Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   151 / 276
(#) mpisti válasza Melphi hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Ehhez olyan reduktor kell, amivel az átáramló gáz mennyiségét mérni lehet. Ne gondold, hogy egy hegesztőgépnél mindent meg lehet oldani a fiókból, hacsak nem rendelkezel nagyon kiterjedt ismeretségi körrel a hegesztéstechnológia területén. Venni kell egy megfelelő reduktort, ami eleve hegesztés céljára készült, és liter/percben van skálázva. Pár ezer Ft-ért már lehet kapni occó kínait is, hobbicélra az megteszi. Idevaló reduktor nélkül meg se próbáld, ha csak nem akarsz eleve gépet vagy tömlőt eldurrantani.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
(#) Melphi válasza mpisti hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Kért órás reduktorom van, amibe bele van írva hogy CO/Argon, de az nem is néztem hogy van beskálázva.
(#) Melphi válasza mpisti hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem, lementem megnéztem az 1-sö óra bár-t mutat, a másik meg liter/min-t. Szóval ezt is megúsztam.
(#) nyekk válasza Melphi hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Üdv.
Az ideális gáz beállításra van egy" kütyü" .Müanyag henger,skálázva ,a hengerben pedig van egy fém golyó.Ezt hegesztés előtt a" sóbára" azaz a heg.pisztoly végére helyezve ,gombot megnyova pontosan leolvasható a golyó helyzetéből a kiáramló gáz literben.Nekünk kötelezö használni minden nap munka kezdése előtt. Hogy, hol lehet beszeretni nem tudom,de nem lehet túl drága mivel egyszerű mint a faék.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
(#) Melphi válasza nyekk hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Köszönöm hogy szóltál, de mint kiderült okafogyott mert az órám pontosan tudja mérni, de azért ránézek.
(#) erbe válasza Melphi hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Idézet:
„mert az órám pontosan tudja mérni,”

Ez erős túlzás. Az átáramló gázmennyiség függ a pisztolykábel hosszától, minőségétől, állapotától,... Lehetne még sorolni.
Durva becslésnek megfelel. Amikor hegesztesz, akkor meg fülre utánaállítod. Ne fröcsögjön, szépen zenéljen az ív, de azért a pénztárcád se bánja.
(#) Melphi válasza erbe hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Rendben, köszönöm.
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
(#) vadmalna válasza Melphi hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Gázátfolyásmérő a "kütyü" neve, és tényleg nem egy ökör ára rotaméter. Érdemes beszerezni.
(#) Melphi hozzászólása Aug 28, 2014 /
 
Nem is drága, be fogom szerezni.
Köszönet.
(#) erbe válasza vadmalna hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Egykor a Hajógyárban minden ESAB CO2 gépen volt átfolyásmérő (70-es évek). Nem éppen így nézett ki, valamivel profibb volt és egybeépítették a reduktorral. Azóta sehol nem láttam, mégis szépen hegesztenek. Ez kb. olyan, mint azok a csodás digitális árammérővel szerelt gépek, amik a hegesztő háta mögött pontosan mutatják, hány amperrel hegeszt.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) hulala válasza erbe hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
No ezen csodálkozom - és fűtőpatron is be van építve - én meg elcserélném )

Kép 248.jpg
    
(#) erbe válasza hulala hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Ár???
(#) maszek0005 válasza erbe hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Pedig még ma is van, szintén egybeépítve a reduktorral, csak annyiban különbözik, hogy egy védőburkolat van rajta. Állítólag anélkül balesetveszélyes... Megértem, mert egy membrán szakadáskor, kb. 200- bar ha belekerül, akkor ugyancsak nagyot durranva röpülnek szanaszét a darabjai.
(#) mekmester67 hozzászólása Szept 6, 2014 /
 
Üdv! Egy ismerős kisvállalkozó megkért ,hogy nézzem át a hegesztő gépeit. Elég jó állapotban van a legtöbb gép annak ellenére,hogy sokat használt régi gépek.Az egyik érdekes módon viselkedik.Bekapcsolás után a huzalt szaggatottan tolja pedig a pisztoly gomb nincs megnyomva.Olyan 1,5s-ig tol, 2,5-3s áll és ezt csinálja amíg be van kapcsolva a gép.A vezérlő kártya WELL3-3.Megtudná valaki mondani,hogy hol lehet a hiba,mert én annyira az elektronikához nem értek.Másik kártyával rendesen dolgozik.Előre köszönőm a segítséget.
(#) Melphi válasza mekmester67 hozzászólására (») Szept 6, 2014 /
 
Szia!
Szinte biztos hogy a vezérlővel lesz gond, annyit tudsz tenni hogy kiveszed és nagyon lepucolod, meglehet hogy egy kis fémpor zárlatot okoz, de ha mégsem akkor szerintem keress valakit aki megszervizeli neked a vezérlőt, mondjuk egy műszerészt.
(#) sj410 hozzászólása Szept 8, 2014 /
 
Üdv!

Vasárnap vettem egy Trakis Kompakt 250 hegesztőt és csúnyán bele kontárkodtak az elektonikájába. A gyári vezérlő panel reléjére kötöttek két vezetéket és ezzel kapcsol egy másik vezérlő elektronikát amire a toló motor és a poti van kötve. Olvastam a fórumon, hogy HFRICI felújított egy ilyet, de sajnos nem találtam kapcsolási rajzot. Mire való az MG/Co kapcsoló? Esetleg ha valakinek van hozzá kapcsolási rajza kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm!
(#) eni96 válasza chiefyeager hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Szia!
Engem érdekelne, ha meg van még. És mennyiért adnád vagy ha nincs akkor hol lehet beszerezni? előre is köszi.
(#) penta001 hozzászólása Szept 13, 2014 /
 
Sziasztok, valakinek van tapasztalata az alábbi probléma megoldására?
WEL3-3B vezérlőben a BDW83-as darlington (tolómotor szabályzó) folyamatosan tönkre megy.
Kiszedve, átvizsgálva a motort úgy néz ki, hogy minden rendben van, nem szorul, külső tápról szépen működik. Úgy tudom, hogy az üzemi collektor-emitter áram nem több mint 2A, a darlington elméletileg 15A-t tud, akkor most mi lehet a probléma? Arra is gondoltam, hogy a darlingtont lecserélem egy 2N6284-es re, ráteszek egy nagyobb hűtőbordát így talán hosszabb életű lesz.
Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
(#) Gabes82 hozzászólása Szept 13, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!

Esetleg valaki ismeri a MIG 240-es co hegesztőt? Érdekelne a Koncar GN25-8107-U kapcsoló zárási táblázata, vagy a hegesztő kapcsolási rajza.

Gábor
(#) eni96 hozzászólása Szept 13, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Ha tudtok segíteni. Van egy MIG180-as egyfázisú co gépem, és a panelba állandóan elszáll a BDW 83-as tranzisztor. Már erről volt szó, a múltkorában. Nos a motort kipróbáltam (mivel, hogy nincs 24V-om csak 12V) a motor működött vagy is forgott. Korábban azt mondták, hogy motor baja van, de nem bízok benne. Az előtolása lassúbb mint volt. Ez az egyik jel. Azt szeretném kérdezni hogy nem lehet-e a panelban még valami baj? Aki tud, segítsen. Köszönöm.
(#) mpisti válasza sj410 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
A mellékletben néhány Trakis géptípus doksija. A tiéd is nagy valószínűséggel hasonlít valamelyikhez.
(#) sj410 válasza mpisti hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Köszönöm szépen! Arra van tipped, hogy az MG/ Co2 kapcsoló mit kapcsolhatott?
(#) mpisti válasza sj410 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
A Trakis készített olyan gépet is,ami kompakt MIG hegesztő volt,de tudta az elektródás üzemmódot is. Ha egy-két fotót mellékelnél a gép elejéről-belsejéről, lehet hogy több infót kaphatnál -akár más is felismerné a gépet.
(#) mpisti válasza eni96 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
A panel milyen típusú?
(#) sj410 válasza mpisti hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
HFRICI általtal feltöltött képeket tudok most linkelni, az enyém ugyanilyen. Meg pár kép a kapcsolóról és az utalag beépített vezérlésről, amit a gyári panel reléje kapcsol.
(#) mpisti válasza sj410 hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Na ez nem az a gép,ami tudja az elektródás üzemmódot. Pontosan nem tudom hogy az a kapcsoló milyen funkcióval bír, de én arra gondolok hogy talán huzalbefűzésnél ki lehet kapcsolni a védőgáz szelepet vele. Ezzel a géppel még nem találkoztam.
(#) mpisti válasza penta001 hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Jellemző hiba,hogy a fékezést kapcsoló BDW84 vagy a vele soros 0,56 ohmos ellenállás elszáll, és a motor leállásakor keletkező önindukciós feszültség csapja agyon a BDW83-at, ha a panelon levő-motorral ellenpárhuzamos - dióda is rossz. Aztán lehet még probléma a PWM IC nem megfelelő kapcsolási frekvenciája. Ezt némely esetben módosítani kell a gyári beállításhoz képest. Vagy nem "D" feszültségosztályú a BDW83.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) sj410 válasza mpisti hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Én sem jötem még rá, de annyi biztos, hogy mindkét kapcsoló egy segédtrafóra van kötve
(#) Melphi hozzászólása Szept 20, 2014 /
 
Szép jó napot!
Mondhatni majdnem kész a CO gépem, a két oldalára kell legyártanom az oldallemezeket, és a fojtót kell véglegesre tekernem. Az igazat megmondva ha a magon 10 vagy 30 menet van akkor sem látok különbséget a hegesztésben most kb 25 menet van megtekerve 25-ös vezetékkel.
1 fokozatban gyönyörűen lehet 0,8 as lemezt pontozni, de jól van beállítva az előtolást folyamatos varratot is megy, 3-mas fokozatban 2mm falvastagságú zártszelvényt keményen beégeti,5-6 fokozatban át tudtam égettem a 4mm-es vaslapot, de már a többi fokozatot nem tudtam kipróbálni, mert a 150A-es pisztolyból már erősen jött a gumiszag. a hangját nem is tudom mihez hasonlítsam, talán nagy hegesztőknél hallatom ilyen folyamatos nagyon kellemes sűrűn kerregő hangot.
Teszek pár képet, kérlek ezt úgy nézzétek hogy még életemben nem fogtam a kezembe CO-t, meg is volt a tanulópénzem, első próbánál nagyon durrogót a gép, már a diódákat is kivettem mert nem tudtam mi a gond, és kiderül nagyon sok volt az előtolás a fokozathoz, miután ezt beállítottam tökéletes lett.
Amúgy 8 fokozat van.
Következő: »»   151 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem