Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mikró trafóból lehetne e co2 hegesztőt csinálni? Elég szoros lenne e a csatolás ha primert meghagyom és a szekundert áttekerem? 3db trafóm van erre a célra! Válaszokat előre is köszönöm!
Az az induktivitás nagyon kevés. Fojtónak nem kell zárt vas, sőt nem is igazán jó,különösen Co.nak nem. Egy 4x4cm-es kb.20-25cm hosszú trafólemez kötegre feltekersz 30-35 menetet a szekunder huzallal azonos méretű huzalból, és kész is a fojtó.
Lehet, ha csak kísérletezni akarsz. Ha hegeszteni is, ahhoz egy trafó kevés, ha három db-nak a vasát összefogod, akkor a vaskeresztmetszet elég, de az ablakméret kicsi a megfelelő mennyiségű huzalhoz. Erre a célra jobb egy lényegesen nagyobb trafó, ahol van hely az ablakban.
Sziasztok!
Van egy Kemppi 150 esem 1989-ből, ujjabban azt csinálja, hogy nincs ereje az ívnek, így nem olvad be! T151-100 thyristorok vannak benne, én azokra gyanakszom. Valakinek ötlet vagy tapasztalat?
Néhány fotót mellékelhetnél a gép belsejéről. Nem valószínű hogy tirisztor hiba, mert az nem szokott "elgyengülni" . Valószínűbb egy fojtózárlat vagy - ha van benne kondi az egyenirányító után- akkor kondi kiszáradás.
Tisztelt forumtarsak. Szegitsegeteket kerem a WEL 3-1 tipusu panal bekotesi rajzara valamint a ponenciometerek ertekere ,Koszonom Tistelettel Laci
Ezt keresed:
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
Ez 1-3, nem 3-1.
Szerintem ez lesz:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=184499 De ha tennél fel egy képet róla azonnal meg tudnám mondani. Most nem ugrik be melyik az...
Koszonom szepen a gyors segitseget,megprobalok este egy kepet feltenni Nadyon koszonom Laci
Itt egy másik:
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
Azt vettem észre hogy ha max amperen hegesztek vele, akkor beolvad. De az ív hangja nem folyamatos!
Itt lesznek a képek. Elöre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
Köszönöm a képeket. A kapcsolási rajzot próbáld feltenni letölthető formában, hogy nagyítható legyen, mert így nem sokat látok belőle.
Szia
Ha a kép alján, a szövegre kattintasz, akkor, csak a képet, tölti le ha arra kattintasz, nagyítja, majd válaszd a mentés másképp, és a gépeden lesz ott meg a megfelelő képnézegetővel, akkorára nagyítod amekkorára akarod. üdv. Legalábbis nekem síkerült. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
A fenébe! Most vettem észre , hogy a cseretelepen tiszta argon palackot adtak keverék helyett!
Mit gondoltok ,lehet hogy ez a baj?
Ez biztosan nem baj, az ívnek égni kell védőgáz nélkül is, csak vacak lesz a varrat. Az argon védőgáznál és argonos kevertgáznál lényegesen magasabb az ív hőmérséklete, emiatt alacsonyabb fokozatban lehet ugyanazt a hegesztési teljesítményt elvégezni mint tiszta szénsav gázzal. A rajz közben okafogyottá vált, mivel megtaláltam a neten. Annyi kiderül a rajzból, hogy nem egyszerűen csak tirisztoros a teljesítményszabályozás, de még trükköznek is vele a fojtó középmegcsapolása és a főtrafó középmegcsapolása közé betett Vg 103 tirisztor segítségével. A működés megértéséhez jó lenne az A001 vezérlőkártya rajza is, de azt sajnos nem találom a neten. Enélkül viszont csak találgatni lehet, abba viszont nem bocsátkozom. Ha viszont az A001 kártya rajzát meg tudod szerezni, az sokat lendíthet a dolgon. Ettől függetlenül az A001 kártya nyák oldaláról egy jó fotót készíthetnél, és ha ide nem fér fel, (nagyobb lesz mint 2Mb) akkor küldd el privát levélben . Hátha segíthet.
Köszönöm a hasznos tanácsot, de az én szemeim már kissé öregek(mint én is )így hát szívesebben nézegetem az alapból jó minőségű képeket. A kis felbontású képek nagyításával a feliratok minősége romlik, ezért számomra ugyanúgy olvashatatlan marad, mintha képet nem nagyítottam volna. A probléma közben megoldódott, mert megtaláltam a rajzot a neten.
nagyon megköszöntetném ha valaki tudna feltenni rajzot, és alkatrész listát a WEL3-3 típusú elektromos panelról! Eddig csak a bekötést találtam meg! panelom egyfolytában kapcsolás és poti nélkül egy bizonyos fordulaton előtol! köszönöm előre is a segitséget!
Sziasztok!
Vettem egy heggesztőt,de sajna nem úgy dolgozik ahogy kéne.Taknyol,magas csomókat csinál,lenne valakinek ötlete az okáról? Raktam fel képet a gépről,mert számomra az sem egyértelmű,hogy hány ampert kellene tudnia.0.6-os drtóttal csinálja ezt. A képeket nem én csináltam,de pont ilyen a ketyere. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Rajzot nem fogsz találni sehol, mert a gyártója nem adja ki senkinek. Így látatlanban szerintem a BDW 83-as tranzisztor zárlatos.
Kb 140A-es lehet a gép. Csomókat akkor csinál, ha nincs meg a szükséges ívfeszültség. Ennek oka lehet meghibásodott diódahíd, fokozatkapcsoló, mágneskapcsoló (ami ebben valószínű hogy nincs), vagy valamilyen csatlakozási hiba. Mérd meg az üresjárási feszültséget, majd hegesztés közben is.
Van lakatfogóm és van digiméterem is de nagyo n nem értek hozzá,hol és mit mérjek.
Ha kifejtenéd egy kicsit bővebben....
Hát ha feszültséget sem tudsz mérni, akkor lehet jobb lenne szervizbe vinni a gépet.
Lehet,hogy igazad van de ha leírtad volna azzal többet segítettél volna.
Pl.primer tekercs kezdőszál és első csapolás között)vagy valami hasonló. Azért köszi,hogy egyáltalán válaszra méltattál!
Miután meggyőződtél arról, hogy a munkakábel hibátlan, akkor egyenfeszültséget kell mérni a testcsipesz és a tolóműre menő kábel között úgy, hogy megnyomod a pisztolygombot és méred a feszültséget hegesztés nélkül, majd hegesztés közben.
Azóta annyi változás van,hogy egyre szebb a varrat.olvastam valahol:a sok állás nem tesz jót a munkakábelnek.Nos ez a gép elég sokat állt használatlanúl.
Azért majd mérek feszt!Köszönöm a türelmedet!
Mértem egyenfeszt.
Üresben: 4.:26V 3.:24V 2.:23V 1.:22V hegesztés alatt olyan szinten ingadozik,hogy nem bírtam lejegyezni még 500V felett is járt.Lehet ilyen vagy nem jó a műszarom? A többit már nem is mértem. Egyébként 4-es fokozaton néha a0.8as fűrészlapot átégeti,nem egy erőmű. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Köszi!
Van még egy hálózati transzformátorom. A külső mérete: 145mm széles 130mm magas 68mm a pakettvastagság. A közepe 45mmx 68mm (30 négyzet cm). Ezzel szerinted érdemes foglalkozni? Vagy ez is kevés egy barkács co-hoz. Nekem 0,8 és 1-es lemezekhez kellene a gép. Valahol a fórum elején már valaki próbálkozott ilyen vasmaggal csak sajnos az eredményről nem számolt be. Ő ezt a mellékelt képet csatolta. Válaszod előre is köszi!
Előlapja alapján max. 80 A-t tud. 0,6-os huzalhoz elég lenne. Valamelyik dióda megszakadhatott. Hegesztés közben legfeljebb mutatós (Deprez) műszerrel lehet közelítő eredményt mérni. Az olcsóbb digitális kitér a hitéből. Nagyon drága digitális műszer, ami megbirkózik ilyen feladattal.
Mint írod, kis gyakorlatozás után javult. Húzd ki a bovdent, alaposan rázd ki és fúvasd ki sűrített levegővel! A lerakódott por ronda dolgokra képes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |