Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   130 / 276
(#) medvegyg hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mikró trafóból lehetne e co2 hegesztőt csinálni? Elég szoros lenne e a csatolás ha primert meghagyom és a szekundert áttekerem? 3db trafóm van erre a célra!

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) mpisti válasza virtualm hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Az az induktivitás nagyon kevés. Fojtónak nem kell zárt vas, sőt nem is igazán jó,különösen Co.nak nem. Egy 4x4cm-es kb.20-25cm hosszú trafólemez kötegre feltekersz 30-35 menetet a szekunder huzallal azonos méretű huzalból, és kész is a fojtó.
(#) mpisti válasza medvegyg hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Lehet, ha csak kísérletezni akarsz. Ha hegeszteni is, ahhoz egy trafó kevés, ha három db-nak a vasát összefogod, akkor a vaskeresztmetszet elég, de az ablakméret kicsi a megfelelő mennyiségű huzalhoz. Erre a célra jobb egy lényegesen nagyobb trafó, ahol van hely az ablakban.
(#) fatom1983 hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Kemppi 150 esem 1989-ből, ujjabban azt csinálja, hogy nincs ereje az ívnek, így nem olvad be!
T151-100 thyristorok vannak benne, én azokra gyanakszom.
Valakinek ötlet vagy tapasztalat?
(#) mpisti válasza fatom1983 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Néhány fotót mellékelhetnél a gép belsejéről. Nem valószínű hogy tirisztor hiba, mert az nem szokott "elgyengülni" . Valószínűbb egy fojtózárlat vagy - ha van benne kondi az egyenirányító után- akkor kondi kiszáradás.
(#) Mjdl hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Tisztelt forumtarsak. Szegitsegeteket kerem a WEL 3-1 tipusu panal bekotesi rajzara valamint a ponenciometerek ertekere ,Koszonom Tistelettel Laci
(#) kralikandras válasza Mjdl hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Ezt keresed:
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014

1-3BEK~1.JPG

(#) Phile80 válasza kralikandras hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Ez 1-3, nem 3-1.
(#) Phile80 válasza Mjdl hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szerintem ez lesz:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=184499
De ha tennél fel egy képet róla azonnal meg tudnám mondani. Most nem ugrik be melyik az...
(#) Mjdl hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Koszonom szepen a gyors segitseget,megprobalok este egy kepet feltenni Nadyon koszonom Laci
(#) kralikandras válasza Mjdl hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Itt egy másik:

WEL3-3b.gif

(#) fatom1983 hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Azt vettem észre hogy ha max amperen hegesztek vele, akkor beolvad. De az ív hangja nem folyamatos!
Itt lesznek a képek.
Elöre is köszönöm!

Köszönöm a képeket. A kapcsolási rajzot próbáld feltenni letölthető formában, hogy nagyítható legyen, mert így nem sokat látok belőle.
(#) fongab válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szia
Ha a kép alján, a szövegre kattintasz, akkor, csak a képet, tölti le ha arra kattintasz, nagyítja, majd válaszd a mentés másképp, és a gépeden lesz ott meg a megfelelő képnézegetővel, akkorára nagyítod amekkorára akarod.

üdv.

Legalábbis nekem síkerült.
(#) fatom1983 hozzászólása Ápr 17, 2014 /

A fenébe! Most vettem észre , hogy a cseretelepen tiszta argon palackot adtak keverék helyett!
Mit gondoltok ,lehet hogy ez a baj?

Ez biztosan nem baj, az ívnek égni kell védőgáz nélkül is, csak vacak lesz a varrat. Az argon védőgáznál és argonos kevertgáznál lényegesen magasabb az ív hőmérséklete, emiatt alacsonyabb fokozatban lehet ugyanazt a hegesztési teljesítményt elvégezni mint tiszta szénsav gázzal. A rajz közben okafogyottá vált, mivel megtaláltam a neten. Annyi kiderül a rajzból, hogy nem egyszerűen csak tirisztoros a teljesítményszabályozás, de még trükköznek is vele a fojtó középmegcsapolása és a főtrafó középmegcsapolása közé betett Vg 103 tirisztor segítségével. A működés megértéséhez jó lenne az A001 vezérlőkártya rajza is, de azt sajnos nem találom a neten. Enélkül viszont csak találgatni lehet, abba viszont nem bocsátkozom. Ha viszont az A001 kártya rajzát meg tudod szerezni, az sokat lendíthet a dolgon. Ettől függetlenül az A001 kártya nyák oldaláról egy jó fotót készíthetnél, és ha ide nem fér fel, (nagyobb lesz mint 2Mb) akkor küldd el privát levélben . Hátha segíthet.
(#) mpisti válasza fongab hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Köszönöm a hasznos tanácsot, de az én szemeim már kissé öregek(mint én is )így hát szívesebben nézegetem az alapból jó minőségű képeket. A kis felbontású képek nagyításával a feliratok minősége romlik, ezért számomra ugyanúgy olvashatatlan marad, mintha képet nem nagyítottam volna. A probléma közben megoldódott, mert megtaláltam a rajzot a neten.
(#) zoki hozzászólása Ápr 17, 2014 /

nagyon megköszöntetném ha valaki tudna feltenni rajzot, és alkatrész listát a WEL3-3 típusú elektromos panelról! Eddig csak a bekötést találtam meg! panelom egyfolytában kapcsolás és poti nélkül egy bizonyos fordulaton előtol! köszönöm előre is a segitséget!
(#) gaga1 hozzászólása Ápr 18, 2014 /

Sziasztok!
Vettem egy heggesztőt,de sajna nem úgy dolgozik ahogy kéne.Taknyol,magas csomókat csinál,lenne valakinek ötlete az okáról?
Raktam fel képet a gépről,mert számomra az sem egyértelmű,hogy hány ampert kellene tudnia.0.6-os drtóttal csinálja ezt.
A képeket nem én csináltam,de pont ilyen a ketyere.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) Phile80 válasza zoki hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Rajzot nem fogsz találni sehol, mert a gyártója nem adja ki senkinek. Így látatlanban szerintem a BDW 83-as tranzisztor zárlatos.
(#) Phile80 válasza gaga1 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Kb 140A-es lehet a gép. Csomókat akkor csinál, ha nincs meg a szükséges ívfeszültség. Ennek oka lehet meghibásodott diódahíd, fokozatkapcsoló, mágneskapcsoló (ami ebben valószínű hogy nincs), vagy valamilyen csatlakozási hiba. Mérd meg az üresjárási feszültséget, majd hegesztés közben is.
(#) gaga1 válasza Phile80 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Van lakatfogóm és van digiméterem is de nagyo n nem értek hozzá,hol és mit mérjek.
Ha kifejtenéd egy kicsit bővebben....

Hát ha feszültséget sem tudsz mérni, akkor lehet jobb lenne szervizbe vinni a gépet.

Lehet,hogy igazad van de ha leírtad volna azzal többet segítettél volna.
Pl.primer tekercs kezdőszál és első csapolás között)vagy valami hasonló.
Azért köszi,hogy egyáltalán válaszra méltattál!

Miután meggyőződtél arról, hogy a munkakábel hibátlan, akkor egyenfeszültséget kell mérni a testcsipesz és a tolóműre menő kábel között úgy, hogy megnyomod a pisztolygombot és méred a feszültséget hegesztés nélkül, majd hegesztés közben.

Azóta annyi változás van,hogy egyre szebb a varrat.olvastam valahol:a sok állás nem tesz jót a munkakábelnek.Nos ez a gép elég sokat állt használatlanúl.
Azért majd mérek feszt!Köszönöm a türelmedet!

Áramátadót illik cserélni.

Mértem egyenfeszt.
Üresben:
4.:26V
3.:24V
2.:23V
1.:22V

hegesztés alatt olyan szinten ingadozik,hogy nem bírtam lejegyezni
még 500V felett is járt.Lehet ilyen vagy nem jó a műszarom? A többit már nem is mértem.

Egyébként 4-es fokozaton néha a0.8as fűrészlapot átégeti,nem egy erőmű.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) medvegyg válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Köszi!

Van még egy hálózati transzformátorom. A külső mérete: 145mm széles 130mm magas 68mm a pakettvastagság. A közepe 45mmx 68mm (30 négyzet cm). Ezzel szerinted érdemes foglalkozni? Vagy ez is kevés egy barkács co-hoz. Nekem 0,8 és 1-es lemezekhez kellene a gép. Valahol a fórum elején már valaki próbálkozott ilyen vasmaggal csak sajnos az eredményről nem számolt be. Ő ezt a mellékelt képet csatolta.

Válaszod előre is köszi!

Dok1.docx

(#) erbe válasza gaga1 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Előlapja alapján max. 80 A-t tud. 0,6-os huzalhoz elég lenne. Valamelyik dióda megszakadhatott. Hegesztés közben legfeljebb mutatós (Deprez) műszerrel lehet közelítő eredményt mérni. Az olcsóbb digitális kitér a hitéből. Nagyon drága digitális műszer, ami megbirkózik ilyen feladattal.
Mint írod, kis gyakorlatozás után javult. Húzd ki a bovdent, alaposan rázd ki és fúvasd ki sűrített levegővel! A lerakódott por ronda dolgokra képes.
Következő: »»   130 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem