Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   26 / 731
(#) aflmor válasza k-o-v-i hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

...elsőre azt hittem viccnek szántad a kérdést! Már látom hogy nem
"hagyományosnál", alapterület x magasság
... míg a többiek a térfogatszámítást tanulták, te mit csináltál -> ?

(ha Ladára gondoltál, ott van 1,2; 1,3 ; 1,5 literes, Nivába még 1,7-es is
(#) k-o-v-i válasza aflmor hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Engem össze vissza zavartak...evel a számolassal

mindegy felteszem a láda rajzot...számoljátok ki nekem ))))))))))

bass.JPG

(#) Kovidivi válasza k-o-v-i hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Kérlek ne hozz szégyent a Kovács névre
(#) szamóca válasza k-o-v-i hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Bruttó:178,75l
Nettó:144,6l
ha 19mm-es bútorlapot használsz.
De ha ez vicc, és szív..sz,megbosszúlom :boxer:
(#) k-o-v-i válasza szamóca hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Basszus én kiszámoltam, kerek perec ennyi jött ki nekem is! S a hüje román forumon vitatkoztak, hogy hüjeségeket szamolok

Mégis ott voltam matek orán

Erről a hangszórorol van szó ....

HPIM0466.JPG

(#) k-o-v-i hozzászólása Jan 10, 2008 /

Szerintetek jo lessz ez a lada! Ennek a hangszoronak!
Csak annyit tudok hogy 40 cm 8 ohmos es 150w rms!
tobb info nincs!
(#) Master_of_the_web hozzászólása Jan 10, 2008 /

Helló!

Építettem régebben egy szubládát AHX2530 hanszóróval, akkoriban nagyon kellett, ezért nem néztem utána a részleteknek csak csináltam neki egyszerűen egy nagy kocka alakú dobozt az űrtartalom alapján, ami mint utólag kiderült nemjó, mert kioltják egymást a hangok.

Szeretném átépíteni a ládát, minél egyszerűbben, úúgy gondoltam, hogy egyszerűen az egyik feléből levágok egy oylan 10 cm-t. Így már nem lenne kocka. Szerintetek ez így okés lenne, javulna a hangzása? Ami érdekelne, az, hogy mennyire számít a láda formája, mert a JBL eléggé lapos formát ad.

A másik az, hogy aki használta ezt a sugárzót, az milyen mértekkel, készíttette el a ládát.
Gondolom, ha nagyobb az űrtartalma, amint amit a program kiszámolt, az nem ront a hangon, inkább javít. nem?

üdv
(#) k-o-v-i válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Nem ismerem a hangszórót...dobj fel képet róla és a mostani ládádrol is!
(#) Master_of_the_web válasza k-o-v-i hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Ezek a képek a láda elkészültekor lettek készítve.
(#) Master_of_the_web válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

még pár kép
(#) Kovidivi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Szia!
két dogolt tehetsz: vagy próbálkozol az áttervezéssel, és hallgatás alapján döntesz, hogy melyik szól a legjobban, vagy a ahngszórói adatai alapján vmi hangfal tervező progival próbálkozol, hogy legalább 2oldal magassága megeggyezzen a te dobozod méreteivel, a harmadikat pedig hozzáigazítod. A nagyobb láda csak akkor "jobb", ha egyenesen arányosan növeled az összes oldal hosszát, viszont pl. egy szobányi doboz nem fog szebben szólni, mint egy normálisan kiszámolt láda. Úgyhogy csak ésszel a doboz méret növelésével
(#) Master_of_the_web válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Köszönöm a választ.
Azt hiszem úgy fogom csinálni, hogy meghagyom a magasságát, hosszát és úgy igazítom hozzá meglévő dobozhoz űrtartalom alapján a szélességét. Így lenne a legegyszerűbb.
Egyelőre csak kicsinyítés lesz, de ha találok egy jó arányt, lehet meg kéne próbálni az alapján növelni a méretet.
(#) Master_of_the_web válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Elírtam, nem a meglévő, hanem a tervező programmal kiszámolt űrtartalom alapján igazítom hozzá
(#) Pafi válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Az arány szinte semmit nem számít. A térfogat, és a cső mérete (átmérő és hosszúság) számít! Meg a szobában való elhelyezés, nagyon sokat! Kicsit az is számít, hogy elől vagy hátul van a cső.

T/S paraméterek kellenek a dobozméretezéshez, de a SAL által megadott paraméterek híresen megbízhatatlanok. (A semminél azért egy fokkal jobb.)
(#) Kovidivi válasza Pafi hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

igazad van. bocsi. a reflex csövet nem vettem figyelembe!
(#) Master_of_the_web válasza Pafi hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Hát amit reflexcsövet vettem hozzá alapból nem volt hosszú, lehet az is belejátszik abba, hogy fura a hangzása. a cső hossza gyárilag 125mmm átmérője 65mm (M.N.C) Ezért vágni már nem is nagyon tudnék beleőle.. így is épphogy majdnem akkora mint amit a JBL adott meg (fél centivel hoszabb)

Egyébként a programba a SAL nál található adatlapról vittem be az adatokat, bár pár adat hiányzott(pl. Xmax), azomban annélkül is számolt a program.

üdv
(#) banyaiakos hozzászólása Jan 12, 2008 /

Sziasztok!
kocsiba kéne vmi mély. Arra gondoltam mivel sem az ablakot nem akarom kitörni és a táppal se akarok sz*rozni TDA7375el szeretnék hajtani egy ládát.
Namost a 7375 sztereó szal 2 hangszórót is lehet de helytakarékossági okoból lehetne-e egy dobozba tenni a 2 hangszórót? mert hallottam terminalfórumon az isobaric elrendezésről. Ez pontosan mit takar?
előre is köszi
(#) aflmor válasza banyaiakos hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Kép: Hivatkozás

...amúgy a 7375 nem "csak" sztereo (quad), de normális táp nélkül, még így is szánalmasan fog "dübörögni".

TDA7375.pdf

(#) banyaiakos válasza aflmor hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

én ezt értem de akksiról menne és nekem nem kellenek több100 Wattok csak azt akarom h legyen szép mély a kocsiba HALLÁSKÁROSODÁS NÉLKÜL
(#) Gery válasza banyaiakos hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Jó de ezzel egyáltalán nemlesz szép méllyed. És a nagybetű az kiabálás szóval ne....
Akkor inkább tda1562. 12V-rol durván 50Wattot lead. Annak nézz utána az jó lesz neked.
(#) aflmor válasza Gery hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Itt a link: 2x55W-os autóerősítő Philips TDA1562-es IC-vel
...bár vannak kétségeim, meg kellene hallgatni
(#) Carter válasza aflmor hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Szvsz az 55W-t H-osztályban tudja...
(#) szabi83 válasza Carter hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

jaja.. B osztályban, csak 20W
(#) aflmor válasza aflmor hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

...hát, igen. míg nincs egy normális erősítőd, (amit annak is lehet titulálni!) addig kár az "isobaric-on" elmélkedned. :yes:
Abban igazad van, nem kell több 100 W, de ne is járja mindíg a végső-rugásokat Autóban, általában, a bassreflex, bandpass, és zárt dobozok vannak leggyakrabban.
(#) banyaiakos válasza Gery hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

okok értem nem kiabálásnak szántam, de hogy tudom eldönteni hogy H osztályban vagy B osztályban adja le?
Azér még körbenézek a TDA1562-ről hátha az mégis jó lenne
(#) dB_Thunder válasza banyaiakos hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Valaki világítson fel légyszi!
Mi a rongybatekert izébigyó az a H osztály???
(#) aflmor válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Kép: Hivatkozás

Google & Wiki A(z) "amplifier+class" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 286.000 találatból. (0,16 másodperc)

Amplifier Classes

Electronic amplifier

ON
(#) szamóca válasza banyaiakos hozzászólására (») Jan 12, 2008 /

Az első Mélyládám amit csináltam, pont ilyen izobarikus
rendszerű volt (90'-be)
A lényege hogy egy zárt hangdoboz belülről elválasztva egy hangszóróval és ez rásegít, "rányom"a másik hangszóróra.
Ebben az a jó hogy fele akkora doboztérfogatot kell csak csinálni a hangszóróknak.(Vas a felére csökken)
De van hátulütője is sajnos nagyon érzéketlen, rossz hatásfokú a rendszer.
De amúgy nagyon szép lágy mélyei voltak.

isobaric.GIF

(#) Flatlander hozzászólása Jan 12, 2008 /

Hy!Én nemrég alakítottam át egy videoton 2050e-tipusó hangfalat de szeretnék bele új hangváltót mert egy mélynyomóhangszórót tettem bele és a közép helyére egy reflexcső került, sztetek vegyek bele egy kétutas hangváltót vagy egy olyat ami mélynyomóhoz van+egy olyat ami közép és magashoz és tegyem a csövet a hangfal hátuljára?Hangváltó

ezt a hangváltót gondoltam bele de lehet hogy túl leveszi a mélyet és nemlesz nagyon érhető a beszéd!Aki ért hozzá az megtudná mondani hogy ez kb milyen váltó?Várom az ötletek hogy sztetek melyik lenne jobb megoldás!!Előre is köszi
(#) aflmor válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 13, 2008 1 /

Jobb megoldás Milyen "mélynyomóhangszórót" tettél bele?

Ha már szétberhelted a Vidi dobozt, nincs jó megoldás. Kétlem, hogy pont megfelelő a mérete, egy 2 utas bass-reflex dobozhoz. De ha ragaszkodsz hozzá, hogy jobb lesz mint amit ők fejlesztettek,
akkor legalább a hangváltóval ne a sal-osokat gazdagítsd

1190.-Ft-al drágább, mint egy hasonló, itt: Hangszóró 2000 Kft
És még meg is gondolhatod, eredeti álapotba visszaállítani van minden hozzá!
Következő: »»   26 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem