! Ez szimpatikusabb
Elsőnek a megadott MPLAB IDE v8.15a vezát.
És most pedig az elérhető legújabbat ami a v8.92 Már mindent próbáltam de ugyan az mint az utolsó képen. Sehogy sem akarja az igazságot. Kezdem magam felhúzni rajta... Fordítóból C18 v2.20 11 April 2003 A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Ha nem ebben a sorrenben raktad fel, akkor kezdd előlről:
Elsőnek az MPLAB-ot kell feltenni. Utána a C18-at. A legfrissebb C18-hoz (v3.47) nyilvan a legfrissebb, vagy ahhoz közeli MPLAB kell. C18-nál engedni kell, hogy a PATH-ba bekerüljön az elérési útvonal (ha egy CMD ablakban kiadod plédául az "mcc18 -p18f4550 --help-config" parancsot, akkor az fusson le, és ne azt mondja, hogy ismeretlen parancs. Idézet: Ez ősrégi, ezért nem ismeri! „Fordítóból C18 v2.20 11 April 2003” Innen töltsd le: Bővebben: Link
Na ezt már szeretem (A program régi volt, mármint a fordító..)
BUILD SUCCEEDED Akkor végre a program beizzításán túl vagyok. Megjön a cucc, megépítem a teszt nyákomat és akkor tovább léphetek. Köszönöm az eddigi segítséget és tanácsot. Jelentkezem ha előre lépés történik. Tuti e fogok még akadni.. Uraim, létezik ehhez a programhoz olyan kiegészítő program amelyen virtuálisan megépíttető egy kapcsolás és utána tesztelhető a megírt program? YouTube-n mint ha láttam volna ilyet.? A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
C18 v2.20 11 April 2003 ???
Jó, hogy nem működött.
Közben elkezdtem belemélyedni a bankváltásokba, (mert a movff wreg, xy mégsem olyan elegáns). Rájöttem hogy az MPLAB program memória ablakbában a lefordított kódot ha "machine" alatt nézem, mutatja hogy melyik Access és Banked, ebből rájöttem arra is hogy pár regisztert (pl ANCON0) amit azthittem, hogy feltöltöttem adattal, valójában nem történt meg (Watch ablakból kiderült)... (Eddig főleg olyan 18F-esekkel foglalkoztam amikben minden SFR elérhető volt access-ből.)
Esetleg tudnál küldeni nekem egy linket?
Bár kizárt, hogy ezt le tudjam tölteni ahogyan nézegetem a neten Esetleg neked vagy valakinek megvan?
Közben még is megtaláltam a kiegészítőt, de mivel wamp szerverem is üzemel így a 8000-es port hibával kiakad.
Illetve az IP-re is hibát dob. Van esetleg ötlet vagy tapasztalat milyen beállításokat használjak ebben az esetben? |
Bejelentkezés
Hirdetés |