Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   97 / 2517
(#) tgpetrjan válasza Pafi hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

+/-100V ról fog menni akkor mekkorára méretezzem a mélnyomónak az erősítés? hogy 250W legyen?
a próbléma onnan indult hogy leszabályozva meg pufferelve a trafó 100v os és nem 70v ahogy terveztem
(#) Dióda válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Csak azt nem tudom hol veszel te 1xxV-os kondit a tápba elfogadható áron .

Amugy 200V-ról járó erősítő tiszta életveszély.Ott már a hangszórókimenet is agyon tud csapni.
(#) tgpetrjan válasza Dióda hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

elfogadható ár alatt mit értessz?
és ha ez naon veszélyes lenne akkor mit csináljak mert hogy van 1 zsír jó trafóm és minden féleképpen ezzel akarom megcsinálni vagy le tudok ugy tekerni a trafóról hogy csak a feszültség csökkenjen?
(#) lamalas válasza Dióda hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Idézet:
„Ott már a hangszórókimenet is agyon tud csapni.”

Na igen ... ha valaki van olyan h***e, hogy mondjuk kozel a teljes kivezerleshez 2 kezzel fogdossa egy ilyen erosito kimenetet akkor az meg is erdemli
(#) tgpetrjan válasza lamalas hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

egyébként jogos az agyon tud csapni... ha 2 db fémcsati van az erősítőn és pl csak neki megy az is elég vicces lenne
(#) szilva válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Ha már így alakult, és rosszul lett megtekerve a trafó, akkor szerintem inkább keress olyan kapcsolást, ami 1x100V-ról (kimenő kondival) tud működni, és szimpla tápot csinálj a trafódból! Valószínűleg jobban jársz, mintha +/-100V-os erősítőket keresel és építesz. Egy jó erősítő a 100V-ból is 120-140W-ot képes 8 ohm-ra leadni.
(#) lamalas válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Na igen, nem vitatom hogy agyon tud csapni, csakhat a korulmenyek olyan szerencsetlen egyuttesenek kell bekovetkeznie (normalis mukodes es hasznalat eseten), hogy ez eleg valoszinutlen, persze nem lehetetlen.
(#) tgpetrjan hozzászólása Jan 15, 2008 /

akkor sima 100v ra tud vki adni 1 kapcsolásirajzot?
a táp 1500w os akk az oldalanként 750 w ?de az meg brutál sok vagy 5 csatornás? az meg sok cash? ötletek?
(#) zoly15 hozzászólása Jan 15, 2008 /

sziasztok!
van nekem itthon 2 db TDA2040-esem nem tudna valaki adni 1 jó működőképes rajzot? (nem arról van szó hogy nem használom a google bácsit hanem arról van szó hogy nem szeretnék befürödni 1 rossz rajzzal) :yes:
Ha a trafó, borda, puffer is rendesen van méretezve egész nap is járathatom nem adja meg magát?
Esetleg ha lehet még 1 kicsit meg lehetne tuningolni 1-2 tranyóval hogy meglegyen a 30W
vagy ez hülyeség?
(#) proli007 válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Idézet:
„a táp1500w os akk az oldalanként 750 w”

Ja és a hatásfok legyen 100%

üdv! proli007
(#) tgpetrjan válasza proli007 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

ezt most nem értem?

mért kérdőjelet tettem a végére?
(#) djloui válasza zoli200 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Nem rossz elsőre, de én inkább vettem volna egy ÁGOTA DS 1200-at az mégis hazi, és profib szerintem. De ez csak az én véleményem, remélem beválik.
(#) eper1234 válasza Dzsoni hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

szia.

nézegettem a belinkelt erösitöt és csak annyi a kérdésem hogy ami a figure 5 ös kapcsolás azt te megépitetted ?
szerinted müködöképes a kapcsolás mert igazábol én egy tranyos erösitöt szeretnék épiteni azért érdekelne.
esetleg nemtudom szerinted ez megfelelne házi használatra hozzáteszem szeretem ha valami szépen és jol szol.
válszt köszi.
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

erre senki semm válaszol :rinya:

a neten nézegettem 1 rakás tervet és ez így működhet ha a trafó 100 v os és a modulok 50 v osak vagy hülyeség ahogyvan?

1 ötlet.JPG

(#) valve válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Na itt van két kép, csatoltam. (a két rajz egy és ugyanaz, csak az egyiket könnyebb áttekinteni,..)
(a tuningolás megoldható, de ha-csak 30w -ra akarod tuningolni akkor nemnagyon érdemes,..)
Ez 100%, hogy működik! Vagy két-éve megépítettem,..
(#) Tom025 válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Na ne már, ez így nem működhet. Maximum ha az erősítők szimplatáposak, kicsatolókondival a kimeneten és a bemeneten is kondival, és UGYANAZT a zenét játsszák, ugyanolyan nyugalmi áram beállítással. Ekkor szépen sorba lehet kapcsolni annyit, hogy kijöjjön a feszültség. De akkor sem szép dolog...
(#) zoly15 válasza valve hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

hy
köszönöm szépen ha ez tényleg műxik jutalomban részesülsz
(#) abraboro válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

href="topic_hsz_146991"
href="topic_hsz_146928"
Volt már róla szó a "Ki-mit épített" rovatban a fenti számú hozzászólásomban 2007.nov.26 -án
(#) valve válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Működni működik! De már elmúlt mikulás,.. (amgy sok sikert az építéshez,..) Majd Ki, mit épített?
(#) zoli200 válasza Dzsoni hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Van alatta még 1 ilyen sor,a venti pedig dupla mikor vége a bulinak mint 1 turbina úgy pörög,éa biza teljes hangon meg kell válogatni az autómatát is mert volt már hogy nem bírta

UI: Nem leszolni akartam a házi cuccokat tisztelem becsülöm azokat az embereket akik életet adnak az erősítöknek és talán még értékesebb mint a gyári mivel saját készításű és nincs még 1 olyan. Régen 4.db Quad 405 hajtottam kitünő erősítök csak kinöttem őket.
(#) zoli200 válasza djloui hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Akiknek volt azok lebeszéltek róla de nagyon.
(#) Dzsoni válasza djloui hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Ágotát én nem ajánlom (szervíztapasztalat).
Bár lehet te máshogy látod, minden ellenvéleményt szívesen fogadok!
(#) proksa1 hozzászólása Jan 15, 2008 /

régi szériás CASTONE szinte tönkretehetetlen, sokkal jobban tulvoltak méretezve mint a mostani erölködők, de a hazai kisipar közül én a SIVAt ajánlom, a PPA széria mélyben brutálisan tud teljesíteni.
(#) szabi83 válasza Dzsoni hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

KISO cuccokkal találkoztal?
(#) Pafi válasza tgpetrjan hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Magyarul írj, ha szabad kérnem!

Nem az erősítést kell méretezni, hanem limitert betenni. De jobban jársz, ha egyszerűen elcseréled valakivel azt a trafót! Vagy vehetsz hozzá olyan kapcsoló üzemű végfokot, ami 2*100 V-ról megy, de csak 250 W-os 8 ohmra. Ez nem fogja széjjelfűteni magát, mint egy hagyományos erősítő.

Idézet:
„leszabályozva meg pufferelve a trafó 100v os”

Az nem "leszabályozva" van, hanem egyenirányítva! Nem tudom, hogy ilyen tudással hogyan fogsz te erősítőt építeni!

(#) tgpetrjan válasza Pafi hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

szia
leszabájozvát azért mondok mindig mert az első erősítőm 12v os volt és a táp 14 voltot adott le és egész 1 szerűen rákötöttem 2 ellenállást és működött is amig nem adtam neki nagyobb hangerőt mert akk pukk....

ez a "Vagy vehetsz hozzá olyan kapcsoló üzemű végfokot, ami 2*100 V-ról megy" érdkelne a téma.
Ja és nem ez lenne az első erősítőm és profi segítség is van kéznél ha kellene.
(#) szucsy3 hozzászólása Jan 16, 2008 /

CiaO!

Volna egy kérésem:
Szeretnék egy erősítőt építeni az mp4-es lejátszómhoz, 2x3W-os 4 Ohm-os hangfalakat szeretnék felpörgetni vele..
Ehhez kellene nekem egy kapcsolási rajz.

Előre is köszönöm!

üdv.
szucsy
(#) eper1234 válasza KD mester hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

szia.
olvasva több cikkedet arra jutottam hogy töled kérek véleményt egy már általad is vizsgált végfokrol (mellékeltem mejikre gondolok).
kérdésem az hogy látom a panelterven a tápfesz +-20v viszont én ezt a végfokot egy stk hejett épiteném be aminek +-32v os a tápja. kérdés hogy elvben elbira ez a kapcsolás ezt a töbletfezsf vagy át kell méretezni egy két alkatrészt ?
esetleg nemtudom véleményt tudnál nekem mondani arrol hogy mijen ez a végfok mert én igaz most kicsiben de a minöségre koncentrálok ezért választottam ezt a tranyos kapcsolást.
válaszod köszi elöre is.
thx....
Következő: »»   97 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem