Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Akinek megvan az ötös találat, annak már ez nem is olyan drága.
Már egy ideje létezik.
Vannak durvábbak is.
Ez tényleg új dolog? Ha igen, és nincs önkisülés, akkor igen jó dolog.
Bővebben: Link
Biztos kis vízturbina van benne, amit valami halacska hajt
Szerintem egy béka van benne, ami a mancsával egy kurblival generátort hajt,a mit egyenirányítanak, szűrnek, stabilizálnak, és kapcsolóüzemű táppal 1,5V-ra csökkentenek, majd megint stabilizálnak.
Á, én jobbat találok fel.
Abba is víz kell, ami belül egy kis vízesésen folyik le, így hajtja egy turbinával a generátort. A generátort hajtó turbina kötöttforgású. Ha lemerül az elem, csak meg kell fordítani. Mint a homokórát
Hát ezzel el tudnék szórakozni egy darabig. Hangot ad ki és villog.
Jópofa. A 80-as évek végén szórakozott az egyik kollégám - unalomig - egy szinusz generátorral. Addig játszott vele, amíg tökéletes lecsengésű hullámformát nem sikerült csinálnia. Üvegpohártól a gongig - volt minden. Kár, hogy az idegeimet egy kicsit már megviselte egy idő után Amúgy tök egyszerű alapokból indult. Fázistolós RC oszcillátor adta az alapot, aztán szűrők. EL kell ismernem, minden negatívuma ellenére - az üvegcsilingelés a legtisztább volt, amit elektronikától hallottam.
Helló,
Ez nem más, mint egy klasszikus szén-cink elem, csak az elektrolithoz a vizet közvetlenül a felhasználás előtt kell hozzáadni... Itt van a felépítése... Összehasonlításként pedig a szén-cink elemé. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Ezt már láttam régebben is, és akkor is az volt a gyanúm, hogy valami fake dolog. Ha nem vas akkor nem mágneses. Ha vas, az meg 760 fok körül elveszíti a mágnesességét, tehát hamarabb le kéne esnie minthogy elolvadjon.
A legfelső menet ellentétesen van tekerve az alsókhoz képest. Ez is számíthat.
Az indukálódott örvényáram mágneses mezőt is gerjeszt, és ennek a mezőnek a visszahatása okozza a lebegést, mindaddig, míg a fém, (alumínium a link szerint) nem éri el a cseppfolyós állapotot.
Akkor ezen a téren még művelődnöm kell. És, hogyha alumínium, akkor az hogy mágneses?
Amiben áram folyik, azt egyúttal mágneses erővonalak veszik körül. Ezt az alu tömböt egy darab rövidrezárt menetként kell elképzelni, amelyben nagy áram kering, az indukciós hurok által gerjesztve. A nagy áram velejárója a kialakuló mágneses mező, amitől, ahogy az előzőekben írtam képes lebegni, az anyag cseppfolyósodásáig. Ha nem lenne gravítáció, akkor azon túl is...
Idézet: „Ha nem lenne gravítáció, akkor azon túl is...” Sőt így már áram se kellene hozzá...
Igen, a felső menet fordítva van tekerve. Tehát, ellenkező irányú mágneses teret állít elő, vagyis (elvileg ) van olyan rész, ahol nincs mágneses tér. Úgynéz ki, hogy e körül lebeg az aludarab. Lehetséges, hogyha nem lenne ez a fordított mágneses tér, akkor egyszerűen kilökné az aludarabot a tekercs? Hiszen, az aludarabban keletkező örvényáram okozta mágneses tér ellene hat az őt létrehozó mágneses térnek. A fordított egy menet meg visszanyomja az aludarabot. Valahol beáll egy egyensúly.
Idézet: „Hiszen, az aludarabban keletkező örvényáram okozta mágneses tér ellene hat az őt létrehozó mágneses térnek.” Pont ezért leesne. De mivel van egy ellentétes menet, így nem tudja teljesen kikompenzálni és érvényesül egy vonzóerő - vagy taszító - felfele.
Szerintem nem az ellentétes menet a magyarázat, hanem a tekercs kúp alakja. Az alsó részében nagyobb a térerő (a kúp tengelyvonalában), ami felfelé taszítja a testet, mint felül. Ezért áll be az egyensúly.
Érdekes, ez is valami újrafeltalált dolog. Talán annyi előnye van, hogy évekig eláll, és szükség esetén bármikor beüzemelhető.
Pont kedvenc villanymozdonyomról készült elég szerencsétlen videót néztem, és elég érdekes, dologra bukkantam. Szerintem hülyeség, mert semmi köze a fázistényezőnek a feszültséghez. 3:00-tól van.
Bővebben: Link
Van, mert ha nem egységnyi akkor meddő képződik, ami hasznos munkát nem végez. Viszont a valós, wattos teljesítményigény adott. Tehát az P = U * I * cosφ -t csökkenti a cosφ, mert nem 1, akkor ugyanahhoz a valós teljesítményhez, ennek megvalósításához növelni kell az U-t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |