Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! Idézet: De sok pénzt otthagytam én is! Gyakorlatilag a prémiumaim szinte mind ott landoltak. „Nekünk volt Szalkai bácsink!” ![]()
Tiszteletet parancsoló megvalósítás.
Én két fület raktam volna rá, akkor könnyebben lehet szállítani, mert két ember kell hozzá. ![]() Az így kiálló USB kütyük mindig idegesítenek, könnyen beleakadhat valaki. Szerintem jobb helye lenne ott, ahol a képen a távvezérlő van. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Példás munka mindkettő, bár én nem látom benne a "jövőt".
![]() ![]() A '80-as évek készülékén még látható a gondos termikus tervezés. A hűtőborda megfelelő irányban van, és alatta is van hely a szabad légáramlásnak. Manapság egy ventilátorral elintézzük. Épp a múlt héten hibásodott meg a kb. 40 éves TR-9253 tápegységemben 1 db ASZ1018 tranzisztor. Nem akartam a cserével vacakolni. Kidobtam mind a nyolcat hűtőbordástól (elég eszetlenül tervezett bordák) és helyettesítettem 2db MJ2501-el, +2db alu. lemezzel +1db ventilátorral)
Gondoltam én arra is, úgyhogy van ám ott két fogantyú az oldalán , csak a fotókon nem látszik.
Sajnos megtapasztaltam a vendéglátós éveimben, hogy ekkora ládákat csigalépcsőn fel-le másképp nem is lehet mozgatni. A pendrájvon kívül fogad SD kártyát is, az nem áll ki belőle, élesben majd azzal használom természetesen. Ott ahol a távirányító van, még a későbbiekben egy tremolo és egy flanger effekt kezelőszerveit tervezem tenni, de egyenlőre marad így.
Az a szkóp amiről lementettem volt vagy 40 kiló, igaz két ilyen "szatyorfül" is volt rajta.
Nagyon szép lett. A neon is tetszik! Szerintem teljesen jó!
![]()
Köszönöm mindenkinek a dicséretet!
A fény nekem megfelelt eddig, ha nem, majd cserelem. Azok nem vegyszerek, csak alkohol, kettő dobozban, a többi tucat vegyszer az lenn van a régi műhelyben,hiszen fúrni és panelt gyártani ott fogok. Nem tudom mi ez a nagy lázadás, én a tankönyveimet is mindig rendbe rakom a másik asztalomon, ha nincs rend, tanulni se birok, szóval nem kell izgulni, ha nem is óriásit, de valamilyen rendet azért fogok majd tartani! ![]() ![]()
Szia! Most még szép és rendezett. Meglátod mi lesz pár év múlva. Ha nem lennék szégyellős feltennék egy képet az enyémről, itt nálam káosz van. De ugye azt modják, hogy a káoszban csak a zseni ismeri ki magát.
És a neon: -Nekem is ez volt elsőre, de ki kellett egészítenem LED-es világítással, hogy lássak is valamit. A szembevilágítás takarásával meg egyetértek. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Mai termés. DC-DC konverter a nagyon melegedő 7805-ök lecserélésére. És végre elkészült az erősítő teljesen. Lelke LM4765 és PGA 2311, illetve egy 877-es PIC vezérli az egészet, biztosítékot, AC-t figyel.
Szia! Gratula! Erről van esetleg valami publikus dokumentáció?
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Nemrég én is megépítettem a lajos1969 által itt bemutatott mátrix hőmérős órát. Köszönet Lajosnak, hogy közkincsé tette! Nekem így sikerült összerakni:
A helyzet az, hogy nem szoktam rajzot csinálni, szóval semmiféle dokumentáció nincs róla.
![]()
NYÁK-ról, semmiről nincs semmi (ezt elég nehéz elhinni)?
Akkor elég ha azt írod nem publikus. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Ha ez a helyzet, akkor nagyon szépen rajzolsz kézzel nyákot!
![]()
Szia!
Ez rendkívül esztétikus lett, nekem nagyon tetszik, gratula! Most már én is kedvem kaptam megint az óra építéshez! ![]() Idézet: „Most már én is kedvem kaptam megint az óra építéshez!” Szerintem vicsys is ![]()
Profi!
Nyákterv van, de nincs kapcsolási rajz az egészről, minden IC a doksi szerint van megépítve és össze vannak kötve, a PIC ami egyedi ugye, az nem is lehet más. Egy kis videjót mellékeltem.
![]() A nyáktervet is javítani kell, mert a PGA táplálását elszúrtam.
Kedves vicsys, lajos1969, Roland922, zenetom, Bakman, és sargarigo! Nagyon örültem, és köszönöm az elismerő szavaitokat, és a smile-okat (az építő kritikát hiányoltam)! Annak még jobban örülök, hogy sikerült óra építésre ösztönöznöm egy-két fórumtársat. Amiben tudok, szívesen segítek bárkinek, persze privátban. Üdv. István ![]()
Nagyon is szép munka, nincs mibe belekötni szerintem. Én a nyákokat festem a puccos cuccokba.
![]()
Most már én sem hagyom szó nélkül ezt a gyönyörűséget!
Komolyan mondom, nagyon fejlett esztétikai és design érzékre vall az egész kivitelezése. Akárhányszor is nézem, nem tudom eldönteni hogy az elő- és hátlapok plexiből avagy üvegből készültek-e ? Elárulhatnád. Mert a plexit ugyan viszonylag könnyebb fúrni, alakítani, de én üvegnek nézem inkább. Ha az, akkor meg külön gratulálok a szépen csiszolt élek, ívek miatt ! (ha nem, akkor is ![]()
"Nekem így sikerült..."
Milyen lett volna, ha komolyabban odafigyelsz? ![]() Viccet félretéve, ez nagyon, de nagyon ott van. Letisztult dizájn és első osztályú műszaki tartalom profin kivitelezve. Gratulálok! Az ilyen készülékek miatt szeretem ezt a topikot. ![]()
Nem tudok belekötni és nem is akarok. Azt tudom leírni, hogy én, mit csinálnék: Egypanelosra tervezném (smd alkatrészekkel) és a dobozkának lenne teteje, hogy a fránya por ne menjen bele. Terveznék hozzá egy fényerőszabályzót és/vagy távszabályzót, hogy este alvás közben se zavarjon a fénye.
No comment...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Nem gondoltam, hogy ekkora port ver fel itt az oldalon ez az óra! Mi lesz, ha a többit is felteszem? A viccet félretéve mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gratulációját, és elnézést, hogy már nem sorolok fel név szerint mindenkit! Mivel sokan érdeklődtek az óra házának elkészítéséről, és anyagáról írtam egy txt-s dokumentumot, amit ide felteszek. Azt hiszem mindent részletesen elmagyaráztam benne. Sokan kérték a linket, és a dokukat is. Kicsit félve, de remélem Lajos nem haragszik meg érte, azt is felteszem egy rar-ban. Az építéshez mindenkinek sok sikert! Üdv. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |