Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2349 / 3571
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
170 at? Az nem kevés, sőt!

Ebben miféle fúvóka lehet? YouTube videó. Itt, ha jól látom, egyszerű kompresszort használ a befúváshoz, de éppen a lényeg nem látszik.
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Nem akarod esetleg fáradt olajjal használni? Az ugyanolyan jó, mint a gázolaj tapasztalatom szerint. Az étolajjal nekem sincsenek jó tapasztalataim. nekem egy gázolajkályha fűti a műhelyt, amit fáradt olajjal használok. Régen próbáltam étolajjal, de nagyon gyenge volt, alig égett. Gázolajjal és fáradt olajjal kitűnő. A gond az étolaj összetételével lehet, más a forráspontja, nem szabadulnak fel a forráskor gyulladásra hajlamos anyagok.
(#) Bakman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Használnám én azzal, ha lenne. Félreraktam öt liter használt étolajat, hátha gazdaságosan hőt lehet nyerni belőle, plusz a kezelési macera is meg lenne oldva. A hideg pedig közelít megállíthatatlanul.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Keverd fáradt olajjal. (gázolajjal)
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Keress valami autószerelő műhelyt. Ott biztosan adnak pár litert, ha szépen kéred őket.
(#) Bakman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Jó ötlet!
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Nem látok mást, gyanítom csak a kompresszor van, ami a levegőt fújja. A légáramban lehet az üzemanyag cső vége, ekkor a levegő magával szívja az üzemanyagot, és egyben elporlasztja. Így működik az autó karburátor (porlasztó), és a régi fújós, vagy kézi pumpás hajlakkszóró is.
A fúvóka csak egy luk, ennek méretének a levegőmennyiséggel kell összhangban lennie. Meg a levegő áramlási sebessége is tényező. Az egész jó működése csak kisérletezéssel lőhető be. Ennek számítása bonyolult lenne.
Bővebben: Link
Azt nem tudom, hogy az olaj jól porlasztható-e így, mivel sűrűbb anyag. Lehet, hogy ahhoz szivattyú kellene.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
(#) cupika97 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
És mit dolgozol? Ha szabad érdeklodenem?
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Használj K1-et (ha van olyan még, fehér sűrű-tejföl szerű), olcsó, baromi erős. Mi mindent azzal csináltunk. Mintha csemperagasztó lenne, úgy emlékszem. Hideg-enyvet (Arbacol) ne használj; megmerevedik, porlik, törik.Persze a jó, öreg meleg-(csont)enyv se kutya.
(#) hibbantpasi válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Szia!Nálam 4 éve működik egy hasonló méretű fáradtolajos kályha.Ha érdekelnek a buktatók és ötletek, nyugodtan keress meg.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Porlasztó nincs benne. A tesztelés alkalmával csak fentről csepegtettem bele az olajat. Valószínűnek tartom, hogy éppen az olaj sűrűsége miatt nem elég csak egy fúvóka, nyomás alatt is kellene tartani az étolajat. Van itthon kompresszor, majd kipróbálom azzal, hátha az is tudja porlasztani, csak kerítenem kell valami porlasztócsúcs szerűséget. Ha nem, marad a fáradtolaj, vagy az ócskavastelep.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
A régi NDK gázolajos fűtőkben (buszokon pl.), egy kis motor pörgetett egy tányérkát, arra csepegett az olaj, az porlasztotta, égett rendesen. Volt benne egy izzító gyertya (trafóról), ami csak a begyújtáskor kellett. Semmi túlnyomás, befecskendezés.
(#) granpa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Ez nagyon szép! Milyen halak vannak, lehet horgászni (műléggyel)? Ki ne hagyd! Remélem küldesz halas képet is.
(#) hibbantpasi válasza granpa hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
A régi NDK-s gázolajos-vizes kályhákban is volt szivattyú. Izzitógyertyával gyújtott, trafó nélkül,előtétellenállással.A Webasto és hasonló korszerűbb kályhában gyújtották nagyfeszültséggel a beporlasztott anyagot,ezeknél már optós lángfigyelő is jutott.
ui: kösz a kiigazitást Ricsi89
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014

pumpa.jpg
    
(#) Ricsi89 válasza hibbantpasi hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Ami nekem van, azon a gázolajszivattyú nem állít elő nagy nyomást, éppen csak becsepegteti a ventilátor végére épített tányérkára, ami szépen elporlasztja. A képeken látszik is a felépítése. Bővebben: Link
(#) hibbantpasi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Igazad van, sikeresen összekevertem a kétféle kályhát, köszi
(#) jani1987 hozzászólása Szept 7, 2014 / 1
 
Ma fejeztem be a falrakást és a tetejének a kiszintezését. Szóval kb keddtől már rakhatom a mennyezeti részt. Mindezt egyedül. Ha a jó isten megsegít az idén már kész leszek.
(#) _ampervadasz_ válasza granpa hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Granpa. Ez három oknál fogva nem fog sikerülni. Egyrészt azért mert nincsen felszerelésem, másrészt, ha vennék is itt minden kétszer, ha nem háromszor annyiba kerül. űa harmadik, itt nincsen hal a vízben (nem láttam). Viszont van sport horgász hely, nagyobb tavak, amikben valóban van hal is.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
(#) _ampervadasz_ válasza cupika97 hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Villanyszerelőként dolgozok. Egy vízi erőműben kell elektromos berendezéseket villamosan megtáplálni. Vezérlő, erőátviteli szekrények telepítése, bekábelezés stb.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2014
(#) granpa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 7, 2014 /
 
Hihetetlen, hogy ilyen szép vízben nincs hal; kérdezd meg a helyieket. Küldök ki Neked cájgot a nejemmel (mondjuk messze van tőled Nápoly, de tavaly is felmentek a hegyekbe Salvatoréval), vagy amikor hazalátogatsz, adok. Én már nem pecázom. Szólj időben,ha érdekel, mert fel kell hoznom Györökről.
(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 8, 2014 /
 
Nem igaz, hogy az egész megyében nincs olyan cég, aki elektronikai hulladék átvételével foglalkozik. Ma felhívták itthon anyámék a helyi méh telepet, hogy átvesznek-e elektronikai hulladékot. Sajnos nem foglalkoznak vele, de nem is tudnak semmilyen cégről a környéken, aki átvenné.
Van itthon 5 hibás kibelezett tv és nem tudok velük mit kezdeni. Ugye kidobni nem dobhatom ki, szemétbe nem rakhatom, leadni nem tudom. Ilyenkor mi a fenét tudok csinálni azon kívül, hogy összetöröm a képcsöveket és zsákban a kukába rakom?
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Én lomtalanításkor ki szoktam tenni, elviszik. De volt már olyan is hogy törve üvegként.....
(#) jani1987 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Ha jól tudom egyes elektronikus készülékeket árusító boltok át szokták venni minden különösebb kötelezettség nélkül. Szóljatok ha rosszul tudom.
Más: dolgozik valaki olyan hódmezővásárhelyi cégnél ahol szalag munkát kell végezni? Ugyanis vasárnap megyek egy ilyen próba időszakra. De egyet leszögezek nektek amit anyámnak is mondtam: hallottam hírét hogy bánnak a melósokkal. De én mivel nem vagyok családos ember ezért én nem maradok csendbe.
(#) makrai attila hozzászólása Szept 8, 2014 /
 
Helló zolika60.A bármelyik lap jó rá ez egy kicsit nagyon nem jó. Elég sokat próbálgattam de valahogy nem jött össze. Vagy a lánc rövid,vagy a vezető hosszú,vagy bnem megfelelő helyen van a szoritó beállitó csavar bütyke ,vagy rövid a bevágás a csavar helyéhez stb.Tehát valami valódi megoldás kellene mert gondolom azért van a stil hez stil alkatrész mert stil fűrész.
Tehát ha valaki tud a fotó alapján megfelelő és odaillő alkatrészt ről kérem értsitsen.
Köszi mindenkinek.
Sziasztok.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Elvileg nem lehet kirakni lomtalanításkor, ez fel van tüntetve a szórólapon is. Inkább a sötét bőrű embertársaink szokták a zsigulival elvinni és majd ők dobják ki az út szélére, amikor meglátják, hogy az üres képcsövön kívül nincs benne semmi.
Gondolkoztam már elektronikai boltokon is, hogy meg kellene kérdezni, de nem tudom mit szólnának, ha beállítanék 6 hibás tv-vel.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Érdekes, nekünk a kivételi listán csak autó gumi és komposzt szerepel
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Itt igazából már semmit nem lehet kitenni, se törmeléket, se elektronikai cuccot, se autó alkatrészt, se semmit.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Érdekes, dolgok ezek Ránéznél a Diagnosztikás topicra?
(#) botesz válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Elvileg az ilyen cégek mint pl eruronics media markt vagy egyéb ilyen műszaki cikkeket árusító üzletek,kötelesek átvenni az elektronikai hulladékot.(azt nem tudom hogy a darabokat átveszik e de hogy a hibás gépeket igen az tutti)De itt zalában tudtommal a hulladékszállító cég is átvesz.i(sőt még pénzt is adnak érte)
(#) Ricsi89 válasza botesz hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Elvileg átvehetik, ha náluk vásárolsz másikat. Az hogy én csak úgy beállítok pár tv-vel, nem biztos, hogy jó szemmel néznék. De meg fogom érdeklődni. A tv-k egyébként külsőleg egyben vannak, csak a belük hiányzik.
Következő: »»   2349 / 3571
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem