Fórum témák
» Több friss téma |
Ha legalább lefényképeznéd, vagy távgyógyítsunk?
Szevasztok,
ha a mikrokapcsoló hibás és lehetetlen eredeti tipust beszerezni, lehetséges megoldás - egy közönséges mikrokapcsolót megtoldani jelfogóval, amely kontaktjai elviselik a névleges áramot...
Helló mindenki!
Adott valamilyen kijező, amiről semmit sem tudok. (Jól kezdődik mi? ) A hátulján az egyik IC-n van egy matrica, amin ez áll: VHX1620 BHRC9 06-41-VIST 950920001 Ezen kívül 14 kivezetése van. Jó lenne tudni legalább a lábkiosztást. Ha valaki tud, legyen szíves adatlapot küldeni róla. Raspberry Pi-vel szeretném vezérelni, úgy, mint egy normál 2*16-os LCD-t, tehát python3-mal GPIO-n keresztül. Az a két hiányzó láb az csak a háttérvilágítás? A válszokat előre is köszönöm.
A VHX1620 a kulcsszó, arra keress rá.
Köszönöm a gyors választ! Azt hittem a többi adat is befolyásolja az LCD paramétereit, de ezek szerint nem.
Nagy valószínűséggel egy ilyen szokványos kijelződ van. Ha két láb hiányzik, valószínű a háttérvilágítás ment volna onnan. Nyomtatóban lehetett, ott nem divat háttérvilágítani.
Üdv mindenkinek! Hozzám került egy ilyen "kütyü", viszont nem tudom mire használták. Van benne egy nagy lemezelt trafó, vagyis inkább tekercs, mivel csak 2 kivezetése van kb 5ohmos ellenállással. A tápcsatlakozó egyik ága közvetlen a kimenő vezetéken van, a másik ága pedig a kapcsolón és biztosítékon át jut a kimenetre. Valaki tudja mi lenne ez? De méginkább: most mire használható ez a "trafó"?
A trafón a felirat pedig: TUNGSRAM HGF 125W A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
Sziasztok, mi a különbség az SB160 és SR160 diódák között? Én nem találok semmit, de biztos van valami oka, hogy más a típusa a kettőnek.
Két különbség: más a gyártó és az SB ólommentes kivitel.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
Remélhetőleg nem a kimenet van a beépített csatlakozón... Úgy látom, a fojtó be sincs kötve.
Ha benne lenne az áramkörben sorosan, akkor - ahogy simpi írta - 125W-os higanygőz lámpát is köthetsz rá, vagy gyanús fogyasztókat vizsgálhatsz zárlatveszély nélkül. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
ez a kütyü mi re való??
Ez így bármi lehet, de esetleg akármi is. A rajta lévő feliratokat próbáltad a google bácsitól megérdeklődni? Így, hogy csak te látod, te tudsz utána járni.
A homályból esetleg felfedezni vélek a gombok felett channel illetve volume szöveget, akkor ez valőszínűleg egy dekóder, amit tv-hez szoktak kötni.
Dekódernek dekóder,de mire jó? Így kaptam!
Így csak porfogónak, poháralátétnek, vagy alkatrésznek. Mivel a szolgáltatás nincs bevezetve, feltételezem, hogy nem fog működni.
Bekötöttem,de csak a hangyák háborúját látni! Úgyhogy szétkapom és ami menthető azt kimentem.
Gyűjtőként kaptam ezt orosz műszert, tudom milyen célt szolgál. A "villám" jel mellett 1.5 kV szerepel. Ez azt jelentheti, hogy 1500 V feszültséggel terheli a rendszert?
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
Ha tudod milyen célt szolgál, akkor azt is kéne tudnod milyen hatással van a rákapcsolt áramkörre, alkatrészre.
Nekem egy szigetelésmérőnek tűnik, ami 1,5kV-al mér, tehát a kapcsain ekkora feszültség jelenik meg.
Feszültséggel nem "terhel"... Az a rákapcsolható maximális feszültség - persze megfelelő előtét ellenállással - aminél még nem veszélyes érinteni a burkolatot. (Ez az alapműszerre vonatkozik). Ha ez - a skálából ítélve - egy komplett szigetelés vizsgáló, akkor abban sem lehet nagyobb feszültség.
Maga az alapműszer (előtét és egyéb áramkörök nélkül ) 50...100 uA-es lehet.
Guglizz rá erre: мегомметр тип м1101
Megohm mérő, egy kézzel tekerhető dinamó állítja elő a mérőfeszt, ami elég ütős ha megfogod, vigyázz vele! Még az őskorban mi is használtunk hasonlót, tán "izoveka" volt a neve ? A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
Igen megohm, teszek fel még egy képet róla. Tisztáztuk, hogy 15oo V mérőfeszültséggel dolgozik. Fel tudom használni ezzel a feszültséggel a 230 V-os hálózatban, persze a szabályoknak megfelelően? Azért kérdezem, mert az ilyen eszközök általában 1000 V mérőfeszültséggel működnek. A мегомметр тип м1101 az 1000 -es , azokon a számlapon fel is van tüntetve az 1000 V ,ez мегомметр тип 1101, "m" nélkül.
Háát!,nem tudom,csak azt hogy már nem jó semmire.
Szia!
Kábeltévés dekóder az édzsbíóhoz meg hasonló csatornákhoz. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
Még használható,kell valakinek? Ingyen elvihető!
Megmondom én neked hogy ez mi. Földelési ellenállás mérő. Ilyenekkel szokás a villámhárítók földelését lemérni. Nekünk is van itthon ilyen, csak sajnos tönkrement.
Ne már. A földelési ellenállás nem M Ohm hanem tized ohmok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |