Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   593 / 1173
(#) Buvarruha válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Ha legalább lefényképeznéd, vagy távgyógyítsunk?
(#) staci123 válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Szevasztok,
ha a mikrokapcsoló hibás és lehetetlen eredeti tipust beszerezni, lehetséges
megoldás - egy közönséges mikrokapcsolót megtoldani jelfogóval, amely kontaktjai
elviselik a névleges áramot...
(#) gernerakos hozzászólása Aug 1, 2014 /

Helló mindenki!
Adott valamilyen kijező, amiről semmit sem tudok. (Jól kezdődik mi? ) A hátulján az egyik IC-n van egy matrica, amin ez áll:
VHX1620
BHRC9
06-41-VIST
950920001
Ezen kívül 14 kivezetése van.
Jó lenne tudni legalább a lábkiosztást. Ha valaki tud, legyen szíves adatlapot küldeni róla. Raspberry Pi-vel szeretném vezérelni, úgy, mint egy normál 2*16-os LCD-t, tehát python3-mal GPIO-n keresztül. Az a két hiányzó láb az csak a háttérvilágítás?
A válszokat előre is köszönöm.
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

A VHX1620 a kulcsszó, arra keress rá.
(#) gernerakos válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Köszönöm a gyors választ! Azt hittem a többi adat is befolyásolja az LCD paramétereit, de ezek szerint nem.
(#) Szpisti válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Nagy valószínűséggel egy ilyen szokványos kijelződ van. Ha két láb hiányzik, valószínű a háttérvilágítás ment volna onnan. Nyomtatóban lehetett, ott nem divat háttérvilágítani.
(#) shoginc hozzászólása Aug 2, 2014 /

Üdv mindenkinek! Hozzám került egy ilyen "kütyü", viszont nem tudom mire használták. Van benne egy nagy lemezelt trafó, vagyis inkább tekercs, mivel csak 2 kivezetése van kb 5ohmos ellenállással. A tápcsatlakozó egyik ága közvetlen a kimenő vezetéken van, a másik ága pedig a kapcsolón és biztosítékon át jut a kimenetre. Valaki tudja mi lenne ez? De méginkább: most mire használható ez a "trafó"?

A trafón a felirat pedig: TUNGSRAM HGF 125W
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014

DSC_0520.jpg

(#) holex hozzászólása Aug 2, 2014 /

Sziasztok, mi a különbség az SB160 és SR160 diódák között? Én nem találok semmit, de biztos van valami oka, hogy más a típusa a kettőnek.
(#) kadarist válasza holex hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Két különbség: más a gyártó és az SB ólommentes kivitel.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
(#) holex válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Rendben, köszi.
(#) Sebi válasza shoginc hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Remélhetőleg nem a kimenet van a beépített csatlakozón... Úgy látom, a fojtó be sincs kötve.
Ha benne lenne az áramkörben sorosan, akkor - ahogy simpi írta - 125W-os higanygőz lámpát is köthetsz rá, vagy gyanús fogyasztókat vizsgálhatsz zárlatveszély nélkül.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) yulo5310 hozzászólása Aug 4, 2014 /

ez a kütyü mi re való??
(#) mikrokapcsolo válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Ez így bármi lehet, de esetleg akármi is. A rajta lévő feliratokat próbáltad a google bácsitól megérdeklődni? Így, hogy csak te látod, te tudsz utána járni.
A homályból esetleg felfedezni vélek a gombok felett channel illetve volume szöveget, akkor ez valőszínűleg egy dekóder, amit tv-hez szoktak kötni.
(#) yulo5310 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Dekódernek dekóder,de mire jó? Így kaptam!
(#) mikrokapcsolo válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Így csak porfogónak, poháralátétnek, vagy alkatrésznek. Mivel a szolgáltatás nincs bevezetve, feltételezem, hogy nem fog működni.
(#) yulo5310 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Bekötöttem,de csak a hangyák háborúját látni! Úgyhogy szétkapom és ami menthető azt kimentem.
(#) taurus hozzászólása Aug 4, 2014 /

Gyűjtőként kaptam ezt orosz műszert, tudom milyen célt szolgál. A "villám" jel mellett 1.5 kV szerepel. Ez azt jelentheti, hogy 1500 V feszültséggel terheli a rendszert?
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014

IMG_0003.JPG

(#) Szpisti válasza taurus hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Ha tudod milyen célt szolgál, akkor azt is kéne tudnod milyen hatással van a rákapcsolt áramkörre, alkatrészre.
Nekem egy szigetelésmérőnek tűnik, ami 1,5kV-al mér, tehát a kapcsain ekkora feszültség jelenik meg.
(#) Sebi válasza taurus hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Feszültséggel nem "terhel"... Az a rákapcsolható maximális feszültség - persze megfelelő előtét ellenállással - aminél még nem veszélyes érinteni a burkolatot. (Ez az alapműszerre vonatkozik). Ha ez - a skálából ítélve - egy komplett szigetelés vizsgáló, akkor abban sem lehet nagyobb feszültség.
Maga az alapműszer (előtét és egyéb áramkörök nélkül ) 50...100 uA-es lehet.
(#) Szpisti válasza taurus hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Guglizz rá erre: мегомметр тип м1101
Megohm mérő, egy kézzel tekerhető dinamó állítja elő a mérőfeszt, ami elég ütős ha megfogod, vigyázz vele!
Még az őskorban mi is használtunk hasonlót, tán "izoveka" volt a neve ?
(#) taurus válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Igen megohm, teszek fel még egy képet róla. Tisztáztuk, hogy 15oo V mérőfeszültséggel dolgozik. Fel tudom használni ezzel a feszültséggel a 230 V-os hálózatban, persze a szabályoknak megfelelően? Azért kérdezem, mert az ilyen eszközök általában 1000 V mérőfeszültséggel működnek. A мегомметр тип м1101 az 1000 -es , azokon a számlapon fel is van tüntetve az 1000 V ,ez мегомметр тип 1101, "m" nélkül.

IMG_0001.JPG

(#) Ricsi89 válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Műholdvevő is lehet akár.
(#) yulo5310 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Háát!,nem tudom,csak azt hogy már nem jó semmire.
(#) Travolta válasza taurus hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Talán szigetelési ellenállás mérő.
(#) pucuka válasza Travolta hozzászólására (») Aug 4, 2014 / 1

Nem talán, biztos.
(#) kadarist válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Szia!
Kábeltévés dekóder az édzsbíóhoz meg hasonló csatornákhoz.
(#) yulo5310 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Még használható,kell valakinek? Ingyen elvihető!
(#) zolika60 válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Tedd ide. Biztosan lesz akinek kell.
(#) elektroncso válasza taurus hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Megmondom én neked hogy ez mi. Földelési ellenállás mérő. Ilyenekkel szokás a villámhárítók földelését lemérni. Nekünk is van itthon ilyen, csak sajnos tönkrement.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Ne már. A földelési ellenállás nem M Ohm hanem tized ohmok.
Következő: »»   593 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem