Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Fényképekkel nem sokra megyünk. Mérd ki, hogy a kapcsoló melyik állásban mit hova kapcsol. Az a biztos.
Reménykedj, hogy a fokozatkapcsolója sokáig bírja, mert ilyet nem biztos hogy tudsz venni, de ha mégis, akkor gép árának feléért.
Sziasztok szakik! Elkelne egy kis segitseg a heggeszto aparatok koreben. 50X50X2-es zartszelvenyt szeretnek heggeszteni, de nem tudom melyik tipust vegyem meg. Hallottam migekrol, magokrol, tigekrol, de melyik a szamomra a legmegfelelobb? Szeretnek olyat, amihez nem kell gaz es "folyamatos" elektrodas legyen. Segitsetek, melyik tipus ez es hany amperesnek kell lennie, mert jo minosegu varratot kell keszitenem, mert utanfutot kellene csinalnom nehany darabot.
Koszi a valaszod elore is.
Hát akkor csak MIG gép jöhet szóba és porbeles huzalt kell használnod. Pénteken linkeltem ide egy gépet, az alkalmas erre. Porbeles hegesztésnél csak nagy jó minőségű huzalt használj, mert rengeteg olyan Kínából behozott huzal van forgalomban amivel képtelenség hegeszteni.
Koszi. Tehat MIG. Csak annyi kerdesem lenne, hogy honnan tudjam az ebay-on, hogy nem kinai, mert ami nem kinai az hamisitvany(by Radio 88 Szeged)?
Ha találsz valamit, kérdezz privátban és segítek választani.
Sziasztok
Tavaly vásároltam a Vaterán egy TRAKIS 250 KOMPAKT tip CO hegesztőgépet. A masina nagyon siralmas állapotban volt, szakszerűtlen javítások nyomai látszottak szerencsétlenen. Így nem maradt más nekiláttam a restaurálásnak,azért írom így mert már nem mai gyerekről van szó, Kb 30 éves lehet a széria, így már veteránnak számít, Nagyon sok jó tanácsot kaptam PHILLE 80 És M PISTI Forumozó társunktól, Ezúton is köszönöm nekik. Leírnám a felújítás menetét és pár képet csatolok róla.
A gépet darabokra szedtem. és mivel a Fő trafó is le volt részben égve nekiláttam a tekercselésnek És a készülékház átfestéséhez
Összedobtam egy tekercselő masinát és nekiláttam a trafó javításnak
régi tekercs lebontása, menetszámok pontos leszámolása, mert doksi nuku
És jöhet az új tekercs elkészítése 1.8 huzal 3 szállal
Tekercset több rétegben Gemini 2K parkett lakkal beitattam
Jöhet a trafó összeépítése. a két oszlop összehegesztése, És az üzemi próba. a próba során szembesültem egy problémával a régi 8 állású fok kapcsoló egyszerre hibásan 2 tekercsvéget is össze kapcsolt így csak a szerencsének és odafigyelésnek köszönhetem .hogy nem égett le a primer is.
Ez volt az eredeti kapcsoló De jött a gond ilyet beszerezni reménytelennel látszott, Tehát marad a kapcsoló átépítése más tipussal
Az új kapcsoló TOREX4071 elég sok fejtöréssel de megtörtént az átépítés
Feszültség alá helyeztem a trafót
Üresjárásban a következő egyen feszültségszinteket mértem.... Fokozat Feszültség 1.. 16,9v 2 19,8v 3 22,6v 4 25,7v 5 29,5v 6 32,8v 7 38,5v 8 43,6v
A trafó jól funkcionál jöhet a vezérlés elkészítése, Gép eredetileg evvel a vez panellel volt szerelve,
Ez már egy elavult vezérlés ezért egy WEL 3,3 került beépítésre A fokozat kapcsolóra prespánból csináltam egy védelmet a szennyeződések talán így nem érik
ÚJ vez trafó is került a gépbe 100V/A 230/24V Mágneskapcsoló és gáz szelep is cserélve lett. Teljes újra vezetékezés
Beépítettem még 2 hővédelmet klikxont a két tekercsre 90c fok A működtető trafó primerjével van sorban ha netán túlmelegedés van bontja a műk trafó primerjét és így nincs vezérlés, Az előlapon elhelyeztem egy jelző lámpát ami akkor jelez ha a klixon bont.
Az előtoló motor is fel lett újítva Régi és felújított
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
És végre elérkeztem az előlap készítéshez Letraset feliratozás utána Geminivel lefújtam Tudom hogy matt lakk jobb lett volna de ez volt És rákerültek a poti gombok is
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Jött a nyúzó próba de pár perc hegesztés után bezárlatosodott a 4 egyenyirányító diódából 1
167 A mértem a díóda lábán. De ilyet sem igazán könnyű lett volna beszerezni Így átépítettem mind a 4 et SIEMENS 200A es re Ezek a fajta díódák voltak eredetileg A hűtőventi is Tisztításon esett át A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
A dióda csere után szuper a gép Vékony lemezzel és vastagabb anyaggal is jól elboldogul Igaz most 0.8 huzal van fent Így a max áramot még nem tudtam felnyomni De majd veszek 1 vagy 1.2 est és azzal lehet majd nyúzni a gépet
És még egyszer nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek aki hozzáértésével segítette munkámat A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Remek munkát végeztél, csak gratulálni tudok hozzá. A felújítás közben megismerted a gépedet töviről hegyire, minden alkatrészét ismersz. Így-ha esetleg elromlik-nem lesz probléma a javítása. Gratulálok.
Én javítás után egy ilyen géppel hegesztettem 290A-al , persze a huzal 1,2-es volt. Na nem folyamatosan, csak kíváncsi voltam arra hogy mit tud a gép.
Ez igen,minden elismerésem,látszik a gondos munka és a gyümölcse.
Amikor elkezdtem olvasni a történetet,majd eljutottam a diódákig,vártam,könyörögtem,imádkoztam a csattanóért,azt hittem nem lesz tovább,mondtam magamban,írd már le légyszi mi a vége,mert megöl a kíváncsiság,nem tudok aludni az éjjel,nem lehet,hogy a legjobb résznél maradjon abba a fojtatás. Meghallottad könyörgésem,köszönöm és gratulálok!
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat. Próbáltam úgy felújítani a gépet hogy lehetőség szerint jó és szakszerű legyen,
Üdv Frici
Gratula, szép munka! Csak hiányolom a fokozatkapcsolóról a zacskót. Így tele fog menni porral. Valami ilyesmire gondolok:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |