Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hát sajnos akkor így jártam, meg az akkuk is. Eddig ilyen akkutöltőim voltak, és ilyenben is gondolkoztam, ezért épült ez meg így,, egy legközelebbi akkutöltős munkánál majd figyelek rá.
Szia!
Folyasztószert egyáltalán nem használok, csak ami az ónban van. Mielőtt elkezdek forrasztani 300-320-as papírral csiszolom a lemezt, tulajdonképpen ezzel szedem le a festéket a nyákról. Ónt ólomtartalmút használok (nem vagyok híve az ólommentes forrasztásnak), egy technikaszertárból előkerült ősrégi 2mm-est a nagyobb lábak, hűtőbordák beforrasztásához (semmi információm nincsen róla, csak, hogy gyantás), a kisebb alkatrészekhez, smd-hez pedig EZT. SMD-t szoktam úgy forrasztani, hogy a felesleges ónt, hogy dekoratív legyen gyantával átitatott 3 eres kábelből kibontott vezetékkel szoktam "leszippantani". A páka nem egy nagy dobás, egy ILYET használok, 24V/20W. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
2 órás elfoglaltság délutánra , igaz a nyák már kész volt hozzá .
Nem rossz, de én a szekunder kimenetnél a csavar környékén belül ragasztanék egy műanyag lapot, a kúszóáram elkerülése végett.
Üdv
Üdvözletem uraim!
Elkészültem az első vasalt nyákommal, a forrasztóállomásII-höz. (kelett 3-4 kísérlet a papír miatt) Kisebb javításokat kellett csinálnom a kritikus pontokon, néhol meg is forrasztottam próbából, és nem is zárlatos a kritikus helyeken .... de talán csúnya is emiatt. Készen picit fényesítettem volna de ledörzsöltem egy huzalt - ezt áthidalással tervezem orvosolni. Méret: 72x47.5 mm. Szerintetek jó ez így ha működőképes, vagy ez az alja és csináljak újat? P.S.: Tervezek még rá kémiai ónozást. Ez fontos? Más vegyszerrel védjem készen?(pl. akrill lakk) A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
Jo lett, ahhoz kepest hogy elso, szep. Vedelemnek miutan kimarattad, csiszold megint le finom smirglivel fenyesre, es festekoldoban feloldott fenyogyantaval kend be. Ez megvedi az oxidaciotol, es a forrasztaban is segit.
Hová ragasztanál ? Kúszóáram ?
Szép lett, jó lett!
A doboz jól látom, hogy PVC cső? És mivel van lezárva?
Igen 110-es pvc cső 180mm -es darab a vége 10mm -es danamid átmérő 110 majd 5mm átmérő 106mm, és a képen látható szintén danamid alaplap ... nagyon egyszerű és a célnak megfelel.
Üdv. Szili83.
Először normál nyomtatópapírral (Staples normal cpoy paper van ráírva) csináltam és ráfujtam alkoholt (ahogy talán vicsys mutatja a jutubos videóján) de az nem lett olyan jó, még egy kis gyakorlás vagy jobb alkohol és ment volna az is. Apró hibák voltak benne. A mostanihoz kaptam valamiféle fényesebb nyomtatópapírt vagy mi az, már sárgák a szélein meg picit keményebb is meg nem is olyan vékony de így sikerült. Legközelebbire veszek műnyomó papírt.
Vicsys biztos nem, mert fotózással készít nyákot...
A danamid elég nagymértékben vízszívó, szabadban, ha megázik párhuzamos terhelést jelent a kerítésdrót mellett.
A "danamid" anyaga:polietilén (lágyítószer nélkül), inkább víztaszító.
És P20-al? Mert úgy látom, én vagyok az utolsó P20 mohikán. Vagy talán még ketten vagyunk? Nekem a legegyszerűbb, és legbiztosabb.
Helló!
Sikerült után építeni Analóg LED-es órát , ami tökéletesen működik eddig. Mivel Szerbiában nem kaptam olyan alkatrészeket ami a kapcsolásban található, így minimális szinten módosítani kellett a kapcsolási rajzot. Itt egy videó működés közben.
Létezik olyan is de gondolod pont ezt szúrtam ki erre a célra ?
Bővebben: Link Az általam alkalmazottat évekig is áztathatod a vizben nem történik semmi ! Egyéb iránt ha valaki ilyen pásztort telepit gondolod hogy a szabad ég alá telepiti ? A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
A pásztortelepítésről nincs kiforrott véleményem, de előfordulhat a külszíni használat, pláne ha a gazda nem tájékozódott előzőleg.
Mit is akartál mutatni a linken?
Akkor hárman, mert én is p20-as vagyok. Ragaszkodom a jól bevált technológiához.
Szerbusztok!
Most fejeztem be a labortáp/Forrasztóállomás előlapjának munkálatait. Üdv.
Sziasztok!
Elkészültem egy Fuzz Lab torzítópedállal.
Áruld el légyszíves, miként tudod por és szösz mentesen lefújni a lemezt. Nekem még soha nem sikerült, pedig az elsőnek már van vagy 40 éve.
Sziasztok!
A már meglevő hangsugárzóimat ruháztam fel új előlappal. Az eddigi hangszóró rácsokat lecserélve a teljes front oldal kapott rácsot és szivacsot. Ha szükséges lenne az előlapok levétele, akkor a kiszedésükben a "logo" mint fogantyú funkcionál (mivel rendesen szorulnak a rácsok a helyükön így nem csavarhúzóval kell kifeszegetni őket).
Üdvözletem mindenkinek!
Én egy saját tervezésű digitálisan beállítható és programozható labortápegységet építettem. Paraméterei az alábbiak: Uki=00.00V-40.00V (10mV felbontással programozható) Iki=0.000A-4.000A (1mA felbontással programozható) Over Voltage Protection:0-40V (programozható) Over Current Protection:0-4A (programozható) Over Temperature Protection:0-150 fok Celsius (programozható) 50 beállítási érték menthető el, amelyeket 100ms-os lépésközzel egymás után autómatikusan is ki tud adni. Kikapcsoláskor elmenti az aktuális értékeket és a kimenet állapotát, amelyeket bekapcsoláskor visszatölt. A kijelzőn látható értékeket a hátulján elhelyezett és galvanikusan leválasztott RS232-es soros porton is kiadja. Üdv.
Ez nagyon komoly lett! Jó használatot hozzá!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |