Fórum témák
» Több friss téma |
Egyetlen baj lehet, a tranzisztor (vagy a tipusa) nem jó .
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
A tranyó jó, meg olyan mint a kapcs. rajzon. Kaptam olyan tippet, hogy a potit cseréljem nagyobbra 47-100k. Majd holnap kiderül.
A problémám még mindig fennáll! Potit cseréltem 150 k-ra. Tranzisztor jó benne!????
Trimmer potmétert 470k-ra cserélve már működik!!!
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Köszi az infót! Marad így megférnek egymás mellett.
Sziasztok!
A fotón látható kijelzővel találkozott már valaki? A lábszáma 16, de nem HD44780 vezérlővel megy, hanem Mitsubishi M38067MC-vel és a kiosztása sem olyan, mint a HD-nek. Annyit tudok róla, hogy telefonokban használják (pl Nortel), és 2x20 karakteres. Szeretném életre kelteni, de anélkül, hogy közben tönkrevágnám, így minden hasznos infónak örülnék. Előre is köszi.
hello!
a segítségetek szeretném kérni. adott egy 4*20as lcd kijelző amit régóta használtam párhuzamos porton. most ezt lecseréltem egy grafikus kijelzőre és mivel feleslegessé vált szeretném a routeremen használni, viszont oda usb-s illetsztés kéne. hogyan lehet ezt megvalósítani? van valakinek ötlete, tapasztalata? a szoftveres részét megoldom de a hardvereset nem tudom köszönöm
Bocsánat... Igaz nem helyesírási tanácsot kértem. Közben meglett amit kerestem.
A képeken látható LCD kijelzőt és általában azokat a kijelzőket, amelyeken látszik, hogy kétsorosnak készült, de feszültséget adva rá, csak egy sor kel életre, lehetne-e kétsorosként életre kelteni?
Itt: Bővebben: Link van egy parancs "Funkciók" néven, azzal lehet beállítani hogy 2 soros legyen a kijelző.
Pl.: '00111000' = 8 bites (DB0..DB7), 2 soros, 5x7 pixeles mód.
Sziasztok!
Látott már valaki ilyen LCD-t? Műanyag burkolat alatt egy vékony COG van. Nincs rajta semmi típusszám, se értelmes jelzés, csak egy talán a SGD lcd gyártó jele. Grafikus mono LCD. 128x64 felbontásban. Háttérvilágítás külön. 14 lábú fóliakábelen 2 GND, 2 külön táp mérhető ki, a többi adat/reset/vezérlők lehetnek. Tud valaki valamilyen infót adni lábkiosztásról? driver feszültségek? (talán pénztárgép vagy mérleg lehetett?) A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Egy 16X4-es LCD háttér világításos kijelző háttér LED-re milyen ellenállást lehet tenni, ami jó? Mert az adatlap szerint - ha jól olvastam/értelmeztem, akkor- több, mint 200mA-t eszik a LED, ami kicsit hihetetlen. Ezért kérdezem.
Köszi!
Nem lehet, hogy a 200 mA az a felső határ, ami fölött füstbe fog menni az egész? Üzemi áramként én is eléggé soknak tartom. Meghajtanám 10 mA körül, baja nem lehet tőle, ellenben megmutatja, mekkorát érdemes a nagyobb értékek irányába lépni.
LCD 16x4 adatlap
Azt írja, hogy a 220mA az a normál üzemmód, 440mA az "absolute maximum ratings" Jobban átnéztem az adatlapot, 3-6,8R ellenállást javasolnak, és 1/2W-os. Én akkor 2db 20R építek be párhuzamosan, ez 10R (SMD 1206) Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Nem értem, miért jó az LCD kis fogyasztását tönkrevágni egy ennyire éhes háttérvilágítással, de ha a gyártó szerint ez kell neki, nincs mit tenni.
Én mondjuk biztosan megnézném, hogyan lehetne rá egy másik fényforrást bűvészkedni...
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. Ennek fényében tervezem az áramkört tovább.
Szia!
Bár már írták, de én is csak megerősíteni tudom, hogy a 200mA háttérvilágításnak nem szokatlan ezeknél az LCD kijelzőknél.
Tud valaki itthon boltot, ahol lehet kapni 16x4 vagy 20x4-es LCD alfanumerikus kijelzőt, aminek nagyok a karakterei (mondjuk 9x4mm körüli)? Külföldi cégeknél találtam, de itthon nem.
Az nem jó, mindenképpen 2-nél több sor kellene.
A Farnellnél meg nagyságrendi tévedések vannak, annyi pénzből már HD monitort veszek
Ez egy komolyabb készülékbe lesz (villanyóra vizsgáló) ami valószínű gyártásba fog menni, így itt nem tudok ilyesmiket csinálni. Most csak azért lenne jó itthoni hely, mert addig a prototípust el tudnám készíteni, nem kéne 2 hetet várnom mire megjön Kínából.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Szia Pici!
A feltöltött kép nagyon hasonlít egy asztali telefonban használt lcd típushoz. Ehhez Bővebben: Link
Sziasztok!
Az alábbi lcd kijelzőt szeretném működésre bírni. Forrasztások rendben,táp rendben. Kérdésem: mérhetek-e valamit a kijelző lábain,hogy kiderüljön az lcd rossz, vagy más áramköri hiba van? Valamelyik IC közvetlenül vezérli az lcd-t? Megköszönök minden hozzászólást Üdv:clipart
Sziasztok!
Létezik 4x20, HD44780 -as fekete-fehér LCD? Tehát fekete a háttér, fehér a szöveg. Mert én csak OLED kijelzőt találtam, az meg nem HD44780... Köszönöm A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014
Köszi! Ilyesmit én is találtam, csak ez sajnos nem 4x20 -as.
Sziasztok!
(Bocsi ha rossz helyre írok, sok lcd-s téma van..) A minap egyik ismerősöm hozott egy Väderstad vetőgép kezelőpaneljét azzal a hibával, hogy csíkos, nem működik rendesen a kijelzője. Szétszedtem, egy külön kis panelon van egy 128x128-as lcd kijelző ezt kéne kicserélni, de semmi infót nem találok róla, annyi van ráírva hogy; DGL-1801 YG-4ZA Találtam egy típust GDM128128D ennek megegyezik a lábkiosztása mármint ami a panelra van írva és a fizikai méretei is, ezzel helyettesíthető? Vagy tudtok megoldást erre, találkozott már valaki ilyesmivel?
Senki?
Ha a fizikai méretek stimmelnek (beépítés miatt) A panelra írt lábkiosztások stimmelnek csak mondjuk más a vezérlő típusa akkor helyettesíthető azzal a típussal?
Sziasztok!
Egy kijelzőnél a dimension pontosan mit takar? Van egy GPS-em, aminek berepedt a kijelzője. Találtam hasonlókat, de ez a dimension nem egyezik meg. Illetve még fényerősségben térnek el. Tudnátok nekem segíteni, hogy melyik lenne megfelelő? Ilyen kijelzőm van. Ezeket találtam: 1 2 3 4 Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |