Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A 22v az már majdnem kétszeres feszültség a 12v hoz képest .Hát lehet gond , akkor nem ártana hozzá megkeríteni a hozzá való adaptert .Utána lehet folytatni.
Igen, terhelés nélkül mértem. De akkor sem tetszik, hogy 12V-os TV-nek 24V-os adaptere van...
Sziasztok!
Jött ma hozzám egy Samsung CZ-20F12Z típusú hagyományos CRT televízió. Első bekapcsolásra semmi sem történt. Szétkaptam, ránéztem a biztosítékra, csere lett belőle. Így megint indítottam, és pukk, elment az áram! Jobban belenéztem, és a képeken látható dolgokat fedeztem fel. Keresgettem hozzá doksit, hogy kiderítsem mi volt ott korábban, nem nagyon találtam. (Talán: KA5Q0765RT) Kérlek segítsetek, fontos lenne nagyon! Lehetett ez az oka annak, hogy indításnál levert mindent? További szép napot, tomii.
Szia!
Lehetett, de annak is oka van, hogy elolvadt az IC. Tápot átnézném, mert valahol zárlatos. Mielőtt másik IC-t raksz bele.
Lehet, terhelésre áll be 12V-ra. Úgy mérd.
Szia!
Ő volt a táp ic, nyugodjék békében A csere előtt a hálózati diódákat, egyenirányítót is cseréld ki, pufferkondival együtt.
Oké, rendben. Köszönöm a gyors választ. (másoknak is)
Viszont egy doksi jó lenne, hogy a pontos táp IC-t tudjam betenni.
Szia!
Igen, jó a típus: Bővebben: Link.
Sziasztok szeretnék segitséget kérni ! van egy 55cm es vestel tv tej fehér képet ad hag az van mi lehet vele??
segitsetek! VAn még egy 72cm sony tv a képcső hátul világit de nem ad képet elől milehet vele ??? valaki tud segiteni?? A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
Szia!
Az 55-ösnél nincs meg a katódtáp (200V).
Üdv! Lenne egy Commodore TV és a bekapcsológombja fölé van írva, hogy "3HR". Ezen jót mulattunk, hogy biztos azt jelenti, 3 órán át lehet csak bekapcsolva. Egyszer aztán véletlen bekapcsolva maradt hosszabb ideig, és egyszer csak elment a kép. Tényleg azt jelentette?
Igen, lehet Ez azt jelenti, ha 3 órán át semmit nem csinálsz vele, csatorna váltás, hangerő, stb akkor úgy veszi, hogy nem nézed és kikapcsol.
A helyzet, hogy végleg elment a kép. Nem kapcsolt ki, a sugár megvan, de semmi képet nem ad, csak kikapcsoláskor villan be.
Sziasztok!
Nemregiben segitseget kertem egy samsung cw29z306t tv-vel kapcsolatban. Kicsereltem benne a tranzisztort es jo is lett. 1 hetig ment problema mentesen viszont ma reggel elkezdett pirosan vibralni. Tehat kep van, tokeletes csak pirosan vibral "valami". Esetleg valami otlet hogy mi lehet a problema? Elore is koszonom! Udv; Robi A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Nem tudnál véletlenül egy képet felrakni a hibáról?
Haliho, joreggelt!
Itt a kep, nemtudom mennyire latszik. Tegnap reggel eszleltem a piros "hibat" viszont rajottem ha 15-20 percet megy a tv elmulik es jo. Este 11 ig teveztunk es nem jott elo. Most bekapcsoltam es ujra piros. Elore is koszonom a segitseget!
Itt az eredmeny, 5 perc jaratas utan, ismet tokeletes!
Szia!
A képcsőpanel forrasztásait átnézted?
Hali!
Igen atneztem, nem talaltam semmit. Reggel ota megint megy szepen. Viszont ha kihulik akkor ezzel a piros keppel indul.
Akár még képcsőhiba is lehet... Cseréld ki a piros színhez tartozó video-végfokozatot a képcsőpanelen és utána tesztelj!
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Silver Crest CT-1428A (HU) típusú dvd játékossal egybeépített Lidl-is csoda masina. ( Nagyon hasonlít a belseje a Vestel tv-re )
A hiba az,hogy átkapcsol tv-csatornáról dvd-re...Visszakapcsolás után néhány perc múlva ismét dvd-módban van. Mindkét nyomógomb panelt kiszedtem,mérve nem vezet át egy sem... A ,,hangerő fel" gombra előfordul,hogy a csatornát lefelé lépteti. Valami tippje valakinek? Lövésem sincs,hogy mi lehet a baja. Azt még megpróbálom,hogy az összes nyomógombot kiforrasztom a panelról,és úgy mit csinál....
Sziasztok nekem ezzel a kis orionnal lenne csupán ez a gondom. A képet mintha felhajtogatták volna szerintetek mit nézzek meg benne? Köszönó
A függőleges eltérítő áramkör tápfeszültségét,és a fokozatban található elektrolitkondenzátorokat nézd meg.
Nem tudom hol keressem mert ez egy 35 centis picike orion. De nem nagyon látok benne ic-t az a bajom csak a panel alján van egy proci féleség.
Egy fotót tegyél föl a panelről! Fölülnézetből.
A tipusa az Orion T 1430 MTX-S képet is teszek fel csak dolgozok holnap rakok fel.
Sziasztok.
Most vettem nagyon olcsón fateromnak egy 72-es JVC AV28GS1E típusú tv-t. Baromi szép a képe nem is az a baj hanem,hogy nem tudom eltüntetni a csatornaszámot a jobb felső sarokból.A UPC irányító van betanítva de azzal nem tudom eltüntetni.Van valami szervízmenü ahol tudok csinálni egy resetet,hogy a gyári beállítások visszaálljanak.Hát ha elfelejti a dolgokat. Előre is köszönöm. De ha nem lehet ilyet csinálni akkor rendelek hozzá irányítót 4000 forintért.
Az eredeti irányító "display" (info) gombjával lehet eltüntetni a kijelzést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |