Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
+/-100V ról fog menni akkor mekkorára méretezzem a mélnyomónak az erősítés? hogy 250W legyen?
a próbléma onnan indult hogy leszabályozva meg pufferelve a trafó 100v os és nem 70v ahogy terveztem
Csak azt nem tudom hol veszel te 1xxV-os kondit a tápba elfogadható áron .
Amugy 200V-ról járó erősítő tiszta életveszély.Ott már a hangszórókimenet is agyon tud csapni.
elfogadható ár alatt mit értessz?
és ha ez naon veszélyes lenne akkor mit csináljak mert hogy van 1 zsír jó trafóm és minden féleképpen ezzel akarom megcsinálni vagy le tudok ugy tekerni a trafóról hogy csak a feszültség csökkenjen? Idézet: „Ott már a hangszórókimenet is agyon tud csapni.” Na igen ... ha valaki van olyan h***e, hogy mondjuk kozel a teljes kivezerleshez 2 kezzel fogdossa egy ilyen erosito kimenetet akkor az meg is erdemli
egyébként jogos az agyon tud csapni... ha 2 db fémcsati van az erősítőn és pl csak neki megy az is elég vicces lenne
Ha már így alakult, és rosszul lett megtekerve a trafó, akkor szerintem inkább keress olyan kapcsolást, ami 1x100V-ról (kimenő kondival) tud működni, és szimpla tápot csinálj a trafódból! Valószínűleg jobban jársz, mintha +/-100V-os erősítőket keresel és építesz. Egy jó erősítő a 100V-ból is 120-140W-ot képes 8 ohm-ra leadni.
Na igen, nem vitatom hogy agyon tud csapni, csakhat a korulmenyek olyan szerencsetlen egyuttesenek kell bekovetkeznie (normalis mukodes es hasznalat eseten), hogy ez eleg valoszinutlen, persze nem lehetetlen.
akkor sima 100v ra tud vki adni 1 kapcsolásirajzot?
a táp 1500w os akk az oldalanként 750 w ?de az meg brutál sok vagy 5 csatornás? az meg sok cash? ötletek?
sziasztok!
van nekem itthon 2 db TDA2040-esem nem tudna valaki adni 1 jó működőképes rajzot? (nem arról van szó hogy nem használom a google bácsit hanem arról van szó hogy nem szeretnék befürödni 1 rossz rajzzal) :yes: Ha a trafó, borda, puffer is rendesen van méretezve egész nap is járathatom nem adja meg magát? Esetleg ha lehet még 1 kicsit meg lehetne tuningolni 1-2 tranyóval hogy meglegyen a 30W vagy ez hülyeség? Idézet: „a táp1500w os akk az oldalanként 750 w” Ja és a hatásfok legyen 100% üdv! proli007
Nem rossz elsőre, de én inkább vettem volna egy ÁGOTA DS 1200-at az mégis hazi, és profib szerintem. De ez csak az én véleményem, remélem beválik.
szia.
nézegettem a belinkelt erösitöt és csak annyi a kérdésem hogy ami a figure 5 ös kapcsolás azt te megépitetted ? szerinted müködöképes a kapcsolás mert igazábol én egy tranyos erösitöt szeretnék épiteni azért érdekelne. esetleg nemtudom szerinted ez megfelelne házi használatra hozzáteszem szeretem ha valami szépen és jol szol. válszt köszi.
a neten nézegettem 1 rakás tervet és ez így működhet ha a trafó 100 v os és a modulok 50 v osak vagy hülyeség ahogyvan?
Na itt van két kép, csatoltam. (a két rajz egy és ugyanaz, csak az egyiket könnyebb áttekinteni,..)
(a tuningolás megoldható, de ha-csak 30w -ra akarod tuningolni akkor nemnagyon érdemes,..) Ez 100%, hogy működik! Vagy két-éve megépítettem,..
Na ne már, ez így nem működhet. Maximum ha az erősítők szimplatáposak, kicsatolókondival a kimeneten és a bemeneten is kondival, és UGYANAZT a zenét játsszák, ugyanolyan nyugalmi áram beállítással. Ekkor szépen sorba lehet kapcsolni annyit, hogy kijöjjön a feszültség. De akkor sem szép dolog...
hy
köszönöm szépen ha ez tényleg műxik jutalomban részesülsz
href="topic_hsz_146991"
href="topic_hsz_146928" Volt már róla szó a "Ki-mit épített" rovatban a fenti számú hozzászólásomban 2007.nov.26 -án
Működni működik! De már elmúlt mikulás,.. (amgy sok sikert az építéshez,..) Majd Ki, mit épített?
Van alatta még 1 ilyen sor,a venti pedig dupla mikor vége a bulinak mint 1 turbina úgy pörög,éa biza teljes hangon meg kell válogatni az autómatát is mert volt már hogy nem bírta
UI: Nem leszolni akartam a házi cuccokat tisztelem becsülöm azokat az embereket akik életet adnak az erősítöknek és talán még értékesebb mint a gyári mivel saját készításű és nincs még 1 olyan. Régen 4.db Quad 405 hajtottam kitünő erősítök csak kinöttem őket.
Akiknek volt azok lebeszéltek róla de nagyon.
Ágotát én nem ajánlom (szervíztapasztalat).
Bár lehet te máshogy látod, minden ellenvéleményt szívesen fogadok!
régi szériás CASTONE szinte tönkretehetetlen, sokkal jobban tulvoltak méretezve mint a mostani erölködők, de a hazai kisipar közül én a SIVAt ajánlom, a PPA széria mélyben brutálisan tud teljesíteni.
Magyarul írj, ha szabad kérnem!
Nem az erősítést kell méretezni, hanem limitert betenni. De jobban jársz, ha egyszerűen elcseréled valakivel azt a trafót! Vagy vehetsz hozzá olyan kapcsoló üzemű végfokot, ami 2*100 V-ról megy, de csak 250 W-os 8 ohmra. Ez nem fogja széjjelfűteni magát, mint egy hagyományos erősítő. Idézet: „leszabályozva meg pufferelve a trafó 100v os” Az nem "leszabályozva" van, hanem egyenirányítva! Nem tudom, hogy ilyen tudással hogyan fogsz te erősítőt építeni!
szia
leszabájozvát azért mondok mindig mert az első erősítőm 12v os volt és a táp 14 voltot adott le és egész 1 szerűen rákötöttem 2 ellenállást és működött is amig nem adtam neki nagyobb hangerőt mert akk pukk.... ez a "Vagy vehetsz hozzá olyan kapcsoló üzemű végfokot, ami 2*100 V-ról megy" érdkelne a téma. Ja és nem ez lenne az első erősítőm és profi segítség is van kéznél ha kellene.
CiaO!
Volna egy kérésem: Szeretnék egy erősítőt építeni az mp4-es lejátszómhoz, 2x3W-os 4 Ohm-os hangfalakat szeretnék felpörgetni vele.. Ehhez kellene nekem egy kapcsolási rajz. Előre is köszönöm! üdv. szucsy
szia.
olvasva több cikkedet arra jutottam hogy töled kérek véleményt egy már általad is vizsgált végfokrol (mellékeltem mejikre gondolok). kérdésem az hogy látom a panelterven a tápfesz +-20v viszont én ezt a végfokot egy stk hejett épiteném be aminek +-32v os a tápja. kérdés hogy elvben elbira ez a kapcsolás ezt a töbletfezsf vagy át kell méretezni egy két alkatrészt ? esetleg nemtudom véleményt tudnál nekem mondani arrol hogy mijen ez a végfok mert én igaz most kicsiben de a minöségre koncentrálok ezért választottam ezt a tranyos kapcsolást. válaszod köszi elöre is. thx.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |